• Welcome to Форум на българските шофьори.

Правописът във форума

Започната от admin, Неделя, 17 Юли, 2011, 17:47:55

« назад - напред »

0 Потребители и 2 гости преглеждат тази тема.

ivopifeca

Значи не мога да разбера,какво толко сте се хванали,за такива подробности...нека всеки си пише както му е удобно,важното е да има интересни дискусии.Тва последно време...почти никакви шофьорски работи,само научни термини-нютони,фаради и тем подобни,пишете повече за камиони,пътища ???

ivopifeca

Бриги Магнито

Искам да се извиня на Мартин,малко взех повечко засилка този път ,както обикновенно,но и гол Асан е хора и да греши не му е чуждо.
Тъй че, извинявам се за моите писаници

Бриги Магнито

МИНКО ИЛЧЕВ

Цитат на: ivopifeca - Сряда, 06 Ноември, 2013, 18:09:15
Значи не мога да разбера,какво толко сте се хванали,за такива подробности...нека всеки си пише както му е удобно,важното е да има интересни дискусии.

Няма промяна напоследък. И все пак понеже повечето шофьори имат нужда от развитие в тази посока е показателно, че явно на повечето им е добре където са и абсолютна никаква "инвестиция" не са склонни да направят в тази посока (също и професионална)! Както и вероятно се счита за голямо усилие и ненужно да се прочете регламент 561 - 10 минути!
     Правила не са нужни! Нека и по пътищата да си кара всеки, на кой как му е удобно!

Цитат на: ivopifeca - Сряда, 06 Ноември, 2013, 18:09:15
Тва последно време...почти никакви шофьорски работи,само научни термини-нютони,фаради и тем подобни,пишете повече за камиони,пътища ???

Точно Фарад, не съм я срещал повече от един път в целия Форум. Виж Нютон е по-често срещана, напълно е разбираемо да те е затруднила!
     По темите имаме единомислие и аз не харесвам твоите. Съвсем нормално е! Дори би било притеснително, ако се харесваме - по-скоро за мен! Но още по-гадно е думата ТРОЛЕЙ!!! И по-добре които са имали нещо общо с тях, да си мълчат и да не се пречкат на истинските шофьори!
Благословени да са тези, които нямат какво да кажат и въпреки това мълчат /не пишат/.
Принцип на Рудницки за нобеловите открития: Само онзи, който има абсолютни познания по изучавания проблем, може да го обясни, така че никой друг да не е в състояние да го проумее.
Наместо GPS, кажете ТАКОВАТА!!!

ivopifeca

Първо,дадох за пример,ако е възможно да се дискутират теми от ежедневието по често това с,което се сблъскваме...Второ знаеш ли ,колко ми е на д,довия точно па ти какво виждане имаш за моите теми,точно ти па си последния от когото чакам отговор,или последния,когото чакам да даде компетентния си отговор.Друго,виждам че тролея ти липсва,закачи едни жартиери на Мана,и като минаваш през Плевен гаси мотора и давай на аванта по жицата,от Есерс ще са доволни от икономията.

LKW

Цитат на: Бриги Бичкията - Сряда, 06 Ноември, 2013, 19:07:39
Искам да се извиня на Мартин,малко взех повечко засилка този път ,както обикновенно,но и гол Асан е хора и да греши не му е чуждо.
Тъй че, извинявам се за моите писаници

Бацко нема кво да се извиняваш , на Мартин като не му харесва нещо да не го гледа и чете.
Шлафен цузамен в майне бунгало до сабале рано.Клайне дупен.
Много обичам млади и арни спедиторки.
http://www.youtube.com/watch?v=jwVu3crtQuY
http://www.youtube.com/watch?v=lwbyMYfLv_I
WWW.elmaz.com

МИНКО ИЛЧЕВ

Цитат на: ivopifeca - Сряда, 06 Ноември, 2013, 23:02:58
Първо,дадох за пример,ако е възможно да се дискутират теми от ежедневието по често това с,което се сблъскваме...

Ето един ежедневен проблем в общуването по форумите - ПРАВОПИСА!

Много се бърка позицията на препинателния знак! Съвсем е просто: Той винаги е лепнат за края на думата и след него има интервал!
     (Дума)(лепната)(препинателен знак)(интервал)(друга дума или край)

Правилно: Дъра, бъра! Дъра?

Неправилно: Дъра , бъра ! Дъра,бъра ! Дъра ?

Научаването на това просто правило, отнема по-малко време, отколкото да ми отговорите дори с едно изречение!

Колкото и да отричаш, не може да не се отбележи, че напредваш и в тази област! Вече разбра, че има буквата "Й", често правиш разлика между "Е" и "Я". Предполагам в бъдеще все по-малко ще те дразни правописа?!

...Второ знаеш ли ,колко ми е на д,довия точно па ти какво виждане имаш за моите теми,точно ти па си последния от когото чакам отговор,или последния,когото чакам да даде компетентния си отговор...

Не ти дреме, защото мислиш, че нищо не зависи от мен. Има приказка за кучето което скача според тоягата. Продължавай опитите, все ще намериш начина!!!

...Друго,виждам че тролея ти липсва,закачи едни жартиери на Мана,и като минаваш през Плевен гаси мотора и давай на аванта по жицата,от Есерс ще са доволни от икономията.

Позна на път е. Да не се окажат някой неподготвени и да кажат: "К'во нещо неудобен ли съм?" - Да не цитирам някой?

Цитат на: LKW - Четвъртък, 07 Ноември, 2013, 03:57:25
Бацко нема кво да се извиняваш , на Мартин като не му харесва нещо да не го гледа и чете.

Няма лошо да се извини! Малко хора го могат! Ако е изцяло негова идея, поздравления!
Благословени да са тези, които нямат какво да кажат и въпреки това мълчат /не пишат/.
Принцип на Рудницки за нобеловите открития: Само онзи, който има абсолютни познания по изучавания проблем, може да го обясни, така че никой друг да не е в състояние да го проумее.

ivopifeca

Да продължавам ли,кое да продължавам,да ти гледам примерите с дъра-бърата и готините ти хипотези за"според тоягата",кво бре,надаш се да вметна нещо по така и да ме стигне тоягата ли,молебен правиш :)А за клипа,дано ти се сбъдне мечтата,за по жицата.

Бриги Магнито

Цитат на: МИНКО ИЛЧЕВ - Четвъртък, 07 Ноември, 2013, 21:53:06

Няма лошо да се извини! Малко хора го могат! Ако е изцяло негова идея, поздравления!
Илчев не знам дъра ли е или бъра(русата),но аз лични идеи нямам и да имам ,вярвай ми правописа доста страда от тях.
Сещаваш ли се ко ти мъцам.

Пифец некой май ти е метнал око,ша те зима брат оно се видело ми каете кога е свадбата да сме подготвени ,да се не изложим

МИНКО ИЛЧЕВ

Без: Дъра, бъра, руси и умни. На мен ми отне по-малко от 2 минути - а нали бавно сгрявам?

Цитат на: МИНКО ИЛЧЕВ - Четвъртък, 07 Ноември, 2013, 21:53:06
     Много се бърка позицията на препинателния знак! Съвсем е просто: Той винаги е лепнат за края на думата и след него има интервал!
     (Дума)(лепната)(препинателен знак)(интервал)(друга дума или край)

Научаването на това просто правило, отнема по-малко време, отколкото да ми отговорите дори с едно изречение!

donkov

Искам да попитам,къде изчезна следното  писмо:A pak tebe ,koi te sloji za ADMIN,az ne sam te izbiral ,kakav ti e problema,s latinicata,kakvo izliza ,che ti si negramotniat i ne mojesh da chetesh latinski bukvi,predstaviam si kak se opraviash s adresite,sigorno edin den ne mojesh da go razchetesh CMRto kade triabva da raztovarish,ako ne mi go poblikuvash,znachi ima cenzura v tozi sait,vkoi vek jiveem.Moje li da mi kajesh kakvo ne razba ot pismoto mi napisano na latinca.
Аз съм съгласен със колегата,това с правописа е цензура и дискриминация,настоявам админа да баде наказан ,за 1 месец.

admin

Цитат на: donkov - Вторник, 17 Декември, 2013, 19:00:52Искам да попитам,къде изчезна следното  писмо:A pak tebe ,koi te sloji za ADMIN,az ne sam te izbiral ,kakav ti e problema,s latinicata,kakvo izliza ,che ti si negramotniat i ne mojesh da chetesh latinski bukvi,predstaviam si kak se opraviash s adresite,sigorno edin den ne mojesh da go razchetesh CMRto kade triabva da raztovarish,ako ne mi go poblikuvash,znachi ima cenzura v tozi sait,vkoi vek jiveem.Moje li da mi kajesh kakvo ne razba ot pismoto mi napisano na latinca.
Аз съм съгласен със колегата,това с правописа е цензура и дискриминация,настоявам админа да баде наказан ,за 1 месец.

Изчезна там, където му е мястото, в кофата за отпадъци. А ти какъв точно се явяваш, някакъв адвокат ли?
Мислех да ти изтрия глупавото питане, но всъщност реших да го оставя, за да видят и останалите защо е премахната публикацията и защо потребителят има бан.
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

Люси

Цитат на: donkov - Вторник, 17 Декември, 2013, 19:00:52
Искам да попитам,къде изчезна следното  писмо:A pak tebe ,koi te sloji za ADMIN,az ne sam te izbiral ,kakav ti e problema,s latinicata,kakvo izliza ,che ti si negramotniat i ne mojesh da chetesh latinski bukvi,predstaviam si kak se opraviash s adresite,sigorno edin den ne mojesh da go razchetesh CMRto kade triabva da raztovarish,ako ne mi go poblikuvash,znachi ima cenzura v tozi sait,vkoi vek jiveem.Moje li da mi kajesh kakvo ne razba ot pismoto mi napisano na latinca.
Админа си е много прав че го е поставил на точното място понеже не стига че е написано на шльокавица ами е написано и неграмотно както правят и всички останали неграмотници за да прикрият по някакъв начин незнанието на родния си език,а теб лично искам да те попитам като един виден разбирач,ти като отидеш в някое държавно учреждение и си подаваш документи ако ги напишеш на шльокавица дали ще ти се одобри това което искаш?
Ето даже и ще ти дам прост пример,"Вземи и отиди на къра" сега си го напиши на шльокавица за да разбереш къде точно трябва да отидеш!!!

ИванТ

А дори и в Монголия се пише на кирилица...
Цитат на: начинаещ - Четвъртък, 14 Януари, 2016, 07:17:13
Извода според мен е никой шеф нема интерес от по голема заплата и командировъчни не защото ще е на загуба,както твърди HORNET,а защото си оставя опцията да може да те обладае във всеки един момент!!

admin

Искам да попитам,къде изчезна следното  писмо:A pak tebe ,koi te sloji za ADMIN,az ne sam te izbiral ,kakav ti e problema,s latinicata,kakvo izliza ,che ti si negramotniat i ne mojesh da chetesh latinski bukvi,predstaviam si kak se opraviash s adresite,sigorno edin den ne mojesh da go razchetesh CMRto kade triabva da raztovarish,ako ne mi go poblikuvash,znachi ima cenzura v tozi sait,vkoi vek jiveem.Moje li da mi kajesh kakvo ne razba ot pismoto mi napisano na latinca.

Ще те цитирам още веднъж, но е важно да уточня нещо. Мен никой не ме е направил Админ. По някакво странно стечение на обстоятелствата създадох този форум и се получи неволно. Що се отнася до цензурата и дискриминацията, ако не ти харесва тук, просто не посещавай форума и всичко ще бъде наред.
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

МИНКО ИЛЧЕВ

Искам да попитам,къде изчезна следното  писмо:
...

Понеже познавам автора на така нареченото писмо от повече от година и бях доста изненадан. Това впечатление което създава на пръв поглед е съвсем различно от моите. На първо място много добър професионалист и много добре се разбираме.
     Оказа се, че най-големия проблем е било изчезването на бутона за смяна на езика на неговия компютър, не разбрах клавишната комбинация и тя ли не работи.

Какво е цензура? Към мен лично има един двама потребители които не само доближават границата с обиди, а и я преминават. В това отношение Администратора има повече "почитатели" и свободно си щъкат (а е съвсем нормално отдавна да са забравили този начин за разпускане). Правило за писане на кирилица, което е в над 95% от форумите да се счита за цензура. Някой ще иска да псува и ако е изтрит ще го нарече цензура!!!

МИНКО ИЛЧЕВ