• Welcome to Форум на българските шофьори.

Блокирано е движението по автомагистрала „Люлин” заради катастрофа с ТИР

Започната от SOLAR, Неделя, 03 Юли, 2011, 11:08:48

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

loshdancho

Цитат на: SOLAR - Събота, 09 Юли, 2011, 10:40:57
Цитат на: antoniyu - Понеделник, 04 Юли, 2011, 08:42:48
А аз чух,че имало споразумение между;Италия,Германия,Австрия,България и още няколко държави от 2010г когато водач на МПС направи нарушение  в дадената държава ако не бъде заловен глобата се праща в България в КАТ и се завежда на отчет и изпращат призовка за да се плати глобата.
Това го чух по радио хоризонт през 2010г

Villach - Австрия, снимка от скоростна камера. Глобата пристигна след около седмица в БГ.

ЛЕКИ ПЪТИщА !
От личен опит  ли си го научил ::)
ПРОСТ(о) шофьор!  Малии за това някога се учеше 3-4год.

loshdancho

ПРОСТ(о) шофьор!  Малии за това някога се учеше 3-4год.

НЕКАДЪРЕН ТРАКТОРИСТ

Колкото и грозно да звучи,добре че румънския колега разчисти мястото от стълбове,днес на абсолютно същото място и едно фриго даде фира.
Почвам да мислим,че всички задремват на едно и също място интересна работа  :o другия вариант е че шоферите не са задремали,а просто местенцето нещо не е доизмисленно откъм архитекти,сигнализация или там нещо си .
Ма кой от 2 варианта е бем ли го,пак мъцам са е лято ми кат валне снег какво правим?

НЕКАДЪРЕН ТРАКТОРИСТ

admin

Никой не може да ме убеди, че винаги пътя е виновен. Масово се шофира с превишена скорост и това е факт. Всички знаем за какво става дума, но не искаме да го признаем.
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

!na

Тази тема трябва да се прекръсти ...

Украински ТИР се обърна на магистрала "Люлин" и разсипа тонове праскови и кайсии по пътя.
Катастрофата е четвърта поред през последните два месеца, откакто бе пуснат новият аутобан, съобщиха от столичната Пътна полиция.
Инцидентът стана към 4,30 ч в петък в района на Околовръстния път и Филиповското шосе. Точно този участък от пътя стана проблемен за шофьорите,тъй като краят на магистралата се стеснява и се влива с лек десен завой в околовръстното при жк "Люлин 5". За щастие 38-годишният шофьор С. Н. от Украйна не е пострадал, но бил много уплашен.
......
Проблемът не е толкова за леките коли, които лесно убиват високата скорост, а най-вече за камионите с товар. Дори и шофьорът да не е заспал и да внимава, когато навлезе в стеснението, набива спирачки и тежестта на товара повлича целия автомобил. От КАТ са категорични, че има достатъчно предупредителни знаци, но трябва да се помисли за още обозначения, които да предизвикват реакции у уморените тираджии, най-вече в нощните часове.

източник: в-к Труд, 15-юли-2011 г. http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=965759

My truck runs on diesel, I run on 100% passion

admin

И в Германия има магистрали, които свършват в "нищото", но не се обръщат камиони през ден. Явно нещо в "чипа" не наред. Обърнете внимание на думите в новината относно "уморените шофьори"!
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

antoniyu

Цитат на: admin - Петък, 15 Юли, 2011, 23:51:19
Никой не може да ме убеди, че винаги пътя е виновен. Масово се шофира с превишена скорост и това е факт. Всички знаем за какво става дума, но не искаме да го признаем.

Много си прав за това,че всеки кара с превишена скорост и аз много често натискам педала(особено ако съм с АДР-ките) но в много случай ти си караш в нормите и хоп дупка на завой с обратен вираж височина на товара 2,85м 22т лека спирачка и лошо шофьора виновен не съобразена скорост.А как се съобразява скоростта в България след среща с ясновидец. 
цигарените кутии?
А защо няма снимки на гладуващи деца върху опаковките на McDonald's?
Защо няма снимки на измъчвани животни върху опаковките на козметични продукти?Защо не поставят снимки на жертви на пияни шофьори,върху бутилките с алкохол ?Защо да няма снимки на нечестни и крадливи политици.

НЕКАДЪРЕН ТРАКТОРИСТ

:( За скоростта не знам,но защо ми се струва,че на фарове въпросната чупка,която си е жива яма се вижда като част от платното и за какви знаци говорим,като на въпросното място няма кьорава табела.Според мен пътя си е виновен и то ако някой от специалистите по-безопасността се заинтересува за решение ,да го светнем 2-3 камиона чакъл в ямата и проблема е решен,даже тъпата чупка ще отпадне.

комбайнер

Кой шофьор е невинен? Отговора е много прост - този който не е карал камиона.
А сега.....кой шофьор е виновен? Всички знаят отговора на нашата мързелива "техническа нация". А причините за ПТП обикновено са най-различни и не е една.   ;D ;D ;D

!na

Сигурно, но дали е случайно, че на едно и също място само за 2 месеца стават 4 произшествия с камиони...
My truck runs on diesel, I run on 100% passion

BoBy_BoY

Цитат на: Trucker_Boy - Неделя, 03 Юли, 2011, 16:49:07
А не ви ли се струва ,че инцидентите с румънски и турски водачи зачестяват ?
Тракерчооо, не ги бутай тези мнения в темата, баце! Всеки си носи отговорноста! Абсолютно по същия начин си мислят и те за нас!

BoBy_BoY