• Welcome to Форум на българските шофьори.

Scania

Започната от loshdancho, Събота, 13 Август, 2011, 22:39:29

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

ivopifeca

Като карах 124-ката,редовно бях с товар 24-26 тона,за вървене според мене,вървеше прилично.Но колега от нашата фирма със същия товар,същия камион-420 к.с.,на същите баири направо си ме задминаваше.Нарочно съм слизал и сме си ги сменявали камионите за по няколко км.,просто като се качех на неговия,все едно имаше 50 коня повече ???Друга Скания от нашата фирма пък вървеше по малко от моята ???тя пак 420 к.с..Е вярно камионите си бяха към 8-900 000км.,но пък такава разлика чак.Та мисълта ми е,че не можем да определяме,кои камион как върви на баир при положение,че не знаеме камиона,които ни изпреварва,или ние изпреварваме,колко е натоварен и на колко хиляди км.е,а и дали не е с некое чипче ;)

ivopifeca

rosen79

Цитат на: ivopifeca - Понеделник, 26 Март, 2012, 12:23:21
Като карах 124-ката,редовно бях с товар 24-26 тона,за вървене според мене,вървеше прилично.Но колега от нашата фирма със същия товар,същия камион-420 к.с.,на същите баири направо си ме задминаваше.Нарочно съм слизал и сме си ги сменявали камионите за по няколко км.,просто като се качех на неговия,все едно имаше 50 коня повече ???Друга Скания от нашата фирма пък вървеше по малко от моята ???тя пак 420 к.с..Е вярно камионите си бяха към 8-900 000км.,но пък такава разлика чак.Та мисълта ми е,че не можем да определяме,кои камион как върви на баир при положение,че не знаеме камиона,които ни изпреварва,или ние изпреварваме,колко е натоварен и на колко хиляди км.е,а и дали не е с некое чипче ;)
По принцип е така,ама тая скания дето я карам за 240000км колко да се е амортизирала.
Срещу Ман и Мерцедес да тичате,пак не можете да ги стигнете

rosen79

ivopifeca

Цитат на: rosen79 - Понеделник, 26 Март, 2012, 12:40:56
По принцип е така,ама тая скания дето я карам за 240000км колко да се е амортизирала.
O на тези километри,абсурд да е амортизирана,тамън даже е и разработена.Ами незнам защо така не върви,а и аз не съм карал Р-ка и не мога да кажа за вървежа им ???

ivopifeca

Цитат на: driver1 - Понеделник, 26 Март, 2012, 00:40:11
   То верно, че заради глупостите писани от Росен и още един двама нито Скания ще стане по-лош камион, ни Мерцедес - по-добър. Поне се разбра кви любители са се яхнали на тежки машини. Не се учудвам, че шефа му е поръчал камион с табуретки. И с тях е рискувал дори! А за странната му логика и доводи направо не ми се говори - по неговата логига следва, че след като тук, където съм аз товарим Ивеко-Стралис 500к.с. най-редовно с не по-малко от 27тона, и си върви безпроблемно, следва да признаем италианската измишльотина за камион? :)
Колега защо да не е камион Ивекото,как да не е камион,карал съм по старите модели на Стралиса,кое не му е камион?

driver1

Сега ми попадна пред очите в друга тема класацията на предпочитаните камиони от самите колеги. Поствам ги тук без коментар:

Въпрос:    Кой произвежда най-добрите камиони според Вас?
Mercedes-Benz    - 22 (13.7%)
MAN    - 29 (18%)
DAF    - 7 (4.3%)
Iveco    - 5 (3.1%)
Volvo    - 42 (26.1%)
Scania    - 53 (32.9%)
Renault    - 2 (1.2%)
Друг производител    - 1 (0.6%)

Общ брой гласове: 160

DeDo Vi

Росене, спри да се излагаш бе пич. Всички те разбрахме колко си зле като шофьор. В всички теми които си писал само малоумни глупости пишеш. Почти всички ти пишат, че си гола вода а ти пак се правиш на отворко. Е не ставаш бе фасуле. Папагал си, казах ти. Но пък, от друга страна пиши си глупостите тук, така или иначе в този форум 70% от пишещите си нямат понятие от камиони и шофьорлък. Дерзай Бате, поне ни веселиш.

ivopifeca

При анкетата тук за наи добър камион, не се знае,дали всеки които е писал,наистина е карал всички от масовите марки,а и дали не се води по това какво е слушал!Така и при леките коли-седнал един от квартала да ми разтега,че АЛФА не било кола,а никога дори не е и карал такъв модел преди,бил слушал.Говориме за АЛФА 75. ::)

Dido

Цитат на: ivopifeca - Сряда, 28 Март, 2012, 14:37:35
При анкетата тук за наи добър камион, не се знае,дали всеки които е писал,наистина е карал всички от масовите марки,а и дали не се води по това какво е слушал!Така и при леките коли-седнал един от квартала да ми разтега,че АЛФА не било кола,а никога дори не е и карал такъв модел преди,бил слушал.Говориме за АЛФА 75. ::)
Точно така и камион на годината се определя от журналисти не от шофьори,но това е положението.Относно Алфа 75 много хубава но няма живи съученици
Не е важно какъв камион караш,важното е да е с осем цилиндъра и да е Шведски

ivopifeca

Цитат на: Dido - Сряда, 28 Март, 2012, 18:31:40
Точно така и камион на годината се определя от журналисти не от шофьори,но това е положението.Относно Алфа 75 много хубава но няма живи съученици
Така е,почти не останаха :)

rosen79

Цитат на: DeDo Vi - Сряда, 28 Март, 2012, 12:18:16
Росене, спри да се излагаш бе пич. Всички те разбрахме колко си зле като шофьор. В всички теми които си писал само малоумни глупости пишеш. Почти всички ти пишат, че си гола вода а ти пак се правиш на отворко. Е не ставаш бе фасуле. Папагал си, казах ти. Но пък, от друга страна пиши си глупостите тук, така или иначе в този форум 70% от пишещите си нямат понятие от камиони и шофьорлък. Дерзай Бате, поне ни веселиш.
Професоре,аз дали ставам за шофьор не го определяш ти.Аз мога да съм гола вода,ама ти имаш и кал по гърба.В тея 70% ти си на първо място.Нали знаеш кои пращат на арабските дестинации у мата?Само издънките и тея дето не става нищо от тех.А ти се хвалиш с доста голям стаж там.Карай си у пустинята и спирай по-на често да не прегрее дръгела,че ще си умреш отглади.А и повече тубета да си вземеш.

loshdancho

Стига бре Излагате се яко, не ви ли е писнало, а и не мислите ли , че за другите е досадно да ви четат?
ПРОСТ(о) шофьор!  Малии за това някога се учеше 3-4год.

rosen79

Данчо брат това го кажи на Дедо ти.Той все се обажда де му не е работа.На всяка манджа мерудия.

Причина за редакция : Правопис

kkkvd

Понеже нещо не ми се случи една западна фирма, та временно почнах в моя град на една сканиика, набор "Богдан Велински" ако ме разбирате :) кога тати беше млад шофьор, а аз карах симсонка.
Ето снимка на такава, баш сканииката не съм я снимал... милата.

Нагоре 120 градуса на водата, надолу пушек от накладки, както се казва
Тия мойте шефове ме карат да и слагам 40 тотал, а тя горката е с 4 моста, композицията... Аз съм свикнал да пущам надолнищата смело, ама вчера се измъчих деба... Викат че е 240 коня, ама в интернет видях 280 коня...
Обаче за годините си, камиона е много стегнат, просто аз като фен на марката го оценявам

ivopifeca

С такава съм пътувал Гърция,само че беше 320 к. с.,много корав камион,а и кабината ,ако имаше надстроика,би била по удобна от на 124л,поне мое си мнение ;)

Бриги Магнито

За сите фенове ,ви черпим едно снимче,надам се ще си го превеждате сами. ;)

Бриги Магнито