• Welcome to Форум на българските шофьори.

Volvo FH16 срещу Mercedes Actros (2011)

Започната от Trucker_Boy, Четвъртък, 14 Юли, 2011, 01:10:35

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Volvo vs Mercedes

Volvo FH16
43 (51.2%)
Actros (2011)
41 (48.8%)

Общ брой гласове: 79

Trucker_Boy

Volvo FH16 Vs Actros (2011)
Volvo

Mercedes

Добро утро колеги , представям ви сблъсъкът на две страхотни марки пуснали на световният пазар новите си  модели.
Интересно е какво мислят хората шофиращи тези машини по пътищата , а това сте вие.
Дайте вашето мнение и вота си за по-добрият камион според вас.

www.sbps.eu
Сдружение на Българските Професионални Шофьори

Trucker_Boy

www.sbps.eu

Trucker_Boy

Аз гласувах за Волво ,защото отвън визията на камиона много ми допада.
Интериорът не е много променен а е модернизиран а това е доста удобно.
От Mercedes може би поставят началото на нова ера в производството на камиони по целият свят а тази понякога извън земни компоненти не ми допадат.Някой нововъведения в интериорът му са много добри ,но в този случай съм за Волво.
www.sbps.eu

Trucker_Boy

www.sbps.eu

!na

Цитат на: Trucker_Boy - Четвъртък, 14 Юли, 2011, 01:10:35
Добро утро колеги , представям ви сблъсъкът на две страхотни марки пуснали на световният пазар новите си  модели.

Волвото не е нов модел.
Камионът, който си показал е фейслифт от 2008, двигателят и силовата линия, като цяло са частично променени 2009 г.
Така че сравнението е малко като круши с ябълки  ;)
My truck runs on diesel, I run on 100% passion

FH16

Приложените снимки са от модел на Volvo FH16 700 от 2008г ,и снимката е от базова кабина.Този модел има много по луксозни и комфортни кабини,тук не се вижда новия тип шкафове,подробност на която много държат шофьорите.За мен от по голямо значение е това под кабината,това което те прави стабилен,мощен..... господар на пътя.Гласувам за  Volvo

НЕКАДЪРЕН ТРАКТОРИСТ

Е  а са де ко да ви мъцна? Сетих се според мен по-добрият от тез двата е по-бързия и тъй като предполагам ,че ограничителя на Тракторса е с поне 2 км/ч по-нагоре,съответно ..........но не съм го казал  ;)

koko

Здравейте има една максима при леките коли - Мерцедес и останалите но при камионите за мен е Волво и останалите аз сам за Волво.

Причина за редакция:Правопис

!na

Цитат на: koko - Петък, 15 Юли, 2011, 08:01:53
Здравейте има една максима при леките коли Мерцедес и останалите но при камионите за мен е Волво и останалите, аз съм за Волво

Здравей, здравей  :)
Хубава максима, подкрепям  ;D ;D ;D

А ти, коко, шофьор ли си и ако да, какъв камион караш?

admin

"Двама се карат, трети печели". Кой ли е той? Бих заложил на Скания.
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

!na

Цитат на: admin - Петък, 15 Юли, 2011, 08:28:54

Може и така да е, но темата за кой е по-по-най беше друга :D

paco

Карал съм и двете марки по окло 2 гд. Волвото като возия (по малко уморява) и с ръчните скорости е по добро за зимата.Но кабината като удобство не е добра.  А и Волво са с тая кабина от 93г но може и да бъркам. От тогава досега само сменят фарове и отчасти вътрешен дизайн.
     Актроса (спейс каб) пък има най добрата и хубава кабина. Прав под много удобни шкафове место за кафенцето. Като удобство в кабината за мен е Актроса.

Trucker_Boy

Цитат на: Ina - Петък, 15 Юли, 2011, 09:03:14
Цитат на: admin - Петък, 15 Юли, 2011, 08:28:54

Може и така да е, но темата за кой е по-по-най беше друга :D

Според мен стана ясно кой е най-добрия и най-разпространен камион в България.
Но в момента темата е за двете марки ,които са пуснали нови модели през последните години.
След време ще направя и за други.
8)
www.sbps.eu

BoBy_BoY

Момцииии, моето мнение е.....,
Че точно тези две марки-Волво и Мерседес не са в моите полезрения! ;)
  Ако беше между Даф и Ман-мислим , че са направени за удобство на водача. ;)

R560

комбайнер

ЗА VOLVO

- по-добър двигател
- по-добра печка

antoniyu

А сега де!!!
Мерцедес+голяма и просторна кабина,удобно разположение на уреди и др.
-Много,много,много лоша возия,на баирите малееее две каруци пускат езици да ме минават,а тракторите си ме минават,леглата са дървени(неудобни)
Волво+Добра возия,на баирите добре се справя(без каруци и трактори с мигачи),леглото му е все едно си на 5 звезден хотел.
-Много малки шкафчета(поне този модел които съм карал),кабината е неудобна,видимостта от пред е по малка,но поне се прибирам с чисти дрехи без кафе по тях.

За кабина Даф за возия и двигател  Ман
цигарените кутии?
А защо няма снимки на гладуващи деца върху опаковките на McDonald's?
Защо няма снимки на измъчвани животни върху опаковките на козметични продукти?Защо не поставят снимки на жертви на пияни шофьори,върху бутилките с алкохол ?Защо да няма снимки на нечестни и крадливи политици.

antoniyu

цигарените кутии?
А защо няма снимки на гладуващи деца върху опаковките на McDonald's?
Защо няма снимки на измъчвани животни върху опаковките на козметични продукти?Защо не поставят снимки на жертви на пияни шофьори,върху бутилките с алкохол ?Защо да няма снимки на нечестни и крадливи политици.