• Welcome to Форум на българските шофьори.

Правописът във форума

Започната от admin, Неделя, 17 Юли, 2011, 17:47:55

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

SEMPER

Те и фирмаджиите не блестят с грамотност.

Пък и не виждам чак такъв повод за притеснение, в форума е практика правописните грешки да се поправят своевременно, при това услугата е напълно безплатна   ;D ;D ;D
Не бих могъл да ви дам пълна гаранция, че няма да има някакъв инцидентен случай на престъпност в страната

SEMPER

Не бих могъл да ви дам пълна гаранция, че няма да има някакъв инцидентен случай на престъпност в страната

FH16

Админ,подкрепям напълно условията за писане.
Неподкрепям дискриминацията по пол,раса,възраст,религия...и грамотност.
Предлагам да отвориш тема в която да пишат всички на които им е трудно, и като чета постовете по нагоре,невъзможно да пишат на български.

FH16

admin

Цитат на: FH16 - Вторник, 27 Март, 2012, 14:18:22
Админ,подкрепям напълно условията за писане.
Неподкрепям дискриминацията по пол,раса,възраст,религия...и грамотност.
Предлагам да отвориш тема в която да пишат всички на които им е трудно, и като чета постовете по нагоре,невъзможно да пишат на български.

В този форум неграмотниците ще бъдат дискриминирани. Бих се срамувал от себе си, ако съм на нивото на тези хора. Извинявай, но никой не иска от тях да имат завършен Харвард или Кеймбридж. Но да пишеш "интелигентнос", "сигорно" и най-вече "фором" ми идва в повече.
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

bad_kras

Подкрепям напълно мнението на Админа. 
Тук няма съревнование за машинопис. 
Всеки може да си прегледа публикацията преди да натисне "Публикувай".
??? ??? ???
>>>www.sbps.eu<<<  *** СБПШ ***             

driver1

Цитат на: admin - Вторник, 27 Март, 2012, 15:47:57
В този форум неграмотниците ще бъдат дискриминирани. Бих се срамувал от себе си, ако съм на нивото на тези хора. Извинявай, но никой не иска от тях да имат завършен Харвард или Кеймбридж. Но да пишеш "интелигентнос", "сигорно" и най-вече "фором" ми идва в повече.

Напълно подкрепям ограниченията при неграмотно писане. Признавам, че често пъти полагам усилия за да разбера смисъла на това, което е искал да каже автора заради непоставяни препинателни знаци, тирета и неправилно изписани думи. Смятам, че всеки, който е стигнал до ниво да ползва компютър е длъжен да положи и минимум усилие да пише правилно за да бъде разбиран правилно. Това до известна степен е и израз на уважение към събеседниците, или опонентите. Ако принизяваме значението на това занимание и се отнасяме нехайно към него, вероятно се отнасяме нехайно и към други дейности. А е време и работодателите, които четат тук да разберат, че времето на тъпите гьотферени вече отминава...Така мисля.

pumix

Цитат на: bad_kras - Вторник, 27 Март, 2012, 15:52:01
Подкрепям напълно мнението на Админа. 
Тук няма съревнование за машинопис. 
Всеки може да си прегледа публикацията преди да натисне "Публикувай".
??? ??? ???
И какво от това,като я прегледа?След като е неграмотен,няма как да знае,къде има правописни и пунктуационни грешки примерно.Не претендирам,че съм от най-грамотните,но гледам да се старая.При мен има опция,като пиша да ми открива грешно написаните думи,като "зграда" примерно.Подчертава ги в червено.Сигурен съм че 90% от потребителите я имат същата.Иначе съм съгласен с админа.Има някои постове,където не може да се разбере какъв е смисъла на написаното.
На руска кола вратата и на жена устата,се затварят с удар!!!

bad_kras

Цитат на: pumix - Вторник, 27 Март, 2012, 16:03:51
И какво от това,като я прегледа?След като е неграмотен,няма как да знае,къде има правописни и пунктуационни грешки примерно.Не претендирам,че съм от най-грамотните,но гледам да се старая.При мен има опция,като пиша да ми открива грешно написаните думи,като "зграда" примерно.Подчертава ги в червено.Сигурен съм че 90% от потребителите я имат същата.Иначе съм съгласен с админа.Има някои постове,където не може да се разбере какъв е смисъла на написаното.
Е това все пак означава , че който се старае , намира начин. А за неграмотните - какво повече да коментираме. Винаги си търсят някакво оправдание !
>>>www.sbps.eu<<<  *** СБПШ ***             

МИНКО ИЛЧЕВ

Цитат на: pumix - Вторник, 27 Март, 2012, 16:03:51

Тази опция, се нарича правописен речник. И аз, много често бъркам, като го подчертае се коригирам. Колегата Красимир Иванов, е разгледал в тема за браузърите Мозила, Опера и Гугъл Хром. Препратка съм сложил в подписа си, към темата.
       Ето пак:http://www.driver-bg.eu/index.php?topic=556.0
Благословени да са тези, които нямат какво да кажат и въпреки това мълчат /не пишат/.
Принцип на Рудницки за нобеловите открития: Само онзи, който има абсолютни познания по изучавания проблем, може да го обясни, така че никой друг да не е в състояние да го проумее.
Наместо GPS, кажете ТАКОВАТА!!!

Красимир Иванов

Имаме претенции, че сме много умни и интелигентни, а в същото време не можем да напишем 5 думи правилно.
Подкрепям мнението на Админ и условията за писане. Не може един Българин, да не може да пише правилно на родния си език, особено по-възрастните, каквито са повечето потребители тук. За днешната младеж ми е ясно—те не могат да си напишат името правилно...
Лично на мен ми е много по-удобно да пиша и чета на родния си език, отколкото на латиница.
Никой не казва, че човек не може да допусни грешки, напротив—случва се да не знаеш как се пише дадена дума или в бързината да я объркаш, но от 10 думи само 2-3 да ти са верни...
Няма да споменавам за латиницата. Толкова ли е трудно да натиснеш две копчета на клавиатурата и да започнеш да пишеш на родния си език?
Чудно ми е тези хора дали на латиница си попълват документите...
Заповядайте в групата на форума във Vbox-http://vbox7.com/groups/driversbg/.

p.zh.p

Съжалявам за лошия си правопис но това е не познавам колеги които се гордеят с това , регистрирах се тук за да науча нещо повече но не намирам нито една тема която наистина интересува международните шофьори като например някои да качи летните забрани за европа , каде да намерим митница в сраните в европа и как по лесно да си попълним документите,кои пътища са затворени и кои не и много други теми.Имам 15годишен стаж като международен шофиьор от които голяма част е минал в чужди фирми говоря испански и англииски но досега никои не ме е изгонил от работа затова че не говоря правилно.Можехме да обменим много информация но явно несъм достоен за тоя форум . Е мога само да ви пожелая приятно съществуване .

Roshko

Цитат на: SEMPER - Вторник, 27 Март, 2012, 14:04:45
Те и фирмаджиите не блестят с грамотност.

Пък и не виждам чак такъв повод за притеснение, в форума е практика правописните грешки да се поправят своевременно, при това услугата е напълно безплатна   ;D ;D ;D

Ма никой не е редактирал заглавието на темата, което също е граматически грешно...  :D :D :D

Цитат на: admin - Вторник, 27 Март, 2012, 15:47:57

По този повод на все повече хора ще ни прилича по-скоро на блог, отколкото на форум този прекрасен сайт...

Цитат на: driver1 - Вторник, 27 Март, 2012, 16:00:31
А е време и работодателите, които четат тук да разберат, че времето на тъпите гьотферени вече отминава...Така мисля.

Как ще разберат, като те по-неграмотни от нас  ??? ::) ???

admin

Цитат на: Roshko - Вторник, 27 Март, 2012, 22:52:27
Ма никой не е редактирал заглавието на темата, което също е граматически грешно...  :D :D :D

По този повод на все повече хора ще ни прилича по-скоро на блог, отколкото на форум този прекрасен сайт...

Как ще разберат, като те по-неграмотни от нас  ??? ::) ???

И кое точно е грешно на заглавието?

SEMPER

Пълният член, без да има изречение след това.

Би трябвало да е - Правопис

admin

Цитат на: SEMPER - Вторник, 27 Март, 2012, 23:58:23
Пълният член, без да има изречение след това.

Би трябвало да е - Правопис

Имаше преди години един филм с Жан Пол Белмондо и се казваше "Професионалистът". Само толкова, без изречение след тази дума. Предлагам да прочетете първо всички граматически правила по отношение на пълния член и след това да продължим дискусията.

Roshko

Цитат на: admin - Сряда, 28 Март, 2012, 00:02:10
Предлагам да прочетете първо всички граматически правила по отношение на пълния член и след това да продължим дискусията.

Аз понеже нямам право да предлагам, ще споделя факт. Когато в сайта на едно известно ТВ
реалити им направиха забележка, веднага промениха заглавието, а то беше "Финалът"

Roshko