• Welcome to Форум на българските шофьори.

Правило за сменяне на шайбата

Започната от g_dandy, Сряда, 13 Юли, 2011, 20:24:38

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Бриги Магнито

Цитат на: Rammbon - Вторник, 14 Август, 2012, 22:25:16
Сега последно, с една шайба се кара само 1 камион или до 4, както е на гърба на шайбата ?
С една шайба можеш да караш колкото си искаш дръгели нищо,че е раграфена за четири.Но иначе по закон за работен ден се полага една единственна шайба (някой джедай силно държат на този момент) ;)

Бриги Магнито

bo4a

Цитат на: Rammbon - Вторник, 14 Август, 2012, 22:25:16
Сега последно, с една шайба се кара само 1 камион или до 4, както е на гърба на шайбата ?

Една шайба е за 1 шофьор за 24 часа до 4 камиона.
с нея си отчиташ работното време за денонощието.

bo4a

Tihomir78

Цитат на: Бриги Бичкията - Вторник, 14 Август, 2012, 22:20:14
Айде един плюс от бацко за това,че си признаваме от дъжд на вятър.

Оооо благодарско, ама така си е понякога си признавам без бой  ;). Ама айде да не го обръщаме на чат че ще ни скастрят.

ivopifeca

Ми,ако единия дръгел е с шаиба до 125 км/ч,а на другата кашлица до 180км/ч ???

Jack77

Еми няма как да стане тогава с една шайба брат, да ти имам и въпроса. Кажи, че се бъзикаш моля те.  ;D

Tihomir78

До 180км/ч е рядко срещано ама ето на шайба на трактрос 100км/ч и друга на 125км/ч. Тогава сигурно си вадиш шайбата приключваш я и продължаваш с другата....... Ама това са сложни казуси и за наште ДАЙ-джии.  ??? ??? ???

Rammbon

Цитат на: Tihomir78 - Сряда, 15 Август, 2012, 21:42:35
До 180км/ч е рядко срещано ама ето на шайба на трактрос 100км/ч и друга на 125км/ч. Тогава сигурно си вадиш шайбата приключваш я и продължаваш с другата....... Ама това са сложни казуси и за наште ДАЙ-джии.  ??? ??? ???
Тези шайби до 100км/ч са старите и даяджиите мърморят за тях. Но има в Бургас един камион / даже е пикап за мен / с двойни гуми с собтвено тегло 3 т на Dodge с двигател 6.7 TD , който е с тахограф и се кара с С. Изпреварвал ме е с над 140км/ч като съм с леката кола . Вероятно е за тахо шайба до 180км/ч :)
Нещо като този на снимката, но по-стар модел .

ivopifeca

Хич не се базикам,на прицепа е до 125,а има едно камионче и шаибата е до 180 км/ч,тва у фирмата където се подвизавам сега.

exon

На буса съм с такива шайби до 180км/ч,почти никъде ги няма в наличност,само с доставка... >:(

Tihomir78

На товарни бусове съм виждал и аз ама никога не съм им слагал шайба щото са кат.В

Бриги Магнито

Укета,а не мислите ли,че шайбата 180км/ч е недомислица аз не знам някъде по света да има разрешена скорост за движение от порядъка над 120км/ч било то и за автобус,та се чудя кой умник я измъдри таз шайба 180км/ч при положение ,че имате наличие и на ограничители разни.

Само си разсъждавам на глас де,не ми се впрегайте.

Уди кълвача

Цитат на: Бриги Бичкията - Петък, 17 Август, 2012, 20:54:45
Укета,а не мислите ли,че шайбата 180км/ч е недомислица аз не знам някъде по света да има разрешена скорост за движение от порядъка над 120км/ч било то и за автобус,та се чудя кой умник я измъдри таз шайба 180км/ч при положение ,че имате наличие и на ограничители разни.

Само си разсъждавам на глас де,не ми се впрегайте.

Ми те камионите са ограничине до 90км/ч, за какво им е шайба до 125 ?!

А има и леки коли /фирмени/ със тахографи... за тях защо да няма шайба до 180?

Бриги Магнито

Цитат на: Уди кълвача - Петък, 17 Август, 2012, 21:05:03
Ми те камионите са ограничине до 90км/ч, за какво им е шайба до 125 ?!

Оти има автобуси баце,те ограничител нямат.

valzar

Карал съм РЕНО със шайба 140,но 180 не съм и чувал!? ;)

Уди кълвача

Цитат на: Бриги Бичкията - Петък, 17 Август, 2012, 21:06:42
Оти има автобуси баце,те ограничител нямат.

Еми ето, разкрихме мистерията, щом нямат ограничител, значи за тях са тия въпросните шайби :)

Уди кълвача