• Welcome to Форум на българските шофьори.

Офроуд камион за 60 г. Unimog

Започната от Trucker_Boy, Неделя, 07 Август, 2011, 21:17:07

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Trucker_Boy

Подразделението Special Trucks на Mercedes-Benz, което се занимава с армейска и строителна техника, представи концептуален открит камион. Той е подготвен в чест 60-годишния юбилей на всъдехода Unimog. Возилото бе показано пред широка публика в предприятието на Daimler AG в град Вьорт.
Според създателите си, в дизайна на необичайния прототип "в авангарден стил са съчетани черти от миналите и бъдещите всъдеходи Unimog". В процеса на създаване на камиона разработчиците са се вдъхновявали от отровните дървесни жаби. Заради това са ярките цветове, в което е изпълнена машината - ярко зелено купе и червените пружини на окачването. Освен това, както твърдят в компанията тези жабчета и специалния Unimog се чувстват комфортно и във вода, и на суша.
Концептуалният камион е изграден върху платформата на най-тежкия и мощен всъдеход на Unimog - U 5000. Засега не се съобщават подробности за силовата установка на юбилейното возило, а серийната машина се снабдява с 4,8-литров дизелов двигател, развиващ 218 к.с. и 810 Нм въртящ момент.
Източник: www.autoclub.bg
www.sbps.eu
Сдружение на Българските Професионални Шофьори

Trucker_Boy

www.sbps.eu

godji

само тази снимка успях да намеря в компа : 

от ляво - Unimog 5000 ; от дясно - Actros 1832 4x4
БЪДИ РАЗУМЕН !КАРАЙ ВНИМАТЕЛНО !Не карайте и не поствайте когато сте пили - после може да съжалявате !

godji

БЪДИ РАЗУМЕН !КАРАЙ ВНИМАТЕЛНО !Не карайте и не поствайте когато сте пили - после може да съжалявате !

Trucker_Boy

От няколко месеца ми е направило впечатление ,че вече има доста камиони Actros в българската армия.
Срещат се по-редно и нови рейсове.Може би у нас все още няма много машини като Unimog.
www.sbps.eu

godji

В армията не знам колко са станали ( имай в предвид че е по-скъп от Актроса ) . Актросите мисля са повече ! Купиха и някакъв модел Зетрус , но на него не съм се качвал. Унимог има и в пожарната и службите за поддръжка на пътищата .

admin

Ето ви един напълно автентичен Unimog, заснет лично от мен в Германия.
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

godji

Страшен е !!! Искам един такъв (е може и по-новичкия  :) ). Иначе точно такъв може да се види да коси тревата около мантинелите на магистралите в БГ !

admin

Цитат на: godji - Петък, 12 Август, 2011, 20:53:16
Страшен е !!! Искам един такъв (е може и по-новичкия  :) ). Иначе точно такъв може да се види да коси тревата около мантинелите на магистралите в БГ !

Ама тук и тревата ли косят около мантинелите на магистралите? Честно казано, не съм виждал. :D
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

godji

По-скоро въпросът е - Имаме ли магистрали :)  иначе косят тревата редовно!

Trucker_Boy

Цитат на: godji - Петък, 12 Август, 2011, 21:33:53
По-скоро въпросът е - Имаме ли магистрали :)  иначе косят тревата редовно!

На мен много ми е интересно кой поддържа оградата отстрани на магистралите,която служи да опазва случайно някое животно да не изскочи на пътя.....
www.sbps.eu

Бриги Магнито

Някой мое ли ме светне колко предни и задни скорости има туй дръгелче?

godji

U5000 има скорости като на Актрос МР1 . В смисъл същия скоростен лост, същото прещракване в кутията , същия авариен превкл. , 8 предавки (4 в/у 4 ) с половинки. Има обаче бърз реверс за превключване на предвките и когато е включен предавките назад са колкото напред (стига да можеш да караш назад толкова бързо :)  ) . За стария модел не съм сигурен , но в кабината съм виждал че има много ръчки.

caterpillar

Всеки неуспял шофьор става багерист!!!

monterei

Всъщност в зависимост от приложението на конкретния Унимог са възможни следните три групи скорости: пълзящи, бавни и нормални. Не мога да се сетя в момента коя група с каква картинка е указан на таблото (примерно заек, костенурка и пр.)
Произвежданите в момента модели Унимог също са 3 групи: серия U300/400/500, U4000/5000 и U20. За повече инфо в който искаш цивилизован (имам предвид западноевропейски) сайт.
поздрави

Sido89

Мercedes разкри подробности относно новия Unimog

Тази седмица станаха ясни детайлите относно новото поколение на Mercedes Unimog, което трябва да бъде достъпно на пазара през следващата година. Новият модел ще разчита на модифицираната платформа от настоящото поколение заедно със задвижването на четирите колела. Интересното е, че за пръв път моделът ще се предлага и с 6-цилиндров, дизелов агрегат. Той ке бъде с работен обем 7.7 литра и ще разполага с 299к.с. Всички агрегати включително и по-малкия, 4-цилиндров, 5.1 литров мотор ще работят с технологията BlueTec и ще покриват нормите Евро6. Те ще са с директно впръскване на горивото, 4 клапана на цилиндър и променливаи фази на газоразпределението, което за пръв път е налично в дизелови агрегати. До края на годината се надяваме да разполагаме с официални снимки на модела, както и с по-подробна информация за него.

VOLVO 480

От този линк ще видите още много модификации на специализирания камион http://www.benzworld.org/forums/unimog/1425377-deutsche-bahn-unimogs-2.html

VOLVO 480