• Welcome to Форум на българските шофьори.

Volkswagen придоби 55,9% от акциите на MAN

Започната от balbeck, Понеделник, 04 Юли, 2011, 19:41:21

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

balbeck

Германският автомобилен гигант Volkswagen AG придоби 55,9% от акциите на един от най-големите производители на камиони в Европа MAN SE, като сумата по сделката не се посочва, съобщи Ройтерс.

Придобиването на контролния пакет ще позволи на Volkswagen да получи места в борда на директорите на MAN и същевременно да разшири сътрудничеството между мюнхенската компания и шведския бранд Scania, който също влиза в състава на автопроизводителя.

,,Нашата цел, която е значително укрепване на взаимодействието между MAN, Scania и Volkswagen в интерес на акционерите, служителите и купувачите, е все по-близо", заяви генералният директор на Volkswagen Мартин Винтеркорн.

Компанията се стреми да създаде най-големия производител на камиони в Европа, за да се конкурира по-успешно с  Volvo и Daimler AG.

Представител на  MAN заяви, че компанията приветства влизането си в ,,семейството на Volkswagen" след 253 г. независимо ръководство на бизнеса, а сътрудничеството с концерна като цяло и по-конкретно със Scania ,,излиза на нов етап".

Анализаторът на DZ Bank Михаел Пунцет отбеляза, че обемът на придобитите акции е по-голям от предварително очаквания. През май Volkswagen предложи 13,8 млрд. евро за пакет акции на MAN от около 35-40%. ,,Предполагаме, че в рамките на един месец Volkswagen ще увеличи дела си в MAN и вероятно ще бъде подписано споразумение за поглъщане", смята той.

Източник: http://www.investor.bg

balbeck

Trucker_Boy

Тази продажба от акциите беше очаквана още преди месеци.
Според мен е по-добре от Volkswagen да купят акциите на МАН от колкото да започват да правят свои камиони ,които не приличат на нищо! Наистина ли от MAN  са най-големите производители на камиони в Европа ?
По пернишко могат да бъдат горди ,че освен малки гоуфчета имат и гоуфове камионе !  ;D
www.sbps.eu
Сдружение на Българските Професионални Шофьори

Trucker_Boy

www.sbps.eu

miki07

scania,volvo forever

balbeck

Намерих една табличка на продажбите на различните марки в Европа. Малко е старичка информацията, но мисля, че процентите  и сега са почти същите.

Trucker_Boy

Браво , май наистина Scania-та е най-разпространеният товарен камион в България ?  8)
www.sbps.eu

!na

Цитат на: Trucker_Boy - Понеделник, 04 Юли, 2011, 19:57:17
Наистина ли от MAN  са най-големите производители на камиони в Европа ?

Използваната дума в статията е "сред" най-големите. Мисля, че са на 3то място след МВ и Волво.

Според мен е по-добре от Volkswagen да купят акциите на МАН от колкото да започват да правят свои камиони ,които не приличат на нищо!

VW и сега произвеждат камиони, но пазарът им е в Латинска Америка. Не мисля, че целта им е да налагат VW на Европейския пазар. Но наистина на нищо не приличат.

http://www.flickr.com/photos/kathandtheo/2892133716/
My truck runs on diesel, I run on 100% passion

antoniyu

Цитат на: Ina - Понеделник, 04 Юли, 2011, 22:41:43
Наистина ли от MAN  са най-големите производители на камиони в Европа ?

Използваната дума в статията е "сред" най-големите. Мисля, че са на 3то място след МВ и Волво.

Според мен е по-добре от Volkswagen да купят акциите на МАН от колкото да започват да правят свои камиони ,които не приличат на нищо!

VW и сега произвеждат камиони, но пазарът им е в Латинска Америка. Не мисля, че целта им е да налагат VW на Европейския пазар. Но наистина на нищо не приличат.

http://www.flickr.com/photos/kathandtheo/2892133716/

Аз пак може да се обаждам неподготвен но МАН е бащата на камионите.
цигарените кутии?
А защо няма снимки на гладуващи деца върху опаковките на McDonald's?
Защо няма снимки на измъчвани животни върху опаковките на козметични продукти?Защо не поставят снимки на жертви на пияни шофьори,върху бутилките с алкохол ?Защо да няма снимки на нечестни и крадливи политици.

!na

Цитат на: antoniyu - Вторник, 05 Юли, 2011, 10:22:43
Аз пак може да се обаждам неподготвен но МАН е бащата на камионите.

Може, едното не противоречи на другото.

admin

И какво им е точно на тези камиони? Добре, че ни взеха в ЕС. Иначе още щяхме да си караме ЗИЛ и Ифа.
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

!na

Цитат на: admin - Вторник, 05 Юли, 2011, 15:47:38
И какво им е точно на тези камиони? Добре, че ни взеха в ЕС. Иначе още щяхме да си караме ЗИЛ и Ифа.

Ами отговорила съм - на нищо не приличат, не ми харесват. Лично мнение, не ангажирам никого с него.
А що се отнася до Зиловете, Ифите и подобни, и сега не са екзотика по нашите пътища.
Както и преди заветната 2007 Волво и Мерцедес не бяха.

Trucker_Boy

Цитат на: Ina - Вторник, 05 Юли, 2011, 19:36:28
Цитат на: admin - Вторник, 05 Юли, 2011, 15:47:38

Ами отговорила съм - на нищо не приличат, не ми харесват. Лично мнение, не ангажирам никого с него.
А що се отнася до Зиловете, Ифите и подобни, и сега не са екзотика по нашите пътища.
Както и преди заветната 2007 Волво и Мерцедес не бяха.

Точно ! Да вземем на пример Сърбия , те не са в Европейският съюз , пък пак карат европейски марки камиони.
Вече всички български камиони за международен транспорт са "европейски марки".

www.sbps.eu

НЕКАДЪРЕН ТРАКТОРИСТ

Точно ! Да вземем на пример Сърбия , те не са в Европейският съюз , пък пак карат европейски марки камиони.

[/quote]
Чукай на дърво,че ако знаеш Китайците кви бегачки са сковали,че ти падне каскето,па и Индийците също ,въпрос на време е а мернем некой от големите фирмета с ,,Тата,, или ,,Сизу,, ;)

!na

Цитат на: НЕКАДЪРЕН ТРАКТОРИСТ - Сряда, 06 Юли, 2011, 07:39:41
Цитат

Чукай на дърво,че ако знаеш Китайците кви бегачки са сковали,че ти падне каскето,па и Индийците също ,въпрос на време е а мернем некой от големите фирмета с ,,Тата,, или ,,Сизу,, ;)

Въпрос на много време е, вЕрвай ми  ;)

!na