• Welcome to Форум на българските шофьори.

Колегиалност на пътя

Започната от !.!.!, Сряда, 20 Юли, 2011, 11:55:30

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

ico_9595

Здравейте колеги,тази вечер имах много интересна случка на Ринг1 на Антверпен (имаше малко задръстване),доста добра колегиалност от наш колега(бг).Карам в най-дясната лента и пускам мигач да мина в лявата лента точно преди тунела Кенеди,зад мен се движи автовоз в лентата в която искам да влезна имаше достатъчно място но колегата реши да ме затвори по доста гаден начин,аз бях празен,а той натоварен с бусове целия!Камиона беше Мерцедес с регистрация:Влекач РА 3336 ВА и Ремарке РА 5494 ЕЕ,говорих му по станцията но не посмя нищо да каже!Изпреварих го в най-лявата лента и го освирих добре!Пожелавам му някой ден да си намери майстора!!!
Всички ние сме в канавката, но някои от нас гледат към звездите!!!

ico_9595

Всички ние сме в канавката, но някои от нас гледат към звездите!!!

Уди кълвача

Цитат на: ico_9595 - Сряда, 02 Ноември, 2011, 23:39:05
Здравейте колеги,тази вечер имах много интересна случка на Ринг1 на Антверпен (имаше малко задръстване),доста добра колегиалност от наш колега(бг).Карам в най-дясната лента и пускам мигач да мина в лявата лента точно преди тунела Кенеди,зад мен се движи автовоз в лентата в която искам да влезна имаше достатъчно място но колегата реши да ме затвори по доста гаден начин,аз бях празен,а той натоварен с бусове целия!Камиона беше Мерцедес с регистрация:Влекач РА 3336 ВА и Ремарке РА 5494 ЕЕ,говорих му по станцията но не посмя нищо да каже!Изпреварих го в най-лявата лента и го освирих добре!Пожелавам му някой ден да си намери майстора!!!

Браво!
Ти си пример за колегиалност, малко му е било освирването, трябваше да го издебнеш и да му нарежеш гумите....

Уди кълвача

grants

Не всичко е пари,но всичко е с пари

rolly_s

Днес ми се наложи да ходя до Севлиево. На връщане малко преди Велико Търново започнаха да ми мигат насрещните и в следващия момент виждам, че пред мен има катастрофа. Намалявам естествено и пускам аварийни.И познайте какво се случи? Започнаха да ме изпреварват.
Не ми казвай какво да правя, защото ще ти кажа къде да идеш

amindov

"България е една от малкото страни в света,в която докато си караш в насрещното движение може някой да те шибне отзад!!!"
Взаимната размяна на псувни..изравнява социалното неравенство..
К.Тарантино

rolly_s

И понеже в темата се наблегна предимно на колегиалността при изпреварване- реших да споделя нещо, което ми се случи тия дни. Движа се в доста оживен трафик. Отдалеч виждам прицеп в странична пресечка, който търпеливо чака някакъв прозорец, за да се влее в движението. Намалих,присветнах му и спрях преди разклона. Пичът щеше да си удари главата във волана, кланяйки се за благодарност. Колко малко му трябва на човек- добра дума, добър жест.

Pando85

Цитат на: rolly_s - Четвъртък, 19 Септември, 2013, 11:46:20
И понеже в темата се наблегна предимно на колегиалността при изпреварване- реших да споделя нещо, което ми се случи тия дни. Движа се в доста оживен трафик. Отдалеч виждам прицеп в странична пресечка, който търпеливо чака някакъв прозорец, за да се влее в движението. Намалих,присветнах му и спрях преди разклона. Пичът щеше да си удари главата във волана, кланяйки се за благодарност. Колко малко му трябва на човек- добра дума, добър жест.

Малко са такиви като тебе колега, затова е цялата ни държава в такова положение. Всеки бърза за някъде, а дори той самия не знае за къде. Винаги съм твърдял, че при едно колегиално движение, ще се стига много по-бързо от точка А до точка Б.

rolly_s

Цитат на: Pando85 - Четвъртък, 19 Септември, 2013, 12:30:20
Малко са такиви като тебе колега, затова е цялата ни държава в такова положение. Всеки бърза за някъде, а дори той самия не знае за къде. Винаги съм твърдял, че при едно колегиално движение, ще се стига много по-бързо от точка А до точка Б.
Не мисля, че е от бързане, а по-скоро манталитет и нагласа. Дори и култура. При подобна ситуация, която описах- само че аз чаках да се влея в трафика. Изчаках достатъчно, виждам възможност да тръгна,само че автомобилът, пред който излязох явно беше управляван от примат. Дори не му се наложи да намали. Но започна едно свирене, светене, преследване, жестове. От такъв каква колегиалност може да се очаква?

rolly_s