Форум на българските шофьори
Вторник, 10 Септември, 2024, 14:59:03
Добре дошъл/дошла,
Гост
. Моля,
въведи своето потребителско име
или
се регистрирай
.
1 Час
1 Ден
1 Седмица
1 Месец
Завинаги
Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Начало
Обяви
Мрежа
Галерия
Търси
Календар
Членове
Етикети
Вход
>
Дискусии и проблеми
>
Общ раздел
>
Колко е заплащането на километър/ден/час, при некадърните, кадърните и "великите"?
Страници:
1
[
2
]
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Колко е заплащането на километър/ден/час, при некадърните, кадърните и "великите"? (Прочетена 5807 пъти)
0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
imter
Потребител герой
Рейтинг: +521/-15
Неактивен
Bulgaria
Публикации: 996
Теми: 36
Активност
0.6%
Re:Колко е заплащането на километър/ден/час, при некадърните, кадърните и "великите"?
«
Отговор #15
-:
Сряда, 19 Юни, 2024, 08:26:51 »
Отговор
Каруцата вече се обърна, няма кой да им вярва! Давам и още 1-2 години и ще отиде в Украйна(Русия) да участва в изграждането на новата държава
!
Активен
Re:Колко е заплащането на километър/ден/час, при некадърните, кадърните и "великите"?
«
Отговор #15 -:
Сряда, 19 Юни, 2024, 08:26:51 »
Активен
МИНКО ИЛЧЕВ
Непоносимост към отрепки, боклуци, непорасли и с комплекс за размера на... стажа!!! И затова БЕЗДЕЙСТВАЩ:
Глобален модератор
Потребител герой
Рейтинг: +2404/-323
Неактивен
Публикации: 2190
Теми: 140
Активност
1.6%
Пасе патки всякакви! Образование - начално вечерно
«
Отговор #16
-:
Четвъртък, 20 Юни, 2024, 02:28:37 »
Отговор
Цитат на: imter в Сряда, 19 Юни, 2024, 08:26:51
Каруцата вече се обърна, няма кой да им вярва! Давам и още 1-2 години и ще отиде в Украйна(Русия) да участва в изграждането на новата държава
!
А, ако има цистерни, ще си пръв?! Избягаха много от хората им, сякаш някой е изненадан?! Вчера са се обаждали на един приятел да му кажат новите цени, изкара към 6,5 години и скоро напусна. Вчера са му пуснали парите от първия курс на новата работа и са повече от тези на ден които споменаваме, а е почти на километър, на курс е, ама то е същото. Май днес му се пада да взема от Дискордиа. Бяха му взели 200 лева за преразход, а не е имал. И "правите" курсове са вдигнат 90/85 евро за ден със и без АДР и 10 евро за ден допълнително и неясно колко минус за гориво. Тази костенурка на втората снимка, тези дни е направила 191 години. Дискордиа преди много години даваше композициите на изплащане и е на 30 години. Струва ми се ще изкара повече време. Ето един частичен цитат от мечтите им:
"DISCORDIA има собствени офиси в България, Украйна и Румъния. В компанията работят над 2 400 човека, а нашата амбиция до 2030 г. е тяхната бройка да достигне 10 000."
Вчера ми попадна Юроспийд:
"Сега и ТИ имаш шанс да си сред нас
Радваме се да съобщим, че от 1-ви Юли увеличаваме дневното заплащане за нашите страхотни шофьори до 125 € на ден!
В EuroSpeed ние винаги се стремим да предложим най-добрите предимства и условия за нашия чудесен екип. Вярваме, че нашите шофьори са гръбнакът на нашия успех и това увеличение отразява нашия ангажимент да подкрепяме и възнаграждаваме тяхната упорита работа.
Присъединете се към нас днес и се възползвайте от:
Най-конкурентните дневни ставки на заплащане
Най-новият камион в Европа
Прекрасна екипна среда
Тук ще намерите възнаграждаваща кариера в компания, която наистина цени своите шофьори, не търсете повече ⬇️"
0887177414
https://www.facebook.com/share/p/VSJU5jDqE2St3CDt/
Чудесно е, че поне на думи се предлагат такива пари - 110, 120 125 и нагоре евро на ден. И въобще не е нужно да си кой знае колко велик шофьор.
А "великите",,,,,,,,, дори "най-великият" в света си търсят около 120 евро на ден, ама се хващат за 100. И трудно изкарват повече от 3 месеца. Както самият казва: такова голямо лайно съм, че и сам бих се уволнил.
Screenshot_2024-06-19-22-31-27-950_com.facebook.katana.jpg
(761.88 KB, 1080x2340 - видяно 45 пъти.)
FB_IMG_1718801679289.jpg
(45.11 KB, 512x640 - видяно 137 пъти.)
Активен
Благословени да са тези, които нямат какво да кажат и въпреки това мълчат /не пишат/.
Принцип на Рудницки за нобеловите открития: Само онзи, който има абсолютни познания по изучавания проблем, може да го обясни, така че никой друг да не е в състояние да го проумее.
Наместо GPS, кажете ТАКОВАТА!!!
«
Отговор #16 -:
Четвъртък, 20 Юни, 2024, 02:28:37 »
Активен
imter
Потребител герой
Неактивен
Bulgaria
Активност
0.6%
«
Отговор #17
-:
Четвъртък, 20 Юни, 2024, 07:48:40 »
Отговор
Цитат на: МИНКО ИЛЧЕВ в Четвъртък, 20 Юни, 2024, 02:28:37
А, ако има цистерни, ще си пръв?! Избягаха много от хората им, сякаш някой е изненадан?! Вчера са се обаждали на един приятел да му кажат новите цени, изкара към 6,5 години и скоро напусна. Вчера са му пуснали парите от първия курс на новата работа и са повече от тези на ден които споменаваме, а е почти на километър, на курс е, ама то е същото. Май днес му се пада да взема от Дискордиа. Бяха му взели 200 лева за преразход, а не е имал. И "правите" курсове са вдигнат 90/85 евро за ден със и без АДР и 10 евро за ден допълнително и неясно колко минус за гориво. Тази костенурка на втората снимка, тези дни е направила 191 години. Дискордиа преди много години даваше композициите на изплащане и е на 30 години. Струва ми се ще изкара повече време. Ето един частичен цитат от мечтите им:
"DISCORDIA има собствени офиси в България, Украйна и Румъния. В компанията работят над 2 400 човека, а нашата амбиция до 2030 г. е тяхната бройка да достигне 10 000."
Вчера ми попадна Юроспийд:
"Сега и ТИ имаш шанс да си сред нас
Радваме се да съобщим, че от 1-ви Юли увеличаваме дневното заплащане за нашите страхотни шофьори до 125 € на ден!
В EuroSpeed ние винаги се стремим да предложим най-добрите предимства и условия за нашия чудесен екип. Вярваме, че нашите шофьори са гръбнакът на нашия успех и това увеличение отразява нашия ангажимент да подкрепяме и възнаграждаваме тяхната упорита работа.
Присъединете се към нас днес и се възползвайте от:
Най-конкурентните дневни ставки на заплащане
Най-новият камион в Европа
Прекрасна екипна среда
Тук ще намерите възнаграждаваща кариера в компания, която наистина цени своите шофьори, не търсете повече ⬇️"
0887177414
https://www.facebook.com/share/p/VSJU5jDqE2St3CDt/
Чудесно е, че поне на думи се предлагат такива пари - 110, 120 125 и нагоре евро на ден. И въобще не е нужно да си кой знае колко велик шофьор.
А "великите",,,,,,,,, дори "най-великият" в света си търсят около 120 евро на ден, ама се хващат за 100. И трудно изкарват повече от 3 месеца. Както самият казва: такова голямо лайно съм, че и сам бих се уволнил.
Ако си ми следил постовете на тяхната страница ,предполагам си разбрал ,че това с цистерните е шега!Иначе историческо погледнато ,тази фирма започна да се развива последните 10 години и скоро ще достигнат апогея си!
Активен
МИНКО ИЛЧЕВ
Непоносимост към отрепки, боклуци, непорасли и с комплекс за размера на... стажа!!! И затова БЕЗДЕЙСТВАЩ:
Глобален модератор
Потребител герой
Неактивен
Активност
1.6%
Re:Колко е заплащането на километър/ден/час, п
«
Отговор #18
-:
Събота, 22 Юни, 2024, 01:57:10 »
Отговор
Цитат на: imter в Четвъртък, 20 Юни, 2024, 07:48:40
Ако си ми следил постовете на тяхната страница ,предполагам си разбрал ,че това с цистерните е шега!Иначе историческо погледнато ,тази фирма започна да се развива последните 10 години и скоро ще достигнат апогея си!
Следил е много силно казано, оттам където копирах "новото" заплащане на Дискордиа, твоето изказване "изпъква" нали сме приятели във Фейсбук. Това отскоро го разбрах и свързах с теб, и случайно, обаче Тъпо Копеле 777,,,,,, понякога го проучвам. Първата ми мисъл за цистерните беше, че наистина има такива планове. Не съм от схватливите.
Понеже понякога съм припрян и ако бях шофьор, вероятно камион на Дискордиа би ме дразнил. Но се радвам, че тези две фирми вдигат стандарта и винаги може да се искат поне подобни суми. Разбира се, имам надежда, че това ще се отрази при заплащането на паткопасачите като мен.
Покрай "шофьорите" които не знаят български, ама някакви думи и аз поназвайвам. Слушам радио през приложение от телефона има всякакви освен и български. За тонколона използван една радиоточка. Понеже слушам предимно БГ Радио, ама напоследък през деня (6:30-7:00 до 21:30) има много рекламни и сменям понякога радиостанциите през деня. Какво ми прави впечатление, пускат разни песни и по някое време: Ариана Гранде - както казах знам някои думи и това означава Ариана Голяма - предполагам от 2 литра нагоре?! И се чудя по тези радиа сигурно са много евроатлантици, та не го кажат: Голяма бира Ариана - на българските. Пускам други радиа от Северна Америка, Южна Америка, Австралия, Азия и т.н. Песни, песни и по някое време Ариана Голяма (Ариана Гранде) и пее една и съща, явно тя участва в реклама на тази българска бира. Брей тази българска бира я рекламират почти по целия свят. Не разбирам толкова много какво пее и какво рекламира на бирата. Интересно ми и как се казва тази, която я рекламира по цял свят? Важното е, че българска стока се рекламира по света. Както Костадин Костадинов казва: нека всички българско и родно стане модно, и международно - от мен.
Ариана Голяма
9f97d03e4e03d4dff478cedd9d8cf08f.jpg
(61.93 KB, 639x480 - видяно 125 пъти.)
images (23).jpeg
(5.22 KB, 225x225 - видяно 127 пъти.)
images (22).jpeg
(5.85 KB, 192x263 - видяно 127 пъти.)
«
Последна редакция: Събота, 22 Юни, 2024, 02:58:20 от МИНКО ИЛЧЕВ
»
Активен
Благословени да са тези, които нямат какво да кажат и въпреки това мълчат /не пишат/.
Принцип на Рудницки за нобеловите открития: Само онзи, който има абсолютни познания по изучавания проблем, може да го обясни, така че никой друг да не е в състояние да го проумее.
МИНКО ИЛЧЕВ
Глобален модератор
Потребител герой
Неактивен
Активност
1.6%
«
Отговор #19
-:
Сряда, 07 Август, 2024, 04:50:49 »
Отговор
Цитат
"Пускам един нов тежковоз .
Търся му водач . Фирмата е в София. Пътува се през Видин.
Релация- България- Антверпен/рядко Хамбург/- България.
Отиване-товарят се 2 или 3 стари бангии. Обикновено им се подава ток ток от бустер при разтоварване. Понякога се палят със спрей, защото са с малко нафта.
Връщане-товарят се 2/3 нови, новозакупени, аварирали, катастрофирали, каквито има. Използва се ел. лебедка при нужда.
Понякога се налага демонтаж на спойлерите. Заплаща се по 50 евро на камион.
Заплащане-когато си с камиона- 130 евро на ден. Осигуровка- на мин. заплата.
Нови камиони Волво. Ако гръмне гума, водачът си я сменя сам.
Изключвам коментарите, понеже вече съм информиран, че:
1. 130 евро на ден са пари за семки.
2. Там, където работите сега, взимате много повече за по- малко работа.
3.Аз трябва да си карам камиона сам,
4. Шофьорът не е гумаджия, та да си смени сам гумата."
Най-големият шофьор, с индианско име Голямо Лайно 777, търси за 120-125 евро на ден (отново). Ето на ден са 130, нека стотиците му почитатели му препратят обявата. В Дискордиа по негови думи му предлагали с 20 евро на ден повече (вярвате му). За най-добрия в света могат да му дадат много повече от 130 (ще се съгласи и на 100 на ден - евро).
На километър заплащане, може да изкара повече, ама не е за всеки плямпалник.
Той можеше да кара само брезент и контейнер, и да дръпне дръжката на лафета на хладилник спрял до него. Имаше обява за контейнери София - Солун, май бяха 400 лв на курс. Според чорбаджията се правят 2 на седмица и дори 3. Като знам какъв карач е 4-5-6 на седмица няма да е проблем за него. София - Солун - София са под 700 км. А той минава по поне 2 000 на ден, за да направи десетките милиони километри (нали вярвате?). Само 5 курса седмично са 2 000 лв седмично, а месечно... Да, ама едно да приказваш, друго е да работиш.
Този поне пуска обяви и май работи някак си. Един друг, който се именува като - Шофьор номер Едно. В началото на този форум пускаше ЯКО обяви, че търси работа. Отдавна е само ибрикчия и подмива насрани политически задници, вероятно по му харесва или толкова може.
100€ за всеки ден прекаран в камиона и си стискаме ръцете.,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
С ТИЯ КЛИПОВЕ, ДЕТО ПУСКАШ СЪС 150 И НАГОРЕ - САМО ТАКЪВ С АБСОЛЮТНО ПРАЗНА МАНЕРКА БИ ТЕ НАЕЛ ЗА РАБОТНИК!!! ТИ СИ ПОТЕНЦИАЛЕН УБИЕЦ С ПРЕТЕНЦИИ!!!
Darian Despodov Дооообре,
точно заради тези клипове една холандска фирма ми предлага да им бачкам за 820€ на седмица.
Ивайло Стефанов ще се направя, че ти вярвам!
Darian Despodov Лъжец ли ме наричаш
Мой приятел бачка там вече осма година ама той е на 900€ седмично.
Ивайло Стефанов прочете ли научната си фантастика преди да я публикуваш. Две неща ще подчертая и няма да коментирам повече .
Искаш по 850€(120 на ден) обаче повече от 1000 км на курс щот си бил на 56 и не си бил първа младост!!!! Хем искаш- хем нещеш да дадеш ЕВАЛА! Обаче как ще се качиш за 80евро
Ивайло Стефанов Няма такива със седящи камиони
?
Ивайло Стефанов аз също мога да карам твоето желязо за 120 евро на ден! Понеже съм сигурен, че не ти е празна манерката, не си в ония 95%! Относно храната по ресторанти, не искам допълнително заплащане, не съм толкова лаком като теб! П.с продължавай да се излагаш, то вече няма накъде!!!
John Doy само дето неговия е с четвъртити гуми пред тях, а той си търси работа!!!
Darian Despodov Абе да ти кажа под секрет, че моя не е спрял да бачка ама последния шофер го е омаал та сега като се прибера от Турция след 10 дни ще трябва да го правя и може аз да си го карам ама моята работа е само из България а знаеш, че аз се чувствам най- добре във Франция.
Ивайло Стефанов бягай в Кокел на Френски договор, ще взимаш дебелите пари и ще се хвалиш по групите! Няма плащане на км, и знаеш, че там чорбаджията изобщо не е с празна манерка, и можеш да караш само Франция!
Darian Despodov Преди 2-3 месеца минах и говорих със Саша ,,,, предпочитам холандски или белгийски осигуровки, че времето за пенсия наближава.
Иво, приятел си ми и се надявам да не ме докладваш?
ама плащам на километрър, защото иначе ще карат по 200км макс на ден?
А един ден като започна да возя бело и емигранти, ще ти звънна да делим кеша?
??
Според мен не трябваше да се отказваш да бъдеш чорбаджия, макар и сам да си караш камиона!
Успех ти желая, Друже!
Jordan Marinov Дане, виж как карам като ми плащат на ден. В последната фирма бях 3 месеца и половина и като си тръгвах последната заплата ми я платиха двойно със специални благодарности за ефективното ми каране ,,,, винаги до последната минута и винаги пристигане на адресите мноооого преди времето, което са сметнали те ,,,, та има шофери и Шофери ,,,,
received_1241751377206945.jpeg
(61.15 KB, 720x540 - видяно 81 пъти.)
«
Последна редакция: Сряда, 07 Август, 2024, 06:00:47 от МИНКО ИЛЧЕВ
»
Активен
МИНКО ИЛЧЕВ
Глобален модератор
Потребител герой
Неактивен
Активност
1.6%
«
Отговор #20
-:
Неделя, 11 Август, 2024, 04:27:19 »
Отговор
Един познат започна с до 50 стотици на километър. Фирмата е "Шанс - Милко Байчев". При голям разход и почивка вкъщи над 45 часа са 40, при добър разход и нормална почивка, повече от 45 часа са 45 ст на км. Ако почива бързо, на 45-тия час се тръгва и в нормата на гориво - 50 ст на км. А идва от 36 ст/км. Той иска повече почивка и му предложих, ако е "къс" курсът, да почива повече, а при "дълъг", 45 часа и газ. Не се чака за товари и се правят доста количество - пари и пробег. Да, ама се вози много често боклук, като застана до кофа за боклук не издържам много, а ако ми е зад гърба?! Много фирми във и около Велико Търново, тази е от Поликраище. Обявата съм я за търновска. И другите в района са на подобно заплащане. Може май?! А има обяви по 32 и надолу стотинки за километър.
В горната публикация има 130 евро на ден за тежковози. А в много случаи, автовозите са около 120 евро на ден. Това например за "най-великият" шофьор в света,,,,,,,,,,,,,,,,,,,777. Продължавам да се чудя, това "пияници", "некадърници", "шушумиги", "профила" - все цитат от споменатия. Тези правят 12, 14 и 15 хиляди през България и Румъния, инак в Европа и 16 хиляди могат да се направя по 0,50 лв и правят - ЯКИ пари. Та този по 2 хиляди километра на ден прави, дори повече, че има десетки години пропуснати. Нали не поставяме на съмнение, че е направил към 10 милиона за няма 20 години (половин милион годишно)?
"Защо класическата туба за гориво има три дръжки?
Тубата за гориво е изобретение на германците от 1930 г. и първоначално се използва само за военни цели. Оттам съюзниците я наричат Jerry can /от видоизменено Gery - Germany/. Това наименование е запазено и до днес.
Класическата туба има три дръжки за да може двама войника да носят 3 туби - по една във всяка ръка и една по средата. Така всеки от тях ще носи общо по 30 литра. Ако един войник носи една туба ще носи само 20 литра, което е малко. Ако сам носи 2 туби ще носи 40 литра, което е много. Затова германците са се спряли на 3 туби за 2 войника и са сложили три дръжки, за да може да се носи средната туба от двамата. Допълнителният бонус, е че един човек може да носи две празни туби в една ръка като хване двете крайни дръжки или общо 4 празни туби за един човек. Класическа германска гениалност!?
"
FB_IMG_1723318337186.jpg
(7.9 KB, 275x183 - видяно 71 пъти.)
Активен
МИНКО ИЛЧЕВ
Глобален модератор
Потребител герой
Неактивен
Активност
1.6%
«
Отговор #21
-:
Сряда, 21 Август, 2024, 13:09:04 »
Отговор
Може и да е вярно, ще рече над 130 евро на календарен ден, присъствен в камиона... Чудя се тези с огромните стажове, искат по-малко, а се съгласяват на още по-малко,,,,,,,,,,,,,, - например. Не отпада мнението за някои, че трудно държат пътя, ама пари се вземат. Не е изключено, да се изискват някакви умения не свързани с тази работа - евентуално.
"Преди две години доказахме, че можем да минем „психологическата бариера“ за възнаграждение над 3000 евро.
Днес можем да се похвалим, че при нас все повече шофьори успяват да вземат възнаграждения над 4000 евро!
Благодарим на всички за добре свършената работа през изминалия месец, защото така доказват, че положените усилия си заслужават."
Лек и безавариен път, колеги!
?️
.
#DISCORDIA #карайнасигурно
FB_IMG_1724234728978.jpg
(127.2 KB, 1080x1080 - видяно 14 пъти.)
Активен
imter
Потребител герой
Неактивен
Bulgaria
Активност
0.6%
«
Отговор #22
-:
Четвъртък, 22 Август, 2024, 07:47:25 »
Отговор
От 1000 човека тези пари ги взимат сигурно 10,в тях се включва обучение на нов шофьор,само леки товари с икономия и доста благосклонност от страна на шефовете
!
Активен
Hristo Lishev
Старши потребител
Рейтинг: +787/-6
Неактивен
Публикации: 323
Теми: 7
Активност
0.6%
«
Отговор #23
-:
Четвъртък, 22 Август, 2024, 09:17:53 »
Отговор
Скоро правих седмична почивка с колега от Дискордия, та той ми сподели, че наистина се взимат 130 евро на календарен ден, но... Кара се кръгов курс България - Норвегия - Северна Якутия - Чукотка (зона Владивосток, минава се по път през 3 вечнозамръзнали езера, нещо като "Шофьори по леда" било
), оттам те свалят зона Уланбатор, после през Памир отиваш на Киргизтан, Узбекистан, Казахстан, и в крайна сметка те прибират през спорните Кримски територии и Румъния. Курсът трябвало да се прави за не повече от 10 календарни дни, всеки следващ ден ти се плаща по 10 евро по-малко.
Който се чувства подготвен, да се обади, имало вакантни места (още)...
Активен
цецодебел
Потребител герой
Рейтинг: +662/-57
Неактивен
Публикации: 868
Теми: 17
Активност
0.2%
«
Отговор #24
-:
Четвъртък, 22 Август, 2024, 10:14:15 »
Отговор
Цитат на: Hristo Lishev в Четвъртък, 22 Август, 2024, 09:17:53
Скоро правих седмична почивка с колега от Дискордия, та той ми сподели, че наистина се взимат 130 евро на календарен ден, но... Кара се кръгов курс България - Норвегия - Северна Якутия - Чукотка (зона Владивосток, минава се по път през 3 вечнозамръзнали езера, нещо като "Шофьори по леда" било
), оттам те свалят зона Уланбатор, после през Памир отиваш на Киргизтан, Узбекистан, Казахстан, и в крайна сметка те прибират през спорните Кримски територии и Румъния. Курсът трябвало да се прави за не повече от 10 календарни дни, всеки следващ ден ти се плаща по 10 евро по-малко.
Който се чувства подготвен, да се обади, имало вакантни места (още)...
Ице, да не си се объркал и да си говорил с някой от бившите ти колеги, тия с другите превозни средства?
Активен
Карам си нормално , вече съм ПЕНСИЯ
Hristo Lishev
Старши потребител
Неактивен
Активност
0.6%
«
Отговор #25
-:
Четвъртък, 22 Август, 2024, 10:36:19 »
Отговор
Цецо, от горния ми пост само това за седмичната почивка е вярно, другото е шега, но съгласно репутацията на въпросната фирма, която не се променя с годините, те ти ги дават, но ти дали ще ги вземеш, е друг въпрос... Ако ти откраднат нафтата, е за твоя сметка, страх ги е да карат Франция по този повод, наистина са по платени паркинги само, но както всички знаем, във Франция ги няма много и така. Този път съм сериозен. За 130 бимбирлика на ден никой не каза, бяха три коли, паркинг "Ребрата" Венло, повечето го знаят.
Активен
imter
Потребител герой
Неактивен
Bulgaria
Активност
0.6%
«
Отговор #26
-:
Петък, 23 Август, 2024, 07:53:07 »
Отговор
Цитат на: Hristo Lishev в Четвъртък, 22 Август, 2024, 10:36:19
Цецо, от горния ми пост само това за седмичната почивка е вярно, другото е шега, но съгласно репутацията на въпросната фирма, която не се променя с годините, те ти ги дават, но ти дали ще ги вземеш, е друг въпрос... Ако ти откраднат нафтата, е за твоя сметка, страх ги е да карат Франция по този повод, наистина са по платени паркинги само, но както всички знаем, във Франция ги няма много и така. Този път съм сериозен. За 130 бимбирлика на ден никой не каза, бяха три коли, паркинг "Ребрата" Венло, повечето го знаят.
Господин Генерал,все пак те държат рекорда София-Берлин 6 дни и средна скорост около 45 километра ,но за сметка на това грандиозна икономия и сърбеж на някои части от тялото
!
Активен
Hristo Lishev
Старши потребител
Неактивен
Активност
0.6%
«
Отговор #27
-:
Петък, 23 Август, 2024, 08:22:13 »
Отговор
Да, редник Т. Веднъж един подобен жълт "икономист" ни беше наредил 15, 16 камиона след него от Щрален (граница Нидерландия) по А40 Германия та чак до Дуисбург, на забранен за изпреварване участък с 81 км/ч. Доста го сърбя Д-то...
Активен
Етикети:
Страници:
1
[
2
]
Нагоре
Изпечатай
« назад
напред »
Отиди на: