• Welcome to Форум на българските шофьори.

Правило за сменяне на шайбата

Започната от g_dandy, Сряда, 13 Юли, 2011, 20:24:38

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

g_dandy

Здравейте,колеги!
Има ли някъде уточнено колко време преди изтичане на 24 часа,старата шайба трябва да бъде заменена с нова?

g_dandy

admin

Цитат на: g_dandy - Сряда, 13 Юли, 2011, 20:24:38
Здравейте,колеги!
Има ли някъде уточнено колко време преди изтичане на 24 часа,старата шайба трябва да бъде заменена с нова?

Няма уточнено, но не трябва да надхвърля 24 часа.
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

admin

g_dandy

Чувал съм версии за продължителност на този период от 1 минута до 2 часа преди изтичането на 24-те часа.Затова питам.Казват за французите и германците,че,ако почивката е на две шайби,не ти я признават.

НЕКАДЪРЕН ТРАКТОРИСТ

Цитат на: g_dandy - Събота, 16 Юли, 2011, 20:58:24
Чувал съм версии за продължителност на този период от 1 минута до 2 часа преди изтичането на 24-те часа.Затова питам.Казват за французите и германците,че,ако почивката е на две шайби,не ти я признават.
Баце дори и така да е ми е много чудно как ще те глобат у всеки нормален съд си номер едно после,тва го пишем ако некой джадай чете да си не направи погрешни изводи,че ставам лош . ;)

admin

Цитат на: g_dandy - Събота, 16 Юли, 2011, 20:58:24

Тъпа работа е с тези шайби. Обаче като се замисля, как ли няма да стана, за да сменя шайбата. В крайна сметка не се ли гледа дали е карано, а почивката че е в повече, не вярвам да е проблем. Чак пък до минута, остави тази работа.

loshdancho

Почивката на 2 шайби дори в България не се смята за цяла почивка.
ПРОСТ(о) шофьор!  Малии за това някога се учеше 3-4год.

НЕКАДЪРЕН ТРАКТОРИСТ

Цитат на: loshdancho - Събота, 16 Юли, 2011, 21:53:22
Почивката на 2 шайби дори в България не се смята за цяла почивка.
Стига бре,мноо ми е зор у 561 не е споменато нищо по въпроса мислим,тъй че мое им пожелаем успех на фирма джадай оод или ад

Държа обаче да отбележа,че никога не съм чел 561

admin

Цитат на: НЕКАДЪРЕН ТРАКТОРИСТ - Събота, 16 Юли, 2011, 22:03:00
Стига бре,мноо ми е зор у 561 не е споменато нищо по въпроса мислим,тъй че мое им пожелаем успех на фирма джадай оод или ад

Държа обаче да отбележа,че никога не съм чел 561

Това си е направо за раздел "Бисери". Да правя ли такъв раздел? Какво мислите, време ли е вече? :D :D :D

antoniyu

За България не знам миналият курс ми се случи така 3 поредни дена почивката ми беше на две шайби имах и също и каране на други шайби,при проверка в Австрия не беше намерено нарушение(застъпваше ми се сутринта в 7.00 а аз тръгвах в 9).
В Унгария искат най-много 3 часа преди 24 часа да се смени шайбата и минимум 15мин пауза след това(за последното съм спорил на Вършан за това).
В повечето бели държави без Испания,Хърватска,Сърбия,Унгария и България не е проблем кога ще е смениш и дали  си пауза върху пауза поне това го знам от опит.
цигарените кутии?
А защо няма снимки на гладуващи деца върху опаковките на McDonald's?
Защо няма снимки на измъчвани животни върху опаковките на козметични продукти?Защо не поставят снимки на жертви на пияни шофьори,върху бутилките с алкохол ?Защо да няма снимки на нечестни и крадливи политици.

НЕКАДЪРЕН ТРАКТОРИСТ

Ма бацета бре кажете ми за какво да Ви чета 561 кат мое му фанеш идеята и да си го натъманиш и пак ,че ви мъцнем нема филм който да прожектира,че пауза на 2 шайби не се признава,даже ше добавя и 45 мин. мое си ги разбичите на 2 шайби ,мноо сте ми интересни кат почнете да гледате да сте перфектни сигурно и шайбите си държите у кутийка за дискове да се неиздраскат.Е за тва Джадай,Баг и оод са ви взели акъла,шегувам се бре коркайте се,аз ги лекувам с щангичката  ;)

loshdancho

Обяснението от ДАИ беще: че шайбата е 24-часов период , на който трябва да имам почивка  голямата почивка , ако е на 2 шайби навлизам в другия 24часов период...

BoBy_BoY

Момцииии, това за тахото мислим, че се учи още в курса за СЕ кога се взема! Един случай да ви мъцна за паузата- по закон тахото трябва да се сменя на всеки 24 часа. Кога ти се пада по врме на нощна почивка да си смениш тахото процедурата ми е, преди да си легна сменям тахото или поне 9 часас без прекъсване да имам!
 Колега, го спират франсетата и му се заяждат за 3 дена въртена пауза на едно тахо. Водят го в конака и му дирят сметка за стореното. Дошъл началсвото и му вкарал тахото на скенера. Кьорка нашенеца и гледа на монитора. Трепери като лист! Усмихва се началството и му казва, че всичко е ОК! Обяснението му е било, че до 72 часа може да се копа на пауза. За кво трепери-тахото не чертае ами прави ситни точки на равни интервали. Засичат му тахото, че наистина е било верно, а нашенецът имал и чертани шайби на рука ??? ??? ???
Кога се прибира в камиона хвърля всичко що е чертал на ръка!

loshdancho

НЕКАДЪРЕН ТРАКТОРИСТ

Къв е извода-не слушайте тракторист кога ви драска за шайби  ;)

loshdancho

В белите държави дори не те будят за да ти направят проврека докато си в почивка . Това е неприкосновенно време за почивка . Погледнато от тази страна дори ставането за сменяне на шайбата се смята за работа .

loshdancho