• Welcome to Форум на българските шофьори.

Гондоли и самосвали

Започната от loshdancho, Понеделник, 01 Август, 2011, 17:14:08

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

evgeni-88

Здравейте!!!
Нов съм в форума искам да попитам някой неща!
Мисля да закупя един самосвал в най близко време ... три осов колебая се между Ман и Камаз. Искам да пробвам дали ще потръгне бизнеса от Стара Загора съм.  Може ли някой да ми кажи какви документи ми трябват да сам изряден на пътя???
Благодаря предварително !!

evgeni-88

Красимир Тодоров

Мислил ли си по въпроса ако не потръгне? Ще останеш собственик на петнайсетина тона скрап.
Почни от лиценза, като го изкараш, след това едва ли ще имаш въпроси.
Успехи

Красимир Тодоров

evgeni-88

Трябва да се пробва !! За този лиценз какво ми е нужно... от каде трябва да се извади ? Ходил съм в  ДАЙ да питам за документи но отговор никога несъм получавал!!

bobikat

Пробвал ли си да запиташ ДАИ през майла им?  Аз лично получих отговор от ИА ГИТ на мое запитване. И то с изходящ номер и резолюция, както си му е редът. Е, не е ИА АА, но...

Красимир Тодоров

Ами то всичко е написано в сайта им, много писано е, не мога да ти цитирам всичко, но по добре задавай въпроси, на които да отговаряме, така хем ще знаеш какво не е ясно, хем ще видим някаква заинтересованост. Иначе е упражнение по писане от наша страна, без да знаем колко е интереса към труда ни. В частност моя... :)
Като начало - управител транспортна фирма, гараж и сервиз, доктор... отделно фирма по ддс, счетоводител. Понеже въпроса е за документи - това е, лиценз, застраховка и винетка.

driver1

Цитат на: evgeni-88 - Сряда, 10 Декември, 2014, 17:30:47
Трябва да се пробва !! За този лиценз какво ми е нужно... от каде трябва да се извади ? Ходил съм в  ДАЙ да питам за документи но отговор никога несъм получавал!!

Колега, наистина ли нямаш понятие от това с което искаш да се захванеш? Нямаш лиценз? Какъв ДАЙ, какъв ВЗЕМИ, какви пет лева...
  В София на ул."Гурко" има една висока сграда с едно ведомство в нея - министерство на транспорта се нарича! Те се занимават с издаването на лицензите, а не ДАЙ, МАЙ и ГАЙ!
  Но ако имаш излишни едни пари, да ти дам сметка да ми ги преведеш? Със сигурност ще ги изхарча по-разумно като гледам...

http://advokattrifonov.com/%D1%82%D1%80%D0%B0%D0%BD%D1%81%D0%BF%D0%BE%D1%80%D1%82%D0%B5%D0%BD-%D0%BB%D0%B8%D1%86%D0%B5%D0%BD%D0%B7/

http://www.kadastra.com/2014-01-28-22-36-14/transporten-licenz.html

bobikat

От кога лиценза е с валидност 10 год?

admin

Цитат на: bobikat - Сряда, 10 Декември, 2014, 20:54:09
От кога лиценза е с валидност 10 год?

От последните промени в Закона за автомобилните превози.
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

Rammbon

Макар, че е най-лесната работа за шофьор е и най-мръсната. Лопата, прахоляци, големи тонажи, ...

loshdancho

Това от първата снимка ми е любимо... изправях косата на шефчето, тръгване с леко ръчна и провлачване на гумите на ремаркето е спасението. А как заклаща за тумбене... страхотия.
ПРОСТ(о) шофьор!  Малии за това някога се учеше 3-4год.

Mandor

А Манчето, на предпоследната снимка как само е изкривило цилиндъра... Това само с резака се оправя.
Да пишеш на български с латински букви е все едно да пишеш с лайна по стената - чете се, но не е приятно.
Продавам 405,бензин,на части
На шестия ден Господ видя, че не може да направи всичко и създаде инженерите.

American

Цитат на: Красимир Тодоров - Сряда, 10 Декември, 2014, 16:11:39
Почни от лиценза, като го изкараш, след това едва ли ще имаш въпроси.

Неможе ли да се "прикрепи" към фирма, и да работи под нейния лиценз ?
smoking gun

dino412

За това любимата Ми самосвална композиция е това:
Шофьор не се става шофьор се ражда. Колкото и да имаш желание не идва ли Ти отвътре не става...
Най-слабото място в софтуера на всички системи за безопасност на МПС-тата си остава софтуера на задкормилното устройство.

Rammbon

Цитат на: American - Вторник, 09 Февруари, 2016, 04:08:52
Неможе ли да се "прикрепи" към фирма, и да работи под нейния лиценз ?
Може! Има доста фирми дават камиони под наем и камионите са под лиценза на същата фирма. Наемаш камион примерно за 505Е на месец и още толкова за полуремаркето. Лиценза е от същата фирма, а може и работата и горивото. Накрая на месеца се дърпа чертата, разходи / приходи и остатъка е за наемателя.

dino412

Я кажи някоя такава фирма дето дава така камиони? Едно приятелче търси под дърво и камък камион под наем.
Шофьор не се става шофьор се ражда. Колкото и да имаш желание не идва ли Ти отвътре не става...
Най-слабото място в софтуера на всички системи за безопасност на МПС-тата си остава софтуера на задкормилното устройство.

dino412