• Welcome to Форум на българските шофьори.

ADR

Започната от admin, Четвъртък, 28 Юли, 2011, 18:21:14

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

start

Цитат на: stoil nedev - Събота, 02 Юни, 2012, 15:53:59
Разликата между възможната или вероятната дата за изпит и действителната дата за изпит са изключително различни неща!!!
Проблемът ще е в това че ще трябва да чакаш около 15 дни за новото свидетелство за АДР а може и в повече. Ето ти телефон 0898397436-Лиляна Нушева се казва госпожата! Тя може да ти обясни най-точно всичко. След като изпитва и проверявящите ;) сигурно ще ти помогне в твоя казус.
Дай боже да си взема изпита в Греве другата седмица и да заработя в любимата ти фирма може да почерпиш ;) :)
Началото на курса се съобразява с възможната дата за изпит, която може да е на всеки четен вторник от месеца, а за София за удължаване - всяка сряда (съгласно т. 12.2 от Методиката за провеждане на изпити...). Преди курса в РД "Автомобилна администрация" се заверява учебния дневник за съответния курс.
Идеята г-жа Нушева да помогне е добра, само да не и загрее телефона от обаждания :)

start

Roshko

Цитат на: stoil nedev - Събота, 02 Юни, 2012, 15:53:59
  Проблемът ще е в това че ще трябва да чакаш около 15 дни за новото свидетелство за АДР а може и в повече. Ето ти телефон 0898397436-Лиляна Нушева се казва госпожата! Тя може да ти обясни най-точно всичко. След като изпитва и проверявящите ;) сигурно ще ти помогне в твоя казус.
Дай боже да си взема изпита в Греве другата седмица и да заработя в любимата ти фирма може да почерпиш ;) :)

Благодаря ти, ще намеря начин да се реванширам!  ;)

Да вмъкна едно уточненице на поредния заблуден, а и за останалите...
В НИКАКЪВ случай не ми е любима фирмата. За момента не съм намерил друга по-добра в която мога да постъпя на работа!!! Споделям я, защото знам какво е да стоиш без работа слушайки и вервайки на щуротии. Досега нямам оплакване от някого, че съм го подвел или излъгал, но никога не е късно... винаги има първи път...  :D :D :D
Успех на изпита!!!

Roshko

KrasimirG

Последните изменения касаят изпитите, те ще се провеждат всяка сряда, която се пада на четна дата за съответният месец. След изкарване на курса интервала до изпита е около седмица.

start

Цитат на: KrasimirG - Петък, 05 Октомври, 2012, 10:45:03
Последните изменения касаят изпитите, те ще се провеждат всяка сряда, която се пада на четна дата за съответният месец. След изкарване на курса интервала до изпита е около седмица.

Самата методика може да видите тук.

start

Цитат на: start - Четвъртък, 11 Октомври, 2012, 13:16:53
Самата методика може да видите тук.

Извинявам се за грешката, посочил съм старата Методика, която ИААА не са свалили от сайта си. Новата Методика и самите приложения към нея може да изтеглите от тук.

start

И отново промяна!? Дано да е за последно. Изпитите за страната се провеждат всеки четен четвъртък. Курсовете започват две седмици по рано. Все още не са публикувани новите изменения в Методиката.

Красимир Тодоров

Колеги, един въпрос, на който не намерих отговор: Карам в момента АДР клас 9, други опасни - в частност някакви пестициди, на температура +10. Въпроса е минавам ли напред по границите и хващат ли ме забрани? Началника твърди че вървя, на мен не ми се вярва

loshdancho

ADR минава отпред.
Не е заради температурата.
На температура(+)  минават отпред само бързо развалящи се храни.
ПРОСТ(о) шофьор!  Малии за това някога се учеше 3-4год.

комбайнер

Може ли да си отвориш табелките без да си АДР и да минеш напред? ??? ;)

loshdancho

Цитат на: комбайнер - Неделя, 27 Януари, 2013, 09:50:15
Срещу определена сума да можеш правиш каквото си поискаш. ;)

Бриги Магнито

Тва с минаването напред с ADR май си от ЕШК,така мислим аз,пък мое и да не е така.

МИНКО ИЛЧЕВ

Цитат на: loshdancho - Неделя, 27 Януари, 2013, 10:08:15
Срещу определена сума да можеш правиш каквото си поискаш. ;)

Цитат на: комбайнер - Неделя, 27 Януари, 2013, 09:50:15

Определена сума, като официалната глоба е 3'000 лв в България (неправилно обозначено)! Аз никога не съм "прескачал" опашката, когато съм бил с АДР. Единствено на топлинните забрани, можеш да караш!
Благословени да са тези, които нямат какво да кажат и въпреки това мълчат /не пишат/.
Принцип на Рудницки за нобеловите открития: Само онзи, който има абсолютни познания по изучавания проблем, може да го обясни, така че никой друг да не е в състояние да го проумее.
Наместо GPS, кажете ТАКОВАТА!!!

abator

В топлинните забрани можеш да караш само ако не попаднеш на тъп полицай. Миналото лято видях как полицията в Карнобат спря колеги, дето караха на температурен режим. Пет човека им обяснявахме на куките, че забраната не важи за тези колеги, но те си знаеха своето - само живи животни и хранителни продукти. Сега не мога да се сетя кислород ли беше или нещо друго, но беше на -180°C. И така си изкараха забраната в чертите на града, защото куките отказаха и да ги пуснат да излязат извън населеното място, защото щели да избягат.

loshdancho

Цитат на: Бриги Бичкията - Неделя, 27 Януари, 2013, 11:56:49
Тва с минаването напред с ADR май си от ЕШК,така мислим аз,пък мое и да не е така.
Пъ мое и да не е така.

Красимир Тодоров

Със сигурност вървят бързо развалящи се храни, например охладено пилешко. Дълбоко замразените не вървят никъде и ги ловят забраните. Та ако съм на плюс с плодове примерно няма ядове, минавам колоната. Ако съм със замразена сланина - на опашката. Сега чувам, че АДР изпреварва колоната, макар и да не съм го правил. Но АДР в комбинация с температура плюс ми е интересно как е... Никъде не намерих информация.
Словенския пътен полицай ме върна впрочем, на Обрежие... добре че не ме глоби за нещо там.

Красимир Тодоров