• Welcome to Форум на българските шофьори.

Scania

Започната от loshdancho, Събота, 13 Август, 2011, 22:39:29

« назад - напред »

0 Потребители и 3 гости преглеждат тази тема.

loshdancho

Снимкаа е доста стара, но си е показателна- 16l V8  тест.
ПРОСТ(о) шофьор!  Малии за това някога се учеше 3-4год.

loshdancho

loshdancho

Момци не били компютри а........
За съжаление ни пратиха за зелен хайвер, първи април е още далече ама при нас дойде по рано.

Scania R100  бъдеще камион модел?
14/02/2012 г. 10:51:00 Автор: Ерик Източник:  www.chinatrucks.com
Scania R1000 камион

www.chinatrucks.com : Наскоро Великобританската дизайнeрска компания, LTdesign, показа скици на бъдещия камион Скания R1000. Между другото, миналата година, те вече са представени визията си за бъдещето камион Скания със своя дизайн проект R800. Новият камион, според индекса, трябва да бъде оборудвана със задвижваща система, на 1000 к.с.! Екстериорен дизайн на R1000 разполага с архитектурен комплекс от извити линии, агресивна предна броня и типични Scania решетка. Жалко е, че компанията Scania има никаква връзка с този проект. Бих искал всички бъдещи камиони на дълги разстояния, за да изглежда по този начин.

R1000

R800

loshdancho

Гена

На мен ми изглежда малко грозничка-много ръбата,но всеки има различен вкус, а и друго е като я видиш на живо,дано да греша.

MagnuM

Айде още 1 скандинавка с Българска регистрация и то от моята област ( Благоевград)
;) Не е важно за къде пътуваш, важно е да си на пътя ;)
Новата страница на Българските шофьори!
https://www.facebook.com/pages/Bulgarian-TrucksDrivers/435921919851057

Trucker_Boy

Това, че е с Благоевградски номер не значи нищо.
Всички знаем, че голяма част от камионите от там са с гръцки собственици/шофьори.

п.п : Хубава снимка
www.sbps.eu
Сдружение на Българските Професионални Шофьори

Бриги Магнито

Баце Сканийката си има сестрици и с тех има и едно Волвце в абсолютно същата тоналност ако имаш снимки на ремаркетата им отзад ще накефиш феновете на Скания
Мен обаче ми хареса поечко единственното Волвце .
Факт е обаче ,че и аз си се преметах с мигачите с  трите Скании и Волвцето от Ламия-та нейде та чак до Кулата.

zhzhivko

не е важно колко взимаш а колко време ще ги взимаш

kkkvd

Проследих темата дотук с голям интерес, обаче не видях текста, който е най-важен от всички. Всички вие представяте камионите си колко бягат на равно, из баир, по черен път, но никой не спомена най-важното. Как спускат надолнищата, особено когато са с 25 тона товар, на ръба на претоварването или дори понякога и претоварени.
Скания е най-доброто което съм карал освен заради ергономичното шофьорско място, то и най-вече заради перфектните спирачки - работна, ретардер и моторна, и заради комбинацията между тях, когато компютъра си преценява какво спирачно усилие от кой агрегат да си вземе. Резултата е, че пускаш надолу по-бързо и по-смело.

loshdancho

Цитат на: godji - Четвъртък, 18 Август, 2011, 20:10:33
3 . забелязал съм че много им се кефят по надолнищата (летят направо ;D - което никой нормален няма да направи   >:(  )   Още да изброявам  ли  ?
А за godji са ненормалници. Ма как да  му обясниш удоволствието от   камиона. ;)

kkkvd

това не съм го видял...

Цитат: Със Скания не мога да карам , защото ми убива енерцията още в началото на баира  !  ;D хаха

Колега, до последно карах една V8 480, дали ще ме минеш в баира? Айде пускам те, че имам разходна норма все пак...

mishogm

rosen79

Толкова е направена за шофьора,че едни подлакатници няма.Ако решиш да си слагаш ТВ трябва да си наемеш някой дърводелец да ти направи поставка за таблото иначе няма шанс.Седалките са толкова удобни,че след 4,5 часа каране се чувстваш все едно си карал 40.За място за багаж да не говорим.Дясната седалка си е чиста табуретка,няма въздух няма гявол, местиш само на пред на зад и облегалката.В момента карам R440 и те уверявам,че няма нищо удобно за шофьора.Изобщо не може да се сравнява с Мерцедес,новия Даф,да не говорим за Ман.За какво вървене говориш след като е ограничена на 87км/ч и всички са пред тебе?За разхода съм съгласен.Ако се наложи да спираш рязко и трябва да пускаш аварийните в същия момент те уверявам,че си останал без лост за мигачите.
Срещу Ман и Мерцедес да тичате,пак не можете да ги стигнете

insalud

Цитат на: rosen79 - Събота, 10 Март, 2012, 16:06:20
Толкова е направена за шофьора,че едни подлакатници няма.Ако решиш да си слагаш ТВ трябва да си наемеш някой дърводелец да ти направи поставка за таблото иначе няма шанс.Седалките са толкова удобни,че след 4,5 часа каране се чувстваш все едно си карал 40.За място за багаж да не говорим.Дясната седалка си е чиста табуретка,няма въздух няма гявол, местиш само на пред на зад и облегалката.В момента карам R440 и те уверявам,че няма нищо удобно за шофьора.Изобщо не може да се сравнява с Мерцедес,новия Даф,да не говорим за Ман.За какво вървене говориш след като е ограничена на 87км/ч и всички са пред тебе?За разхода съм съгласен.Ако се наложи да спираш рязко и трябва да пускаш аварийните в същия момент те уверявам,че си останал без лост за мигачите.
Ха ха ха Скания е камион номер 1 за шофьора.

rosen79

По кой критерий обаче?По този колкото ти е по-неудобно толкова по-добре ли?Може ли едни подлакатници да не сложат?Може ли таблото да го направят по този начин,че нищо да не можеш  да сложиш?Може ли да не сложат като на дафа една прибираща се масичка така че да не се налага да си слагаш яденето на пода.Голямо удобство няма що.От вън изглежда широко,а всъщност е такава теснотия,че се чудиш кое къде да сложиш.Карал съм и актрос и ман.В пъти са по удобни от тази скания нищо че е 2011 година.
Срещу Ман и Мерцедес да тичате,пак не можете да ги стигнете

Бриги Магнито

Бацета ,сакам да мъцна,че и друса бре аз у една си разсипах и кайвето,а после и колата.
 ;)
Инак никви бегачки не са,навремето мислех ,че са бегачки у баиро,но са ги прескачам и там,оти смених марката на влекачо ,но иначе ме кефат външно незнам що ма биват.
И Лошио не мъцай нищо кат защита оти си пристрастен много. :D :D :D :D

Бриги Магнито