• Welcome to Форум на българските шофьори.

Volvo FH16 срещу Mercedes Actros (2011)

Започната от Trucker_Boy, Четвъртък, 14 Юли, 2011, 01:10:35

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Volvo vs Mercedes

Volvo FH16
43 (51.2%)
Actros (2011)
41 (48.8%)

Общ брой гласове: 79

Trucker_Boy

Цитат на: НЕКАДЪРЕН ТРАКТОРИСТ - Събота, 06 Август, 2011, 23:02:30
Цитат на: antoniyu - Събота, 06 Август, 2011, 00:11:29
До колкото съм запознат най-голямата кабина принадлежи на МАН.
От "стари" шофери знам това,че Мерседес е за чорбаджията и не се разваля тествано е от мен. 
А от мислиш не ли?
Мноо им як материало ,проверил съм. ;)

Много интересно , хем Мерцедеса е за чорбаджията на фирмата ,хем всичките шефчета ,който имат дори и един камион започват да си търсят работници а така излиза ,че никой не ги кара тия мечоци ?
Оппсс може би само приближените до управниците а Трактористе ?  8)
www.sbps.eu
Сдружение на Българските Професионални Шофьори

Trucker_Boy

www.sbps.eu
Сдружение на Българските Професионални Шофьори

НЕКАДЪРЕН ТРАКТОРИСТ

Цитат на: Trucker_Boy - Събота, 06 Август, 2011, 23:06:04
Цитат на: НЕКАДЪРЕН ТРАКТОРИСТ - Събота, 06 Август, 2011, 23:02:30
Цитат на: antoniyu - Събота, 06 Август, 2011, 00:11:29
До колкото съм запознат най-голямата кабина принадлежи на МАН.
От "стари" шофери знам това,че Мерседес е за чорбаджията и не се разваля тествано е от мен. 
А от мислиш не ли?
Мноо им як материало ,проверил съм. ;)

Много интересно , хем Мерцедеса е за чорбаджията на фирмата ,хем всичките шефчета ,който имат дори и един камион започват да си търсят работници а така излиза ,че никой не ги кара тия мечоци ?
Оппсс може би само приближените до управниците а Трактористе ?  8)

Ма ,че се сетиш.Мноооо сме гъсти с Агроному еле па с родата му нема ти редим.

НЕКАДЪРЕН ТРАКТОРИСТ

gretcki

Значи карал сам и 2-те марки първо мерцедеса евро 5 голяма кабина неудобни легла,твърдо вози,но икономичен. сега съм с fh 12 голямата кабина всичко му е на място,голями шкафове,удобни легла много по комфортно возене не изморява толкоз,но малко е по горач.и в краина сметка сам за волвото,просто си карам и се кефа :D

FH16

Цитат на: gretcki - Петък, 12 Август, 2011, 18:37:34
Значи карал сам и 2-те марки първо мерцедеса евро 5 голяма кабина неудобни легла,твърдо вози,но икономичен. сега съм с fh 12 голямата кабина всичко му е на място,голями шкафове,удобни легла много по комфортно возене не изморява толкоз,но малко е по горач.и в краина сметка сам за волвото,просто си карам и се кефа :D

какво имаш в предвид "малко по горач"?

JoroBoro

gretcki

Цитат на: JoroBoro - Петък, 12 Август, 2011, 18:56:32
Гори малко повече, може би  :)
Да,по принцип мерцедесите са малко по икономични от волвата,ама за мен няма значение просто щото моя волвак е с gps.даже и на резервоара да го еб..и за това не ми пука напъвам го колкото може.А за gps.-а ако имате някакви хитринки пишете  ::)

FH16

ЦитатДа,по принцип мерцедесите са малко по икономични от волвата,ама за мен няма значение просто щото моя волвак е с gps.даже и на резервоара да го еб..и за това не ми пука напъвам го колкото може.А за gps.-а ако имате някакви хитринки пишете  ::)

въпроса ми беше при какви условия правиш съпоставките,и ако са същите и Volvo дава по висок разход има причина.На колко километра е ,колко к.с е,какъв е типа на мотора и т.н ,как и къде се обслужва, как се засича разхода ....правени ли са му магии в Гърция ;)  

Причина за редакция: Коригирани цитати  ;)

gretcki

Значи започнал сам от мерцедесите като atego,axsor,actros.между друго axsora е най-грозния камион за мен,но това е друга тема та като ги кротиш има икономия.VOLVOTO под 36 не мога да го свъля.и особено като сложиха gps.и нямам интерес за икономии,между другото сложиха бивш работник от строителния бранш да отговаря за разход,пътни листа,товарителници др.които малко не е в час с тия работи според мен.като ми казва че тоя месец сам на 44л.ама до там никакъв проблем.За камиона ми 380к.с 8 скорости основни на баира е по муден иначе доволно.С един колега от Сандански  с един тонаж за Атина той с 420к.само на баира ми бягаше малко,та той ми каза че имали същото волво 380 под 37,38 не могат да го свалят и шефа му сложил чип от което имало доста разлика в вървенето дигнал с 40к.с и свалил разхода 2,3л.между другото и аз се порових в нета и намерих една фирма от Пловдив която се занимава с такива чипове дигат с 40,60к.сваляне на разхода от 5 до 3л.на 100км.САМО за 1000лв.та смятам да слагам и на моя такъв чип да видя разликата ,шефа се нави ;D А за Гърците сам ги признал обичат да се ровят по двигателя и да си кичат камионите и знаят какво да карат само VOLVO и SKANIA...  ;)

loshdancho

От VOLVOто и MERCEDES избирам SCANIAта - те гърците знаят какво да карат.
ПРОСТ(о) шофьор!  Малии за това някога се учеше 3-4год.

admin

Цитат на: loshdancho - Събота, 13 Август, 2011, 22:17:17
От VOLVOто и MERCEDES избирам SCANIAта - те гърците знаят какво да карат.

Ще те скастрят и теб за Сканията. Казаха вече, че темата е само за Волво и Мерцедес. Явно трябва да направим отделна тема за Скания и всички останали. :)
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

loshdancho

ПРОСТ(о) шофьор!  Малии за това някога се учеше 3-4год.

MagnuM

И двата камиона ми харесват и затова оставам неутрален :)
;) Не е важно за къде пътуваш, важно е да си на пътя ;)
Новата страница на Българските шофьори!
https://www.facebook.com/pages/Bulgarian-TrucksDrivers/435921919851057

antoniyu

Цитат на: gretcki - Петък, 12 Август, 2011, 20:47:29
Да,по принцип мерцедесите са малко по икономични от волвата,ама за мен няма значение просто щото моя волвак е с gps.даже и на резервоара да го еб..и за това не ми пука напъвам го колкото може.А за gps.-а ако имате някакви хитринки пишете  ::)
Виждаш къде е окото и слагаш фолио алуминиево.

Мерцедес харесвам само като кабина нищо друго.
Волво според е по-добрият вариант.
А за горенето не съм съгласен много,в момента съм минал 8200км от България до Испания Валядолид с 9тона Валядолид-Барселона празен и Барселона-Брауншвайг-Барселона с 23,458кг и разхода ми е 27/100 по компютър(засякох го точен е)
Колегата с Мерцедес е на 30/100 с ъщите товари,ако караш Мерцедеса на равно ще гори по-малко,но на баирите(А7) качва много там се движи с 40-50км/ч. 
цигарените кутии?
А защо няма снимки на гладуващи деца върху опаковките на McDonald's?
Защо няма снимки на измъчвани животни върху опаковките на козметични продукти?Защо не поставят снимки на жертви на пияни шофьори,върху бутилките с алкохол ?Защо да няма снимки на нечестни и крадливи политици.

Бриги Магнито

И като гледам анкетката се оказва,че Тракторса нефели,да вадим ли теслето го до оформим или направо за старо железо?

ivopifeca

Гласувах за VOLVO-това е камиона,които ми е доставял наи- голямото удоволствие от шофирането му,карал сьм всичко освен MAGNUM.VOLVO-то си е VOLVO.То возия,то вьрвене,кревата му креват-не като на СКАНИЯТА,да се качвам да спя на горния,това за TOP LINE-мани,мани >:(И накрая-VOLVO-то наи  не изморява :)

ivopifeca