• Welcome to Форум на българските шофьори.

Задава ли се хаос с отнемането на автомобили от пияни и дрогирани шофьори?

Започната от МИНКО ИЛЧЕВ, Четвъртък, 10 Август, 2023, 02:29:15

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Mandor

Мисля че законодателите вървят в грешна посока. Ако за всяко нарушение се налага наказанието, предвидено в закона ще е по-добре. Но с нашите списъчета с недосегаеми... Всички сме виждали шарещи от лента в лента джигити. Минаващи на червено. Правещи ляв завой от дясна лента. Само мильо, който да санкционира не съм виждал. Простичък пример -

Taм вече има камери, и тарикатите рязко намаляха.
И, понеже стана дълго- представете си горкия мильо, който е трябвало да наптше "Калина Сакскобургготска - Муньос"
Да пишеш на български с латински букви е все едно да пишеш с лайна по стената - чете се, но не е приятно.
Продавам 405,бензин,на части
На шестия ден Господ видя, че не може да направи всичко и създаде инженерите.

Mandor

Да пишеш на български с латински букви е все едно да пишеш с лайна по стената - чете се, но не е приятно.
Продавам 405,бензин,на части
На шестия ден Господ видя, че не може да направи всичко и създаде инженерите.

МИНКО ИЛЧЕВ

Гледах едно видео с Теодосий Теодосиев, който освен физик и математик и е учител на много ученици участници в международни олимпиади. Казваше, че в Китай има смъртно наказание за шофиране с алкохол. Предполагам е по-ефективно от отнемане на кола? Не казвам, че е добро, много съм скептичен и към сегашните мерки, въпреки че не съм изобщо почитател на пиянските изпълнения. Ама много различно им въздействат на всеки, такива стимуланти. И учителят Тео не го предлага, само споделя защото е с много богата обща култура и е мислещ. Затова много често "лаят" по него мангалите-еврогейци, както и Корвети без Шевролети еврогейки.
    Не се чува какво става с певицата Белослава? А беше лице на кампания, да не се кара пил. И все пак не сме видели политик, а надали липсват в колите след запой.
Благословени да са тези, които нямат какво да кажат и въпреки това мълчат /не пишат/.
Принцип на Рудницки за нобеловите открития: Само онзи, който има абсолютни познания по изучавания проблем, може да го обясни, така че никой друг да не е в състояние да го проумее.
Наместо GPS, кажете ТАКОВАТА!!!

МИНКО ИЛЧЕВ

Благословени да са тези, които нямат какво да кажат и въпреки това мълчат /не пишат/.
Принцип на Рудницки за нобеловите открития: Само онзи, който има абсолютни познания по изучавания проблем, може да го обясни, така че никой друг да не е в състояние да го проумее.

admin

Цитат на: Mandor - Неделя, 08 Октомври, 2023, 13:24:17
Правещи ляв завой от дясна лента.

Предлагам да четем закона все пак...

Чл. 38. (1) Завиването в обратна посока се извършва наляво от най-лявата пътна лента по посока на движението.
(2) При завиване в обратна посока водачът пропуска насрещно движещите се пътни превозни средства.
(3) При недостатъчна широчина завиването в обратна посока може да започне и от друга част на платното за движение, но водачът на завиващото пътно превозно средство е длъжен да пропусне и попътно движещите се от лявата му страна пътни превозни средства.
(4) При завиване в обратна посока на кръстовище не се разрешава движение назад.

Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

МИНКО ИЛЧЕВ

Един приятел ми обърна внимание на това видео с Кристиян Байчев. Син на Милко Байчев, собственик на фирма "Шанс - Милко Байчев". Фирмата е транспортна, около Велико Търново, Поликраище. Симон Милков - СимоТека, който прави видеото по сигнал, ми е меко казано странен и не особено приятен. Но е по-важно какво показва, възможно е представянето на случката да не е точно така или изобщо не е така. Ама обикновено нещо такова става когато имаш пари. Няма мерки за такива - независимо колко "подскачат" и подкрепят наивни и явно отскоро живеещи в България.

Кристиян Байчев

admin

Има ли участник във форума, който да е имал проблем с КАТ във връзка с положителен тест за наркотични вещества и какво се е случило след това?
Вчера непознато момиче ми сподели, че при пътна проверка й е направен тест, който е реагирал положително на амфетамин, отнети са й свидетелството, номерата и самото превозно средство.
Твърди, че никога не е ползвала амфетамини.
Сега до 6 месеца! очаква резултат от кръвна проба, което ми се струва прекалено дълъг срок.
Междувременно си е направила тест чрез кръвна проба в независима лаборатория, резултатите са отрицателни за абсолютно всички видове наркотици, но този тест няма валидност пред КАТ.
Ще го ползва при обжалване пред съда, въпреки, че и там не се признава!
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

МИНКО ИЛЧЕВ

Цитат на: admin - Събота, 18 Май, 2024, 15:30:05
Има ли участник във форума, който да е имал проблем с КАТ във връзка с положителен тест за наркотични вещества и какво се е случило след това?

Точно това на мен няма как да се случи, поне засега пешеходци не тестват. Ако смъртното наказание е нещо възпиращо, какво правим, ако се окаже, че сме сбъркали? Но вече е късно за поправка. Не е като да ти вземат автомобила и да останеш без работа, но и това не е много добре.
    В затвора предполагате няма невинни, няма как ей така за нищо да си там. Моето мнение е точно наобратно. Поогледайте се колко престъпници има в политика и как застават начело на държавата.

Нещо което мернах във Фейсбук:
"Пускам новините на Нова - първата новина: Два дни след инцидента с колата на НСО, се чакат резултатите от пробите за алкохол и наркотици на шофьорите.
Втората новина - (днес) шофьор навлезе в пешеходната зона в Сливен и прегази жена. Водачът не е употребил алкохол и наркотици.
Значи ако има желание- можело."

Нещо което е доказан мошеник, дали няма да се натаманят нещата или да има "ала-бала" - последното е вероятно евроатлантическо?
    "Недосегаемите" си правят по старому. Ето една Гърция, глобите са безбожни високи, ама никой не ги спазва.

МИНКО ИЛЧЕВ