• Welcome to Форум на българските шофьори.

Volvo FH16 срещу Mercedes Actros (2011)

Започната от Trucker_Boy, Четвъртък, 14 Юли, 2011, 01:10:35

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Volvo vs Mercedes

Volvo FH16
43 (51.2%)
Actros (2011)
41 (48.8%)

Общ брой гласове: 79

JoroBoro

Цитат на: antoniyu - Петък, 22 Юли, 2011, 09:32:16
А сега де!!!
Мерцедес+голяма и просторна кабина,удобно разположение на уреди и др.
-Много,много,много лоша возия,на баирите малееее две каруци пускат езици да ме минават,а тракторите си ме минават,леглата са дървени(неудобни)
Волво+Добра возия,на баирите добре се справя(без каруци и трактори с мигачи),леглото му е все едно си на 5 звезден хотел.
-Много малки шкафчета(поне този модел които съм карал),кабината е неудобна,видимостта от пред е по малка,но поне се прибирам с чисти дрехи без кафе по тях.

За кабина Даф за возия и двигател  Ман

+1  ;D

JoroBoro

Trucker_Boy

Става ясно май кой модел камион е вашият фаворит за сега между двете марки Volvo и Mercedes.
Приканвам всички потребители да вземат участие по темата.  ;)
www.sbps.eu
Сдружение на Българските Професионални Шофьори

Trucker_Boy

www.sbps.eu

BoBy_BoY

Аз, драги момци и моми, не виждам симпатия и антипатия в нито от двата камиона! Обикновени дръгели подложени на разбор :D. За мене наи-добиря камион този, който се не троши и си ме храни!

Trucker_Boy

Цитат на: BoBy_BoY - Събота, 23 Юли, 2011, 03:00:36
 Аз, драги момци и моми, не виждам симпатия и антипатия в нито от двата камиона! Обикновени дръгели подложени на разбор :D. За мене наи-добиря камион този, който се не троши и си ме храни!

Така си е нищо,че имаш снимка на DAF за аватар.   ;)
www.sbps.eu

dino412

Шофьор не се става шофьор се ражда. Колкото и да имаш желание не идва ли Ти отвътре не става...
Най-слабото място в софтуера на всички системи за безопасност на МПС-тата си остава софтуера на задкормилното устройство.

BGTruckers

Съпоставката не е много обективна, защото все още никой не е имал възможност на тества новия Мерцедес и да сподели мнение. Определено би било по удачно да се сравнява това Volvo (facelift 2008), със Actros Mp3 (също от 2008). Относно новия Actros (Mp4), той ще намери своя опонент през 2012, когато Volvo ще представи новия си FH (който подобно на Актроса, ще бъде изцяло променен - нова кабина, двигатели, шасита и т.н), а предполагам, че DAF и Iveco също ще пуснат нещо ново, а това може да се случи и до края на тази година.
Все пак гласувам за Volvo, защото както казва един познат - Този камион никога не може да те разочарова. Който иска камион си купува Volvo, който иска каравана избира просторните кабини на конкуренцията :D

!na

BGTruckers, не можах да се сдържа да не се зарадвам публично на поста ти.
Напълно пристрастно, но от сърце +1
(на останалите се извинявам, старая се да бъда обективна)
My truck runs on diesel, I run on 100% passion

BGTruckers

Който е имал допир до FH16, не може да остане безпристрастен! И честно казано кабината си е доста удобна, поне Globetrotter XL, с която беше оборудван въпросния камион. Кожени седалки, много място за багаж, и човек 190см се изправя без проблем. И това е кабина създадена '93 година, когато Mercedes, все още са със т.н. "каска".  Няма да говоря за двигателя защото D16, се е доказал във времето и не случайно се ползва още от времето, когато флагмана на Volvo е бил F16 470.

НЕКАДЪРЕН ТРАКТОРИСТ

Айде оплюхте тракторса,ма да мъцнем баце за въпросните ,,каски,, .
Баце ако има камион у който се кълнем,то това са те,мое са грозни и с малки кабинки ма дърта каска е камион.

Лично мнение,малко пристрастно все още  ;)

BGTruckers

Говорех за "каската", като кабина, нямах в предвид целия камион, защото и до ден днешен Mercedes не могат да направят нещо, което дори малко да се приближава до 1632.

BoBy_BoY

Цитат на: Trucker_Boy - Събота, 23 Юли, 2011, 21:54:12
Цитат на: BoBy_BoY - Събота, 23 Юли, 2011, 03:00:36

Така си е нищо,че имаш снимка на DAF за аватар.   ;)
Направи си извод от изложеното, Тракерчоооо!

Димитър Гебшеменов

абе мерцедесо,защо нещо на волво ми замязва.............малко по квадратен ми мяза......иначе шефа март месец го получава и е обещал да го дава на мен-тогава ще пиша мнение за него
мразим когато се ебават с мен...ебават ли се с мен-значи се подиграват с моето семейство.....а подиграят ли се с него-не давам гаранции за това какво ще направя....успех на работодателите..........При самохвалците, както и при позлатеното оръжие, вътрешното не отговаря на външното.

FH16

напълно те подкрепям ;)....аз имах удоволствието да управлявам FH16 700k.c и няма нищо по добро от него в момента...и ако някои е по висок от 190см националния отбор по волейбол има нужда от поткрепа ;D

antoniyu

До колкото съм запознат най-голямата кабина принадлежи на МАН.
От "стари" шофери знам това,че Мерседес е за чорбаджията и не се разваля тествано е от мен. 
цигарените кутии?
А защо няма снимки на гладуващи деца върху опаковките на McDonald's?
Защо няма снимки на измъчвани животни върху опаковките на козметични продукти?Защо не поставят снимки на жертви на пияни шофьори,върху бутилките с алкохол ?Защо да няма снимки на нечестни и крадливи политици.

НЕКАДЪРЕН ТРАКТОРИСТ

Цитат на: antoniyu - Събота, 06 Август, 2011, 00:11:29
До колкото съм запознат най-голямата кабина принадлежи на МАН.
От "стари" шофери знам това,че Мерседес е за чорбаджията и не се разваля тествано е от мен. 
А от мислиш не ли?
Мноо им як материало ,проверил съм. ;)

НЕКАДЪРЕН ТРАКТОРИСТ