• Welcome to Форум на българските шофьори.

Златен талон

Започната от admin, Събота, 30 Юли, 2011, 19:18:41

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

caterpillar

И аз съм със златен талон от около месец. Въпроса ми е този талон еднократно ли спасява точките ??? или завиднаги, щото доста се рових и мненията са доста разногласни >:(
Всеки неуспял шофьор става багерист!!!

caterpillar

Всеки неуспял шофьор става багерист!!!

МИНКО ИЛЧЕВ

Цитат на: caterpillar - Неделя, 21 Април, 2013, 16:31:59
И аз съм със златен талон от около месец. Въпроса ми е този талон еднократно ли спасява точките ??? или само при първо нарушение, щото доста се рових и мненията са доста разногласни >:(

Преди беше така, за първото което има отнемане на точки, само сменят със син. Сега четох, че е друго. Само за алкохол, само че е толкова хубаво, че не съм сигурен.
Благословени да са тези, които нямат какво да кажат и въпреки това мълчат /не пишат/.
Принцип на Рудницки за нобеловите открития: Само онзи, който има абсолютни познания по изучавания проблем, може да го обясни, така че никой друг да не е в състояние да го проумее.
Наместо GPS, кажете ТАКОВАТА!!!

МИНКО ИЛЧЕВ

Благословени да са тези, които нямат какво да кажат и въпреки това мълчат /не пишат/.
Принцип на Рудницки за нобеловите открития: Само онзи, който има абсолютни познания по изучавания проблем, може да го обясни, така че никой друг да не е в състояние да го проумее.

nosleto

Фишовете не играят за златния талон! Питал съм няколко полицаи и са ми отговаряли, че фишовете не се водят на отчет като актовете и не пречат за талона. Все пак края на юни живи и здрави ще разбера дали не са ме лъгали.  ;D
Mercedes Benz Actros 1851 Giga Space 6x4 MP4 .... Euro Truck Simulator 2

dimich87

Цитат на: nosleto - Четвъртък, 25 Април, 2013, 18:54:16Фишовете не играят за златния талон! Питал съм няколко полицаи и са ми отговаряли, че фишовете не се водят на отчет като актовете и не пречат за талона. Все пак края на юни живи и здрави ще разбера дали не са ме лъгали.  ;D
Излизат и фишовете и те се гледат. Така трябва да направиш 6 години без никакво нарушение за да ти издадат златен талон. Веднъж като го получиш и след това не се гледат нито актове, нито фишове. С изключение за алкохол. Мене за тези 6 години веднъж са ме спирали, по-точно аз бях спрял на забранено и се разминах само с предупреждение, понеже ми беше много зле и бях спрял пред аптека за лекарства. Даже искаха да ме придружат или да се обадя на някой да ме прибере.

bobikat

Цитат на: dimich87 - Събота, 20 Април, 2013, 19:59:14... Със златен талон ако някой иска да му представиш справка за нарушенията и броя на точките, не е необходимо да се ходи и да се вади, а само се показва талончето и е ясно. Примерно аз нямам С+Е и сега не се налагало да ходя за справка от КАТ...
Колеги, това сигурно ли е? В петък мисля да отскоча до Благоевград за да си сменя талона със златен и мислех да вадя справка за нарушенията. Ако извадя справка за нарушенията, то тя има ли някакъв давностен срок, през който мога да я представя за С+Е?
P.S. Разговарях с учебен център. Казаха, че от юни не се изисквало вече.

МИНКО ИЛЧЕВ

Синият и златният талон, съвсем скоро отпадат.

"Това е може би най-драматична раздяла с документ в новата история на България. Синият талон, онова безсмислено парче хартия, което носихме с шофьорската си "книжка" в продължение на повече от половин век отиде в история. Синият талон досега служеше за потвърждаване на валидността на свидетелството за правоуправление. Другата му функция пък беше да дава информация за това колко контролни точки са отнети на водача на МПС. Т.е. отчита какво нарушение е регистрирано и колко контролни точки са отнети.

Как така се оказа, че едно хвърчащо картонче, без никакви защити от фалшифициране се оказваше документ, който потвърждаваше наличието на друг, суперзащитен документ не е ясно. И защо в ерата на технологиите той продължаваше да съществува също не е ясно..."

МИНКО ИЛЧЕВ