• Welcome to Форум на българските шофьори.

Правописът във форума

Започната от admin, Неделя, 17 Юли, 2011, 17:47:55

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

SOLAR

Цитат на: Росен Димитров - Рошко - Неделя, 08 Април, 2012, 00:37:07
Това останалото ми прозвуча като: Аз ще отправя моите дискусионни тези, защото имам това право, но моля, никой да не дискутира защото мразя дискусиите, с две думи говорете САМО това което искам да чуя...! Така е, в живота си често пъти съм попадал на подобни сцени и да си призная прозрях, че няма смисъл да се говори на човек, който не желае да слуша. Преди дискутирах в името на истината, вече само изразявам мнение "за спорта"... Счупи ми се кристалното кълбо да разбирам кой може и кой не може да води дискусия....
Не е зле да се знае значението на думичката "Форум"...

За незнаещите какво е "форум" пише тук, а "дискусия" : тук
А заяждания с намек за физически контакт в цитата:

Цитат на: Росен Димитров - Рошко - Събота, 07 Април, 2012, 00:55:11
Кажи къде да мога да те видя, щото това "сополко" ще ми прозвучи по-убедително когато ми го кажеш аргументирано в очите. Така виртуално някак губи смисъл и значение...  ??? ::)
Аз също имам да ти опонирам на почти всяко твое изречение написано тук, но да не занимаваме хората с битовизми...

Подобни дуели между потребители не са желани. Можете на ЛС да си говорите за "битовизми" и определяте срещи. Това не касае останалите.

П.П.

Цитат на: Росен Димитров - Рошко - Неделя, 08 Април, 2012, 00:37:07
Преди дискутирах в името на истината, вече само изразявам мнение "за спорта"... Счупи ми се кристалното кълбо да разбирам кой може и кой не може да води дискусия....

Остави кълбото, пречупвай всичко през "ПРИЗМАТА на ДОБРОТО", тя е в сърцето на всеки и е нечуплива.

ЛЕКИ ПЪТИЩА !

SOLAR

Roshko

Цитат на: SOLAR - Понеделник, 16 Април, 2012, 03:19:14
За незнаещите какво е "форум" пише тук, а "дискусия" : тук
А заяждания с намек за физически контакт в цитата:

Подобни дуели между потребители не са желани. Можете на ЛС да си говорите за "битовизми" и определяте срещи. Това не касае останалите.

П.П.

Остави кълбото, пречупвай всичко през "ПРИЗМАТА на ДОБРОТО", тя е в сърцето на всеки и е нечуплива.

ЛЕКИ ПЪТИЩА !

Не ми се отварят линковете, бихте ли пояснили!
Прекалено повърхностни разсъждения, меко казано... Надявам се, че няма да се счете за обида. Просто лично мнение. Човекът, към който е отговора ми,  вероятно го е прочел правилно и не реагира по този начин. Странно защо ме цитирате мен, а не квалификацията на която отговорих  ??? :o ??? Ако беше отправена на ЛС, естествено, че там щях да отговоря, иска ли питане!?!?! Малко на комплексарщина ми намирисва и евтин опит за омаскаряване... Трябва ли да обяснявам като на малките деца, какво съм казал, а не намеквал? Ако някога имам намерение да се саморазправям, последното ми действие ще бъде да го разгласявам, където и да било...

Roshko

Бриги Магнито

Цитат на: Росен Димитров - Рошко - Сряда, 18 Април, 2012, 07:07:34
Не ми се отварят линковете, бихте ли пояснили!
Прекалено повърхностни разсъждения, меко казано... Надявам се, че няма да се счете за обида. Просто лично мнение. Човекът, към който е отговора ми,  вероятно го е прочел правилно и не реагира по този начин. Странно защо ме цитирате мен, а не квалификацията на която отговорих  ??? :o ??? Ако беше отправена на ЛС, естествено, че там щях да отговоря, иска ли питане!?!?! Малко на комплексарщина ми намирисва и евтин опит за омаскаряване... Трябва ли да обяснявам като на малките деца, какво съм казал, а не намеквал? Ако някога имам намерение да се саморазправям, последното ми действие ще бъде да го разгласявам, където и да било...
Е убава работа ,мислех да спуснем емисия билетчета за екшъно да залебим дет се вика,а оно ,че се окаже,че нема да научиме и де е купона.
П.П.Спамим си бре,за спорта. ;)

Уди кълвача

Цитат на: Бригадира - Събота, 21 Април, 2012, 16:54:36
Е убава работа ,мислех да спуснем емисия билетчета за екшъно да залебим дет се вика,а оно ,че се окаже,че нема да научиме и де е купона.
П.П.Спамим си бре,за спорта. ;)

Ти недей така, че си точно в темата за правопис... е сега ще те види админа и.... ща напрай модератор :)

admin

Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

mylord56

Когато правя крачка назад, това не е повод да се радваш, човече - просто се засилвам !

МИНКО ИЛЧЕВ

Само тази седмица трия две публикации на латиница. Преди с месеци не съм срещал. Какво става?

Вземам на готово от Фейсбук, но да припомним:

"А, Б, В, Г, Д, Е, Ж, З, И, Й, К, Л, М, Н, О, П, Р, С, Т, У, Ф, Х, Ц, Ч, Ш, Щ, Ъ, Ь, Ю, Я.
Това са всички букви в българската азбука, подредени в правилен ред.
В нея не присъстват букви като "4" и "6", колкото странно да изглежда това на някои от вас!"
Благословени да са тези, които нямат какво да кажат и въпреки това мълчат /не пишат/.
Принцип на Рудницки за нобеловите открития: Само онзи, който има абсолютни познания по изучавания проблем, може да го обясни, така че никой друг да не е в състояние да го проумее.
Наместо GPS, кажете ТАКОВАТА!!!

mylord56

И дано всички участници във форума предпочетат да пишат на Български оттук нататък. Без латиница и цифри в думите. Ако и писането на диалект спре, ще сме форум №1 за шофьорите. Не, че нещо, ама аз нито в училище съм учил Български на диалект, ами и никъде не биха ми приели какъвто и да е документ, написан на диалект. Българи сме - нека пишем на Български, не всеки е длъжен да знае диалектите в България - те са много. Нямам и спомен в някой форум да толерират писането на диалект, може и да греша.
Когато правя крачка назад, това не е повод да се радваш, човече - просто се засилвам !

admin

Цитат на: МИНКО ИЛЧЕВ - Неделя, 20 Май, 2012, 00:12:10
    Само тази седмица трия две публикации на латиница. Преди с месеци не съм срещал. Какво става?

Сложих му преди малко бан, но не разбирам защо въобще се опитва да пише на латиница? Въпрос на време е да бъде редактирано или изтрито написаното.
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

SEMPER

И аз изтрих едно вчера, отдавна не ми се беше случвало ....

Иначе диалекта си е богатство на езика, и крие правописни проблеми
Не бих могъл да ви дам пълна гаранция, че няма да има някакъв инцидентен случай на престъпност в страната

Trucker_Boy

Цитат на: mylord56 - Неделя, 20 Май, 2012, 00:27:16
И дано всички участници във форума предпочетат да пишат на Български оттук нататък. Без латиница и цифри в думите. Ако и писането на диалект спре, ще сме форум №1 за шофьорите. Не, че нещо, ама аз нито в училище съм учил Български на диалект, ами и никъде не биха ми приели какъвто и да е документ, написан на диалект. Българи сме - нека пишем на Български, не всеки е длъжен да знае диалектите в България - те са много. Нямам и спомен в някой форум да толерират писането на диалект, може и да греша.

Напълно съм съгласен с теб, но е жалко, че никога няма да спре писането на диалект.
Все пак и някой модератори (които трябва да бъдат за пример на останалите) го използват.  ;)
www.sbps.eu
Сдружение на Българските Професионални Шофьори

mylord56

Цитат на: Trucker_Boy - Неделя, 20 Май, 2012, 01:12:13
Напълно съм съгласен с теб, но е жалко, че никога няма да спре писането на диалект.
Все пак и някой модератори (които трябва да бъдат за пример на останалите) го използват.  ;)

Жалко, наистина Модераторите не бива да го използват, дори за това са на този пост, за да спрат изпалзването му.

Roshko

Момци, не се земайте толку насериозно, бре! Кви ора сте Вие, ако не познавате българския фолклор? Нима на стотиците колеги, които сте срешали, пили и яли, сте им правили забележка да говорят на книжовен български? Половината май сте по-големи от мен, срамота! Аман от комплекси... :)
В българския език има стотици чуждици. Предлагам да се забранят думи като - пост, лаптоп, нетбук, таблет, сайт, джиесем... другите ще ги добавям в движение!

SEMPER

И аз мисля, че прекалените светци и на Бог не са драги.

Форума си е вариант на общуване, кой ще хвърли първи камъка и ще каже че говори винаги граматично правилно ?
Не бих могъл да ви дам пълна гаранция, че няма да има някакъв инцидентен случай на престъпност в страната

mylord56

Цитат на: Росен Димитров - Рошко - Неделя, 20 Май, 2012, 01:39:08
Момци, не се земайте толку насериозно, бре! Кви ора сте Вие, ако не познавате българския фолклор? Нима на стотиците колеги, които сте срешали, пили и яли, сте им правили забележка да говорят на книжовен български? Половината май сте по-големи от мен, срамота! Аман от комплекси... :)
В българския език има стотици чуждици. Предлагам да се забранят думи като - пост, лаптоп, нетбук, таблет, сайт, джиесем... другите ще ги добавям в движение!
Не че не мога да ти отговоря, но не искам. Все пак беше казал "сбогом". А човек трябва да си държи на думата. Пък и те чета в "другия форум", та си имам мнение.

mylord56