• Welcome to Форум на българските шофьори.

Превоз на живи животни

Започната от loshdancho, Петък, 29 Юли, 2011, 11:28:41

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

loshdancho

Най-специализираният според мен транспорт.
ПРОСТ(о) шофьор!  Малии за това някога се учеше 3-4год.

loshdancho

admin

Цитат на: loshdancho - Петък, 29 Юли, 2011, 11:28:41
Най-специализираният според мен транспорт.

Имаш право. Особено през лятото превоз на прасета изисква доста тясна специализация в професията. :)
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

admin

loshdancho

От това което съм виждал по месокомбинатите  мога да кажа малко но поради липса на специалисти в момента и това може би е нещо.
Основно има два вида на едър рогат добитък и дребни животни, разликата е в това , че за едрия добитък има само един етаж , ако ремаркето е джъмбо може да са два етажа в товарното пространство. за дребните животни може да има дори по четири етажа . на всички ремаркета и камиони  има товарна рампа(врата) по която се товарят и разтоварват животните,може да е хидравлична или ръчна. на новите ремаркета вече се монтират и резервар с вода и поилки  с пневматично изпомпване на  водата от резервара.може да има и поставени вентилатори на стените на товарното пространство с цел при спрял камион да не уморите от жега добичетата. Монтират се също и капаци на стените за зимно време . Кара се поголовно (561 ряпа да яде) на запад  карат дори по четворки като двама седят на хотел и чакат камиона. И господ не може да ви спре да не се движите не важат забрани тем подобни граници и митници.  С ветринарите  по границите е друг въпрос . Виждал съм шофьори с електрошокови палки (специални) за животни ,когато те види ветринарният контрол не трябва да имаш легнали (болни) животни.
Шофирането е също по специално - караш жив товар -една спирачка и си избил животните.

ra4ekra4e

За Турция карат много коли, миризмата е страшна даже и на обратно празни нашите не мият колите и няма да ти казвам какви аромати особено сега в жегата.
Не търси пътя!Отиди там, където го няма и остави следа.....

loshdancho

admin

А аз съм гледал клип как в Германия BAG спират такъв камион и проверяват дали е давал на животните храна и вода.

abator

При този вид превоз, животните имат повече права, отколкото шофьора. :( Трябва да ги храниш и поиш на определено време, не трябва да ги возиш повече от еди колко си часа, трябва да се отнасяш хуманно към животните и не трябва да ги стресираш. Въпроса ми тук е ако карам животни и ме спрат за проверка, може ли да вляза отзад в клетката и да почна да блея или муча? Така де, нямат право да ме тормозят психически с разни актове и т.н.  ;D

ra4ekra4e

Като те спрат вкарай ги при животните, може и да не ги храниш те са яли достатъчно  ;D
Не търси пътя!Отиди там, където го няма и остави следа.....

Trucker_Boy

За мен това е един от най-трудните превози.
От друга страна миризмата която е винаги зад кабината е просто отвратителна.
Винаги ми е било чудно как водачите издържат на всичката миризма,постоянни звуци от ремаркето и други минуси ?
www.sbps.eu
Сдружение на Българските Професионални Шофьори

loshdancho

Това е един от най-скъпо платените и бързи превози .

LKW

Малко да изтупаме темата от прахта.Приятно гледане.

Шлафен цузамен в майне бунгало до сабале рано.Клайне дупен.
Много обичам млади и арни спедиторки.
http://www.youtube.com/watch?v=jwVu3crtQuY
http://www.youtube.com/watch?v=lwbyMYfLv_I
WWW.elmaz.com

Trucker_Boy

Много интересни клипове, +1.
Има ли в България фирма която да се занимава с превоз на живи животни ?
www.sbps.eu
Сдружение на Българските Професионални Шофьори

loshdancho

Има почти всички месокомбинати. Но се движат със собствена техника .Меком Силистра,Месокомбината в Свищов, в София има един грък  също държеше месокомбинат (ако може така да се нарече цеха) в Костинброд, За врачанския не  знам, в Шумен също имаше месокомбинат.

Дамян Йончев

Във Плевен (Интер Мес) даже гледам че бяха пуснали че търсят шофьор на животновоз.

germaneca

Меком Силистра вече няма банката го прибра.
1. Човек се ражда изморен и живее за да си почине.
2. Ако видиш някой да си почива помогни му.
3. Работата е свещена. Не я докосвай!
4. Когато изпиташ желание да работиш,седни и чакай да ти мине.

germaneca

1. Човек се ражда изморен и живее за да си почине.
2. Ако видиш някой да си почива помогни му.
3. Работата е свещена. Не я докосвай!
4. Когато изпиташ желание да работиш,седни и чакай да ти мине.