• Welcome to Форум на българските шофьори.

Scania

Започната от loshdancho, Събота, 13 Август, 2011, 22:39:29

« назад - напред »

0 Потребители и 3 гости преглеждат тази тема.

ivopifeca

Цитат на: driver1 - Неделя, 18 Март, 2012, 19:36:48Не знам коя модификация караш. Последната СКАНИЯ, която карах я оставих още през 2004г., беше с най-голямата кабина - Топ-лайн с горно легло отпред. Та на този модел под долното легло, което беше на около 50см. над нивото на тунела на мотора имаше плъзгащ се шкаф, който като изтеглиш напред отгоре се отваря една масичка, която се разтяга. Не знам дали обяснявам ясно, но ако има колега, който кара този модел нека да я снима.
Плъзгащия шкаф го има наистина,и тои се намира под едно нещо,което не бих нарекъл легло!Горното,което е отпред,това вече е легло,но долното е по-скоро скамейка,пейка,по-добре даже да го няма ::)

ivopifeca

scaniavolvo

Ем той по твоята логика тогава всички камиони са със скамейки,защото друг камион няма с 90 см. легло

scaniavolvo

ivopifeca

Ем чи,колега нещо маи не си разбрал за кое легло става въпрос,за долното.То си е за да го вдигнеш,да можеш да си нагласиш седалката за каране и така да си стои.

scaniavolvo

Да бе колега затова се сетих.Той е по-малко от горното.Ама в Topline кабината може и да не се вдига като се кара-не пречи

driver1

Цитат на: scaniavolvo - Четвъртък, 22 Март, 2012, 14:28:03
Да бе колега затова се сетих.Той е по-малко от горното.Ама в Topline кабината може и да не се вдига като се кара-не пречи

Точно така е. Аз съм 1.90м. и нямам никакъв проблем. Има едно неудобство само - при по-интензивно спиране, целия "пазар" оставен на долното легло се оказва под таблото. :)

driver1

Цитат на: rosen79 - Неделя, 18 Март, 2012, 19:12:46
А като спрат за пауза 24 или 45 на една седалка ли ще седят шофера и колегата му?А Данчо?На дясната седалка какво и се гласи?На пред на зад и облегалката на пред на зад.А това че самата седалка е с наклон на долу е другото нещо.Драйвър,къде го виде тоя шкав у таблото не знам ти явно караш неква скания дето само ти си виждал.Има едно чекмедже под таблото,ама то е само за дреболии.на таблото от горе има едно като жабка.Това дето Данчо е сложил с масичката пред пасажерското място и тва е.Данчо,тва на скания ли ти прилича?

Росене, а публикуваните по-горе снимки на СКАНИЯ ли ти приличат? :) :) :)
    Мислиш си, че като шефът ти се е стиснал за екстри и това е всичко, което е измислено? Забеляза ли масичката върху шкафа? Забеляза ли и самия шкаф под долното легло? Забеляза ли размера на вградените стенни шкафове? А случайно да знаеш, че седалките се регулират и по наклон? Нещо повече - самата плоскост на седалката се плъзга напред и назад по релси, отделно от цялата седалка. Има също вградено отопление, както и надуващи се от бутон с въздух подплънки на облегалката.
    Ако не можеш да смениш тая оглозгана СКАНИЯ, която са ти дали, смени шефа! :)

Бриги Магнито

Оглозгана Скания,Драйвер ма и такива ли ковът бре,баси марката .И от къв зор па ги и ковът тез оглозганите модели не е интересно,сигур за бедни шефчета дет им се преискало скъпо камионче.

Я мислим си дирим нейде полуоглозгана да ти каем некви идеи, де да дирим?

scaniavolvo

Цитат на: driver1 - Четвъртък, 22 Март, 2012, 14:41:34
  Точно така е. Аз съм 1.90м. и нямам никакъв проблем. Има едно неудобство само - при по-интензивно спиране, целия "пазар" оставен на долното легло се оказва под таблото. :)

;D Аааа това с "пазара" е верно.Честичко се случва.

rosen79

Цитат на: driver1 - Петък, 23 Март, 2012, 19:23:19
    Росене, а публикуваните по-горе снимки на СКАНИЯ ли ти приличат? :) :) :)
    Мислиш си, че като шефът ти се е стиснал за екстри и това е всичко, което е измислено? Забеляза ли масичката върху шкафа? Забеляза ли и самия шкаф под долното легло? Забеляза ли размера на вградените стенни шкафове? А случайно да знаеш, че седалките се регулират и по наклон? Нещо повече - самата плоскост на седалката се плъзга напред и назад по релси, отделно от цялата седалка. Има също вградено отопление, както и надуващи се от бутон с въздух подплънки на облегалката.
    Ако не можеш да смениш тая оглозгана СКАНИЯ, която са ти дали, смени шефа! :)
Драйвър,това важи само за шофьорската седалка приятелю.Дясната седалка си е чиста табуретка.А шофьорската седалка е с такава форма,че на втория час каране врата ти се е схванал до неузнаваемост.Каквото и да си говорим,не може за всяко удобство да се дават още куп пари.Нали от скания мислят за шофьора?Ми да измислят нещо,което да продават вградено и да е включено в тая торба пари дето се дават за нея.Не може да си купуваш топ лайн кабина и да няма никви екстри в нея.Шефа ми не се е стиснал,просто не отбира от тези неща.Както казах до преди една година изобщо не се е занимавал с транспорт.Тоя дето му е давал акъл е смотан.Искаш ли да ти кажа коя марка мисли за шофьора?Ще ти кажа,Ман.Там има всичко за което се сетиш при първоначално вграждане.И като го купуваш екстрите са според кабината.Колкото по-голяма толкова повече екстри включени в цената му.Пак ще повтора,че ес-класа не си купуваш без никви екстри,а с всички.Доплащат се отделни глезотийки,а не основните неща.
Срещу Ман и Мерцедес да тичате,пак не можете да ги стигнете

ET VIT-93

Ама, незнам колега оти Му се връзваш. ???Само, погледни по-колко часа виси тук :o.Няма вариянт да е шофьор, та ако ще Свиня у ДЖАМИЯ да влезне ;D.

driver1

Цитат на: rosen79 - Неделя, 25 Март, 2012, 15:09:27
Драйвър,това важи само за шофьорската седалка приятелю.Дясната седалка си е чиста табуретка.А шофьорската седалка е с такава форма,че на втория час каране врата ти се е схванал до неузнаваемост.Каквото и да си говорим,не може за всяко удобство да се дават още куп пари.Нали от скания мислят за шофьора?Ми да измислят нещо,което да продават вградено и да е включено в тая торба пари дето се дават за нея.Не може да си купуваш топ лайн кабина и да няма никви екстри в нея.Шефа ми не се е стиснал,просто не отбира от тези неща.Както казах до преди една година изобщо не се е занимавал с транспорт.Тоя дето му е давал акъл е смотан.Искаш ли да ти кажа коя марка мисли за шофьора?Ще ти кажа,Ман.Там има всичко за което се сетиш при първоначално вграждане.И като го купуваш екстрите са според кабината.Колкото по-голяма толкова повече екстри включени в цената му.Пак ще повтора,че ес-класа не си купуваш без никви екстри,а с всички.Доплащат се отделни глезотийки,а не основните неща.

На път съм да се откажа да ти обяснявам как в действителност стоят нещата. Това, че шефа ти не отбира от камиони и удобства е обяснимо - има ги много такива. Това, че ти не отбираш от дума вече показва, че сте се намерили фатално. :)
    Това, че от СКАНИЯ са направили така, че да можеш да си избереш и комплектуваш екстрите, според джоба и предпочитанията си говори за гъвкава ценова политика, с мисъл за задоволяване на капризите на различни клиенти. Погледни го от друг ъгъл - възможността да се откажеш от определени екстри спомага за сваляне на цената, а включването им по задължение в дадена модификация е пречка за това. Не виждам с какво се ангажира СКАНИЯ, ако в Мерцедес конкретна модификация е с всички екстри. Сравнението ми е непонятно...
    Ако се върнем отново на твоя случай, ще видим, че си решил, че щом в твоя камион няма екстри, значи не са измислени, или ако са измислени, са в МАН, примерно.  А обяснението е много просто - шефа ти си е спестил пари, поръчвайки най-евтиното оборудване. Дори и да не разбира от камиони, аз знам как се презентират те и знам, че на потенциалния клиент се предоставят подробни каталози и компетентна консултации по различните варианти, които може да се изберат. Но те вървят и с ценова листа и явно това е било водещо...Впрочем, доколкото могат да се правят подобни сравнения - можеш ли да посочиш, например, разликата в цената между МАН с всички екстри и СКАНИЯ с твоето ниво на оборудване?

Dido

Шефа е преценил че това заслужават неговите шофьори
Не е важно какъв камион караш,важното е да е с осем цилиндъра и да е Шведски

loshdancho

Както в SCANIA  така и в други производители се монтират еднотипни седалки  на фирмата ISRI, а това дали ти е удобна е лично предпочитание.
Както виждаш прословутите подлакътници се монтират все още в SCANIA.

Ето малко модели на седалки от фирмата.

ПРОСТ(о) шофьор!  Малии за това някога се учеше 3-4год.

rosen79

Цитат на: driver1 - Неделя, 25 Март, 2012, 15:38:44
    На път съм да се откажа да ти обяснявам как в действителност стоят нещата. Това, че шефа ти не отбира от камиони и удобства е обяснимо - има ги много такива. Това, че ти не отбираш от дума вече показва, че сте се намерили фатално. :)
    Това, че от СКАНИЯ са направили така, че да можеш да си избереш и комплектуваш екстрите, според джоба и предпочитанията си говори за гъвкава ценова политика, с мисъл за задоволяване на капризите на различни клиенти. Погледни го от друг ъгъл - възможността да се откажеш от определени екстри спомага за сваляне на цената, а включването им по задължение в дадена модификация е пречка за това. Не виждам с какво се ангажира СКАНИЯ, ако в Мерцедес конкретна модификация е с всички екстри. Сравнението ми е непонятно...
    Ако се върнем отново на твоя случай, ще видим, че си решил, че щом в твоя камион няма екстри, значи не са измислени, или ако са измислени, са в МАН, примерно.  А обяснението е много просто - шефа ти си е спестил пари, поръчвайки най-евтиното оборудване. Дори и да не разбира от камиони, аз знам как се презентират те и знам, че на потенциалния клиент се предоставят подробни каталози и компетентна консултации по различните варианти, които може да се изберат. Но те вървят и с ценова листа и явно това е било водещо...Впрочем, доколкото могат да се правят подобни сравнения - можеш ли да посочиш, например, разликата в цената между МАН с всички екстри и СКАНИЯ с твоето ниво на оборудване?

Ми от това,което видях Мана с екстрите е по-изгоден от скания без екстри.Пак не си ме разбрал нещо.През цялото време искам да кажа,че ЗА МЕН  е неприемливо да си купуваш камион с най-лукс кабина и лукса в нея да се доплаща допълнително.Редно е ЗА МЕН,тези консултанти да обясняват на купувача,че като си купува тази кабина с нея вървят всички екстри за нея.И ако иска по-евтин вариант просто си взима по-елементарната кабина съответстваща на цената,която му е изгодна.Така както е при Ман и Мерцедес.Има хиляди начини това да се направи.А не да дадеш примерно 100000 евро за камион и още 50000 за екстри,при положение че за тези 100000 можеш да си вземеш камион с всички екстри отговарящи на кабината с която го взимаш.Аз примерно ако имам тази възможност да си купя камион никога не бих избрал скания при тази политика на продажби.
Срещу Ман и Мерцедес да тичате,пак не можете да ги стигнете

georgi87

Роска недей се тормози да им обесняваш те са си фенове на префалената Скания и за тех и най-тъмно черното е бело.А относно тва че шефа ти неразбира от камиони то е ясно щом си е купил Скания.

georgi87