• Welcome to Форум на българските шофьори.

Правописът във форума

Започната от admin, Неделя, 17 Юли, 2011, 17:47:55

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

SEMPER

Е то всички филми дето започват с THE се превеждат членувани с пълен член

Но пълен член се слага на подлог.

Една дума няма как сама по себе си да е подлог, защото подлога показва кой извършва действието в изречението.

А изречение от една дума чисто граматически няма как да съществува.

Това всичко го написах след консултация с седмокласник  ;D

Не бих могъл да ви дам пълна гаранция, че няма да има някакъв инцидентен случай на престъпност в страната

SEMPER

Не бих могъл да ви дам пълна гаранция, че няма да има някакъв инцидентен случай на престъпност в страната

pumix

На руска кола вратата и на жена устата,се затварят с удар!!!

pumix

admin

Тъй като в случая аз съм автор на темата, считам, че с пълен член е по-правилно, защото темата се отнася към правописа на форума. С други думи темата трябваше да бъде озаглавена "Правописът във форума" и всичко щеше да бъде наред. Възможно е и да бъркам, а и нямам подръка учител по български език, който да каже как е по-правилно.
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

SEMPER

"Правописът в форума" е коректно и според линка на pumix

Иначе малкия допълни сега, че в поезията е допустимо да има изречение от една дума и да се членува както е удобно на автора за да си нагласи "тинтири минтири ",  предполагам имаше предвид римите  ;D

admin

Ами ето, заглавието вече е поправено.
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

МИНКО ИЛЧЕВ

За противниците на "правописа", ще дам много практичен пример, защо да пишем грамотно. Търсим например в темите, ключова дума "акумулатор". Излизат някакви резултати, обаче има хора които са дали мнение само че, предпочитат да го назовават: "Акомулатор, акомолатор, акумолатор, може би и акомолатоль (особено, ако сте на 2-3 години)". И вместо да напишеш една дума пробваш всички (в случая 5). Голямо удобство, хем си неграмотен, хем се мъчиш. А, тази дума която характеризира професията ни:
1. шофьор
2. шофиор
3. шофъор
4. 6офъор
5. шиофиор
6. shifior
7. 6ifior
Благословени да са тези, които нямат какво да кажат и въпреки това мълчат /не пишат/.
Принцип на Рудницки за нобеловите открития: Само онзи, който има абсолютни познания по изучавания проблем, може да го обясни, така че никой друг да не е в състояние да го проумее.
Наместо GPS, кажете ТАКОВАТА!!!

Roshko

Цитат на: МИНКО ИЛЧЕВ - Четвъртък, 29 Март, 2012, 00:47:24
     За противниците на "правописа", ще дам много практичен пример, защо да пишем грамотно. Търсим например в темите, ключова дума "акумулатор". Излизат някакви резултати, обаче има хора които са дали мнение само че, предпочитат да го назовават: "Акомулатор, акомолатор, акумолатор, може би и акомолатоль (особено, ако сте на 2-3 години)". И вместо да напишеш една дума пробваш всички (в случая 5). Голямо удобство, хем си неграмотен, хем се мъчиш. А, тази дума която характеризира професията ни:
1. шофьор
2. шофиор
3. шофъор
4. 6офъор
5. шиофиор
6. shifior
7. 6ifior

Минко, не знам дали знаеш от колко време се занимавам с тази проблематика в друг форум. ВЕРВАЙ ми, НИКОГА няма да моделираш някого по свой образ и подобие, или накратко казано, да го ограмотиш, ако той сам не пожелае!
От скромната си практика установих, че колкото повече го изискваш, толкова повече на инат ти се противопоставят.
Тури еднин раздел във форума /дори за нерегистрирани/ с всички права разрешени от закона и недей повече да се занимаваш с глупости! Не редактирай постове, а ги прехвърли в този раздел и после ми сподели реззултата! Пък и да не забравиш да почерпиш за акъла...! ;)

SOLAR

Цитат на: Росен Димитров - Рошко - Четвъртък, 29 Март, 2012, 05:41:06

Минко, не знам дали знаеш от колко време се занимавам с тази проблематика в друг форум. ВЕРВАЙ ми, НИКОГА няма да моделираш някого по свой образ и подобие, или накратко казано, да го ограмотиш, ако той сам не пожелае!
От скромната си практика установих, че колкото повече го изискваш, толкова повече на инат ти се противопоставят.
Тури еднин раздел във форума /дори за нерегистрирани/ с всички права разрешени от закона и недей повече да се занимаваш с глупости! Не редактирай постове, а ги прехвърли в този раздел и после ми сподели реззултата! Пък и да не забравиш да почерпиш за акъла...! ;)

Защо трябва да се създава раздел за 6liokovica /трудно се чете, нали/, след като има цял форум създаден без тези ''глупости''. Там всеки пише както иска, а и колкото повече ругаеш, толкова си ''по-интересен'' /привличаш внимание/. Точно това не ми харесва и не го посещавам.
Тук собственика на форума е задължил потребителите да спазват Правила на форума.   Когато си гост, се съобразяваш с правилата на домакина, нали ?  По темата е писано много и има решение например виж: Отново за кирилицата
Затова е безсмислено да спорим по темата, но съм съгласен за почерпката .

ЛЕКИ ПЪТИщА !

Trucker_Boy

С темповете на правопис на някой потребители скоро форумът ще се превърне в копие на www.drivers.speditor.net
www.sbps.eu
Сдружение на Българските Професионални Шофьори

Roshko

Цитат на: Trucker_Boy - Петък, 06 Април, 2012, 22:58:33
С темповете на правопис на някой потребители скоро форумът ще се превърне в копие на www.drivers.speditor.net

Стари рани ти отвори... Каква роля е определена на "Правописа" в заглавието"? Какво действие той извършва?
Може би ще се повторя, но доскоро нямаше кой да се сети да превключи на кирилица, пък вече критериите достигнаха  нивото на академични такива... Ай да си имаме уважението...! :D :D :D

SOLAR

Цитат на: Росен Димитров - Рошко - Петък, 06 Април, 2012, 23:35:47
Може би ще се повторя, но доскоро нямаше кой да се сети да превключи на кирилица, пък вече критериите достигнаха  нивото на академични такива... Ай да си имаме уважението...! :D :D :D

Ай да си имаме уважението...! /от цитата/ Правописа се учи в Началното училище. Това, че някои "академици" пишат с правописни грешки, говори как са взели дипломата си. Като прост шофьор, когато пиша на български, натискам два бутона на компа  ... и той превключва на кирилица, нещо, което всеки  знае. Има  и програмата за правопис...
За мен писането на шльокавица, грубия  език, караниците и т.н. са неуважение към останалите участници. И именно забраната им ме накара да бъда по-активен участник тук./в последно време, работата ме възпрепятства за активното участие/.
Преди време, посещавайки другия форум /ако не се лъжа от ника/, съм чел постовите ти там. Не бих влязъл в спор с теб /интелигентен си/, можеш да бъдеш убедителен, така, както в отрицанието, така и в положителния аспект по дадена тема.
Правиш го заради "спорта", но го прави с други, които желаят същото... и да не противоречи на изисквания за Форума.

ЛЕКИ ПЪТИщА !

Roshko

Цитат на: SOLAR - Събота, 07 Април, 2012, 22:49:54
Има  и програмата за правопис...

За мен писането на шльокавица, грубия  език, караниците и т.н. са неуважение към останалите участници. И именно забраната им ме накара да бъда по-активен участник тук./в последно време, работата ме възпрепятства за активното участие/.
Преди време, посещавайки другия форум /ако не се лъжа от ника/, съм чел постовите ти там. Не бих влязъл в спор с теб /интелигентен си/, можеш да бъдеш убедителен, така, както в отрицанието, така и в положителния аспект по дадена тема.
Правиш го заради "спорта", но го прави с други, които желаят същото... и да не противоречи на изисквания за Форума.

ЛЕКИ ПЪТИщА !

Някакъв линк към "програмата"!? Искам да го видя това чудо заради което толкова бързо се ограмоти маса народ.

Това останалото ми прозвуча като: Аз ще отправя моите дискусионни тези, защото имам това право, но моля, никой да не дискутира защото мразя дискусиите, с две думи говорете САМО това което искам да чуя...! Така е, в живота си често пъти съм попадал на подобни сцени и да си призная прозрях, че няма смисъл да се говори на човек, който не желае да слуша. Преди дискутирах в името на истината, вече само изразявам мнение "за спорта"... Счупи ми се кристалното кълбо да разбирам кой може и кой не може да води дискусия....
Не е зле да се знае значението на думичката "Форум"...

pumix

Това чудо,заради което се ограмоти маса народ го имаш и ти.Нищо особено,просто подчертава грешно написаните думи.

mylord56

Цитат на: Росен Димитров - Рошко - Неделя, 08 Април, 2012, 00:37:07
Някакъв линк към "програмата"!? Искам да го видя това чудо заради което толкова бързо се ограмоти маса народ.

Това останалото ми прозвуча като: Аз ще отправя моите дискусионни тези, защото имам това право, но моля, никой да не дискутира защото мразя дискусиите, с две думи говорете САМО това което искам да чуя...! Така е, в живота си често пъти съм попадал на подобни сцени и да си призная прозрях, че няма смисъл да се говори на човек, който не желае да слуша. Преди дискутирах в името на истината, вече само изразявам мнение "за спорта"... Счупи ми се кристалното кълбо да разбирам кой може и кой не може да води дискусия....
Не е зле да се знае значението на думичката "Форум"...

Ето, линк има:
http://www.driver-bg.eu/index.php?topic=556.0
Втората част на поста ти няма да коментирам....Не заради това, че не желаеш, а защото дискусията се води поне от двама, а ти искаш да си говориш сам! Ами, говори си. Лично аз не бих и дискутирал с теб. Защото ти май не умееш да дискутираш...
И освен това - аз уважавам самочувствието на човек, но не и самомнението му!!
Когато правя крачка назад, това не е повод да се радваш, човече - просто се засилвам !

Roshko

Цитат на: mylord56 - Неделя, 08 Април, 2012, 01:55:06
Втората част на поста ти няма да коментирам....Не заради това, че не желаеш, а защото дискусията се води поне от двама, а ти искаш да си говориш сам! Ами, говори си. Лично аз не бих и дискутирал с теб. Защото ти май не умееш да дискутираш...
И освен това - аз уважавам самочувствието на човек, но не и самомнението му!!

Отлично си се самоoпределил, нямам какво да добавя!  :D

Цитат на: pumix - Неделя, 08 Април, 2012, 00:45:47
Това чудо,заради което се ограмоти маса народ го имаш и ти.Нищо особено,просто подчертава грешно написаните думи.

Благодаря ти, но е доста елементарно и не покрива критериите заложени в тукашните правила...  ::)

Roshko