• Welcome to Форум на българските шофьори.

Инвертор,питане

Започната от НЕКАДЪРЕН ТРАКТОРИСТ, Сряда, 03 Август, 2011, 10:02:42

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

loshdancho

Тогава няма смисъл да опитваш....
Аз опитах с едно  по грешка и резултата беше -гръм и мирис . Толкова бързо стана че нямах време (за късмет) да включа лаптопа.
ПРОСТ(о) шофьор!  Малии за това някога се учеше 3-4год.

loshdancho

МИНКО ИЛЧЕВ

Пак да обобщим, в случая захранване на лаптоп. Най-икономичния от инвертор 24В/220В, без вентилатор, ако сте срещали 24В/19В (част от напрежението се поема от товарен резистор), насочете и другите. Другите варианти са от 12В, обаче свалянето от 24В има много загуби около 50%. От 12В може с инвертор на 220В, а може с такъв преобразувател за лаптоп от 12В/19В и те се продават с много накрайници. Последните, имат още загуби, преобразува се 12В, постоянен ток в променлив, повишаващ трансформатор, изправител-стабилизатор - все загуби.
    Най-удачно е 24В/19В, но не съм срещал, след това е 24В/220В, без вентилатор (с радиатор, да не каже някой, не знам за Джаул). Предложения за И-мейли, някой не правил разлика, между Ват и Ампер, не стана ясно, кой.

Като нямате какво да споделите конструктивно. ЗАЩО ПИШЕТЕ???
Благословени да са тези, които нямат какво да кажат и въпреки това мълчат /не пишат/.
Принцип на Рудницки за нобеловите открития: Само онзи, който има абсолютни познания по изучавания проблем, може да го обясни, така че никой друг да не е в състояние да го проумее.
Наместо GPS, кажете ТАКОВАТА!!!

МИНКО ИЛЧЕВ

Благословени да са тези, които нямат какво да кажат и въпреки това мълчат /не пишат/.
Принцип на Рудницки за нобеловите открития: Само онзи, който има абсолютни познания по изучавания проблем, може да го обясни, така че никой друг да не е в състояние да го проумее.

Roshko

Цитат на: МИНКО ИЛЧЕВ - Неделя, 05 Февруари, 2012, 11:48:21
    Пак да обобщим, в случая захранване на лаптоп. Най-икономичния от инвертор 24В/220В, без вентилатор, ако сте срещали 24В/19В (част от напрежението се поема от товарен резистор), насочете и другите. Другите варианти са от 12В, обаче свалянето от 24В има много загуби около 50%. От 12В може с инвертор на 220В, а може с такъв преобразувател за лаптоп от 12В/19В и те се продават с много накрайници. Последните, имат още загуби, преобразува се 12В, постоянен ток в променлив, повишаващ трансформатор, изправител-стабилизатор - все загуби.
    Най-удачно е 24В/19В, но не съм срещал, след това е 24В/220В, без вентилатор (с радиатор, да не каже някой, не знам за Джаул). Предложения за И-мейли, някой не правил разлика, между Ват и Ампер, не стана ясно, кой.

Като нямате какво да споделите конструктивно. ЗАЩО ПИШЕТЕ???

Минко, у кви филми се вкарваш ва брат? Споделих едно решение, колегата ме помоли за уточнение, което надявам се получи... Дат'с ит...

LKW

Аз имам един въпрос , защо си затормозявате акъла с глупости?
Шлафен цузамен в майне бунгало до сабале рано.Клайне дупен.
Много обичам млади и арни спедиторки.
http://www.youtube.com/watch?v=jwVu3crtQuY
http://www.youtube.com/watch?v=lwbyMYfLv_I
WWW.elmaz.com

admin

Цитат на: LKW - Неделя, 05 Февруари, 2012, 15:55:57
Аз имам един въпрос , защо си затормозявате акъла с глупости?

Защото сме любознателни и обичаме да си пишем за нещата от живота. :)
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

Mystang

Цитат на: МИНКО ИЛЧЕВ - Неделя, 05 Февруари, 2012, 10:33:35

... И колегата Mystang, е дал коментар. Напълно си прав, от 24 V, може чрез стабилизатор на напрежението, да се свали на 19 V, което е масово за повечето лаптопи. Тези които са от 12 V, на 19 V, са принципно различни (имат вграден инвертор и изправител). Но не съм срещал такива, може да се изработи, но и накрайници са необходими. Ако си виждал някъде, това е идеалния вариант,

Аз ползвам това.http://www.trust.com/products/product.aspx?ProductCategory=POWER&ProductGroupCollection=POWER-ADAPTERS&artnr=17462
даже съм го скрил таблото да не се вижда.

DeDo Vi

Цитат на: Mystang - Неделя, 05 Февруари, 2012, 10:19:59
Аз имам един въпрос......Ако ползвате тези инвертори за да си зареждате лаптопите,защо трябва да минавате през 220V за да създадете 19V например?Значи в запалката от камиона имаме 24V, за захранване на лаптоп трябва 19 и вместо да се свалят 5 волта трябва да се минава през 220.Не е ли малко излишно.
Аз имам един въпрос......Ако ползвате тези инвертори за да си зареждате лаптопите,защо трябва да минавате през 220V за да създадете 19V например?Значи в запалката от камиона имаме 24V, за захранване на лаптоп трябва 19 и вместо да се свалят 5 волта трябва да се минава през 220.Не е ли малко излишно.
Колега, аз лично ползвам инвертор за 220v за лаптопа и за всичката техника дето я ползвам в камиона, телевизор, зарядни за телефони, машинка за подстригване, поялник, и тнт полезни уреди. Та по-компактно и лесно ми е да си го монтирам инвертора за 220v вътре в таблото и на удобно място изкарвам един разклонител с 3 контакта и си решавам пероблема генерално, и не ми се мотаят кабеляци и 100 вида зарядни и преобразователи из кабината. И те така.

МИНКО ИЛЧЕВ

Цитат на: Mystang - Неделя, 05 Февруари, 2012, 17:47:48
   Аз ползвам това.http://www.trust.com/products/product.aspx?ProductCategory=POWER&ProductGroupCollection=POWER-ADAPTERS&artnr=17462
даже съм го скрил таблото да не се вижда

Погледнах го, не видях входно напрежение. На 12 В или на 24 В, го включваш? Ако е за 12 В, но издържа и на 24 В. То пак имаме много процеси на преобразуване (Стабилизиране на 12 В, променлив ток, трансформатор, изправител и т.н.), съответно КПД-то, не е добро.

Mystang

Цитат на: МИНКО ИЛЧЕВ - Неделя, 05 Февруари, 2012, 18:26:03
Погледнах го, не видях входно напрежение. На 12 В или на 24 В, го включваш? Ако е за 12 В, но издържа и на 24 В. То пак имаме много процеси на преобразуване (Стабилизиране на 12 В, променлив ток, трансформатор, изправител и т.н.), съответно КПД-то, не е добро.

На 12В и 24В работи.Така че може да се ползва и в колата и в камиона или автобуса.

Цитат на: DeDo Vi - Неделя, 05 Февруари, 2012, 18:24:00
Колега, аз лично ползвам инвертор за 220v за лаптопа и за всичката техника дето я ползвам в камиона, телевизор, зарядни за телефони, машинка за подстригване, поялник, и тнт полезни уреди. Та по-компактно и лесно ми е да си го монтирам инвертора за 220v вътре в таблото и на удобно място изкарвам един разклонител с 3 контакта и си решавам пероблема генерално, и не ми се мотаят кабеляци и 100 вида зарядни и преобразователи из кабината. И те така.
Аз също имам доста техника в кабината и всяко едно нещо работи или на 12 или 24В.И нямам нужда от 220V.Въпрос на вкус...... ;D

Mystang

:(

Roshko

Амбицирах се, изпробвах го на 24 волта и работи беупречно!

Те го те, даже бил $13 не $15: http://www.ebay.com/itm/Car-charger-DC-adapter-Acer-Aspire-5738ZG-7230-7330-/330566104797?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item4cf74676dd

Купувал съм за мен за приятели. Идва завидно бързо от Англия за около 7-9 дена.
Ако не намерите в склада на търговеца модела на вашия лаптоп, попитайте го!
Не мога да повярвам, че няма да го има!

loshdancho

Какво ви е мнението за това ? 24/19 volt DC/DC converter regulator
http://www.powerstream.com/dcdc.htm
При уговорката,че се постави и свърже с лаптопа от специалист!
И цената е добра-144 гущера  без доставка...

grebeca1912

Днес от Wikiwat Пловдив купих един инвертор от 24/220 300 вата,трябва ми за Булсатком и телевизор 16 инча LCD +  зарядно за телефон.Въпроса ми е дали ще върши работа,и взех една букса по малка 2,50 която ми е дадоха ако в камиона няма 24 волта изход мене малко ме усъмни  ;D Актрос ще е камиона някакви съвети ;D
Бий за да те уважават

DeDo Vi

Цитат на: grebeca1912 - Петък, 02 Март, 2012, 21:48:11
Днес от Wikiwat Пловдив купих един инвертор от 24/220 300 вата,трябва ми за Булсатком и телевизор 16 инча LCD +  зарядно за телефон.Въпроса ми е дали ще върши работа,и взех една букса по малка 2,50 която ми е дадоха ако в камиона няма 24 волта изход мене малко ме усъмни  ;D Актрос ще е камиона някакви съвети ;D
Гребец, става баце, моят съвет е да не използваш буксата на запалката, а да си го свържеш на директно захранване от бушоните. Аз така правя, в същата фирма и същите камиони които и ти караш. Даже може и да си влизал в мойта кабина и да съм ти показвал как става. На доста хора в СоМат съм им свързвал инверторите и съм им поправял Булсаткома, и лаптопа, може и на теб да съм помагал някога. Помня ли?

grebeca1912

Цитат на: DeDo Vi - Събота, 03 Март, 2012, 00:15:27
Гребец, става баце, моят съвет е да не използваш буксата на запалката, а да си го свържеш на директно захранване от бушоните. Аз така правя, в същата фирма и същите камиони които и ти караш. Даже може и да си влизал в мойта кабина и да съм ти показвал как става. На доста хора в СоМат съм им свързвал инверторите и съм им поправял Булсаткома, и лаптопа, може и на теб да съм помагал някога. Помня ли?
Мерси много тези неща които взех са за дядо той преди имаше доста работи,обаче ги беше продал в Испания когато се пенсионира и сега нещо не му се седи и пак тръгва обаче ме изпрати мен да купувам да съм се учил,а пък аз още нищо не разбирам сравнение с опитните и да си попитам винаги има какво да научи човек  ;D
Бий за да те уважават

grebeca1912

Бий за да те уважават