• Welcome to Форум на българските шофьори.

Volvo the Best

Започната от FH16, Събота, 09 Юли, 2011, 21:40:33

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

FH16

FH16

godji

Стабилност - 72%
Точност - 78%
Реакция - 95%
Техника - 23%
Смелост - 65%

с МАН няма ли подобна ? Сигурно ще съм по-добър :)
БЪДИ РАЗУМЕН !КАРАЙ ВНИМАТЕЛНО !Не карайте и не поствайте когато сте пили - после може да съжалявате !

godji

БЪДИ РАЗУМЕН !КАРАЙ ВНИМАТЕЛНО !Не карайте и не поствайте когато сте пили - после може да съжалявате !

!na

Преди време написах в една тема, по един повод, едно нещо :)
Думата беше "скоро" и скорото дойде.

My truck runs on diesel, I run on 100% passion

admin

Браво! Този камион според мен ще донесе истинско удовлетворение на шофьора, който го кара. Поздравления за хората от Волво.
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

bad_kras

Сигурно ще е супер да се кара такъв мощен камион. Много напредват след 700 ! Но защо ли си мисля че последните години започна една надпревара в добрите марки - кой ще направи по мощен камион?!
>>>www.sbps.eu<<<  *** СБПШ ***             

FH16

Цитат на: !na - Четвъртък, 08 Септември, 2011, 14:27:53
Преди време написах в една тема, по един повод, едно нещо :)
Думата беше "скоро" и скорото дойде.

Е скоро трябва да се сдобием с необходимата категория за правоуправление за да се изкефим и ний на тази машина.Аз имах възможност да управлявам FH16 700k.c  но само по влекач :(

Причина за редакция - правопис!

admin

Цитат на: bad_kras - Четвъртък, 08 Септември, 2011, 15:33:17
Сигурно ще е супер да се кара такъв мощен камион. Много напредват след 700 ! Но защо ли си мисля че последните години започна една надпревара в добрите марки - кой ще направи по мощен камион?!

Причините са много. Защо например много фирми участват във Формула 1? Всичко се прави с рекламна цел и с цел престиж. Но определено 400 к.с. не стигат за никъде. Особено при 24 тона товар.

bad_kras

Цитат на: admin - Четвъртък, 08 Септември, 2011, 17:27:34

Причините са много. Защо например много фирми участват във Формула 1? Всичко се прави с рекламна цел и с цел престиж. Но определено 400 к.с. не стигат за никъде. Особено при 24 тона товар.
Да,това е така!  Но аз още не съм видял да има повечко Волва 700 по Европа , (да не кажа че въобще не съм виждал по аутобаните или паркингите) а вече рекламират и 750.  Това е хубаво че поне занапред няма да пушим по 1 кутия цигари по баирите и ще се пътува малко по бързо! А догодина може да очакваме и 800. :) :) :)
>>>www.sbps.eu<<<  *** СБПШ ***             

admin

Вчера видях два влекача, приличащи на нови. Но само минах покрай тях и нямаше нито как да ги снимам, нито да ги разгледам. Бяха току-що регистрирани и с поредни номера. И двата бяха напълно еднакви като марка и модел. Ще спестя излишната реклама, защото все пак темата е за Волво, но и двата влекача бяха с по 600 конски сили. Наистина се зарадвах, че шофьорите ще имат такава мощност на разположение. Все пак 600 к.с. е доста добре на фона на останалите камиони по пътищата. А явно причината да няма много такива Волва е в донякъде в цената. Доколкото разбрах по време на състезанието, такова Волво е с около 50% по скъпо от обикновените модели. Интересно ми е само какъв разход ще покаже при експлоатиране в реални условия.

!na

Цитат на: bad_kras - Четвъртък, 08 Септември, 2011, 19:44:05
Цитат на: admin - Четвъртък, 08 Септември, 2011, 17:27:34

Да,това е така!  Но аз още не съм видял да има повечко Волва 700 по Европа , (да не кажа че въобще не съм виждал по аутобаните или паркингите) а вече рекламират и 750.  Това е хубаво че поне занапред няма да пушим по 1 кутия цигари по баирите и ще се пътува малко по бързо! А догодина може да очакваме и 800. :) :) :)

В Скандинавските държави има немалко. Подходящи са за тежки транспортни операции, хълмисти терени, дългите композиции...
Няма как да виждаш такива камиони често, защото логично са относително по-скъпи и освен за конкретни дейности, са купувани от клиенти-ентусиасти, фенове на марката и такива, за които това допълва корпоративния имидж.
Радвам се, че в малка страна като нашата има един 700 к.с. (който и в момента е най-мощния камион в България), няколко 660 к.с. и 600 к.с.

По отношение на разхода, този двигател има същата горивна ефективност, както предшественика си 700 к.с.
Т.е. повече мощност при същия разход на гориво.

Повече инфо (за съжаление все още на английски) можете да намерите тук: http://pdfviewer.volvotrucks.com/Volvo_FH16750/Global/flash.html

Бриги Магнито

Много коне ,много нещо  :D :D :D ехххххх таз надпревара докъде ше стигне до 1000-2000 или 10 000 коня ,кому са нужни толкоз коне :)

loshdancho

Браво на  шведите от VOLVO изстискали са още 50 кончета  от моторетката ,само и само да са на "1" място по
мощност . Това показва желанието на фирмата да е номер 1 . За сега печелят  по тази точка.......
ПРОСТ(о) шофьор!  Малии за това някога се учеше 3-4год.

!na

Цитат на: Бригадира - Събота, 10 Септември, 2011, 15:12:06
Много коне ,много нещо  :D :D :D ехххххх таз надпревара докъде ше стигне до 1000-2000 или 10 000 коня ,кому са нужни толкоз коне :)

Охо, какво да видят очите ми....голяма радост, уважаеми Бригадире.

А по темата за кончетата, какво да се прави, такива сте момченцата - най-мощния автомобил, най-бързия кон и така .... постоянно надсвирване. До откат  :D

Бриги Магнито

Цитат на: !na - Събота, 10 Септември, 2011, 16:15:38

А по темата за кончетата, какво да се прави, такива сте момченцата - най-мощния автомобил, най-бързия кон и така .... постоянно надсвирване. До откат  :D
Не знам кво сте видели та чак такваз радост,но забравихте и най-яката кака.

!na

Цитат на: Бригадира - Събота, 10 Септември, 2011, 16:17:38
Цитат на: !na - Събота, 10 Септември, 2011, 16:15:38

Не знам кво сте видели та чак такваз радост,но забравихте и най-яката кака.

Простено да ми е, то от толкоз радост третото най- забравих.

!na