• Welcome to Форум на българските шофьори.

За кирилицата

Започната от admin, Сряда, 24 Ноември, 2010, 07:59:14

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Одобрявате ли писането на кирилица?

Одобрявам го
30 (93.8%)
Не го одобрявам
0 (0%)
Нямам мнение
2 (6.3%)

Общ брой гласове: 29

admin

Пътуваме в чужбина, но сме българи и живеем в България. И затова трябва да пишем на български език и на кирилица. Администрацията на форума няма да толерира писането на латиница. По-долу можете да си свалите файла за фонетична подредба за Windows XP. За Windows Vista и Windows 7 нямате нужда от каквито и да са промени. Единствено трябва да изберете предпочитаната от Вас подредба на клавиатурата. Инсталирането на пакета за Windows XP е елементарно. Натискате десен бутон върху файла BgKYBSXP, рестартирате компютъра и след това в регионални настройки избирате фонетична клавиатура.

Важно: Не инсталирайте под Windows 98, Vista или 7!!!
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

admin

Messer

Напълно съм съгласен!Браво ;)

Messer

admin

Колкото пъти съм се опитвал да чета публикации, написани на латиница, толкова пъти съм се отказвал да ги чета. Някак не мога да приема, че това е нормално. Имаме си чудесна писменост и трябва да я използваме.

р...

Като видя нещо написано на шльокавица и въобще не го чета,дори и да го пуснеш на преводач тогава става пък една гаща плява :D
Винаги има изход

admin

Много се радвам, че до момента нямаме дори и опити за писане на латиница. Упълномощил съм модератор Симидчиева да редактира или изтрива всеки такъв опит. Някак ще се загрози форума, ако бъде допуснато писане на латиница.  :)

Яни 75

Абе и аз съм за кирилица ама има колеги с лапа-топа дет няма кирилица, ее кво праим,да ги игнорираме ли?

admin

Ще се опитваме да им редактираме публикациите, а ако стане трудно, направо ще трием. В този форум със сигурност няма да има публикации на латиница. И няма лаптоп, на който да не може да се сложи кирилица! Който не знае как, да пита и ще му се обясни. В края на краищата ние българи ли сме или какви сме?

bebino

Да пишеш на Български с латински букви е все едно да пишеш с лайна по стената - чете се, но не е красиво.
По-добре да паднеш духом, от колкото да духаш паднал !!!

admin

;D Абсолютно вярно. Точно така си е.

lefterow

Съгласен съм.

Roshko

Цитат на: admin - Петък, 03 Декември, 2010, 11:06:34
Ще се опитваме да им редактираме публикациите, а ако стане трудно, направо ще трием. В този форум със сигурност няма да има публикации на латиница. И няма лаптоп, на който да не може да се сложи кирилица! Който не знае как, да пита и ще му се обясни. В края на краищата ние българи ли сме или какви сме?

На каква азбука да питат?  :D :D :D ;D ;D ;D ??? ??? ??? ??? ::) ::) ::)

lefterow

Цитат на: Росен Димитров - Рошко - Неделя, 19 Август, 2012, 13:23:02
На каква азбука да питат?  :D :D :D ;D ;D ;D ??? ??? ??? ??? ::) ::) ::)

Може и да не се слага никаква кирилизация.Има посочен сайт,с който можеш да кирилизираш латиницата чрез него.Виж тук

http://www.driver-bg.eu/index.php?topic=55.msg37361#msg37361

lefterow