• Welcome to Форум на българските шофьори.

Scania

Започната от loshdancho, Събота, 13 Август, 2011, 22:39:29

« назад - напред »

0 Потребители и 3 гости преглеждат тази тема.

loshdancho

Това за изпреварването не е критерий . И аз изпреварих  една R620 не знам защо ?( карам SCANIA 124 L 400) Може да е била повечко натоварена... Аз пък бях празен.
Като става дума за проба ела на кариерата да натоварим по 35  тончета  и се чакаме  да тръгнем заедно   преди баира .  Да ти видим прехвалената техника дали няма да се разпадне.

Да разбия мита , че SCANIA е чуплива . Не е просто за всеки влак си има "самосвали" но на нашите чорбаджии все  им продават кокошката.

Ето това е за мен камиона

ПРОСТ(о) шофьор!  Малии за това някога се учеше 3-4год.

loshdancho

godji

Какво да правя на кариерата с транспортен камион ?!Ако искаш мога и ремаркето да тегля  :) Изпреварвам ги защото карат бавно , за байрите не съм казал нищо (макар че и там си куцат ) . Моя товар обикновено е лек , но и с 20 т. да съм , имам ли възможност карам ,а не се кефя как ми изпреварват готината Сканя , пък после да вадя самочувствие едва ли не че карам космически кораб . Тя може и да върви , ама въпроса е - 1.защо не ги карате нормално , ами се влачите с тях по пътищата 2. не съм видял такава дето да ме изпреварва , освен ако аз не се мотам нещо 3 . забелязал съм че много им се кефят по надолнищата (летят направо ;D - което никой нормален няма да направи   >:(  )   Още да изброявам  ли  ?
БЪДИ РАЗУМЕН !КАРАЙ ВНИМАТЕЛНО !Не карайте и не поствайте когато сте пили - после може да съжалявате !

godji

БЪДИ РАЗУМЕН !КАРАЙ ВНИМАТЕЛНО !Не карайте и не поствайте когато сте пили - после може да съжалявате !

admin

А аз нещо не мога да ви разбера спора, ама явно ми трябва още инфо. Я малко разтегнете темата, че нещо не мога да схвана за какво точно иде реч. За малко да си представя как DAF с 410 к.с. изпреварва на баира Scania с 620 к.с. при еднакво тегло на товарите.
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

SOLAR

Цитат на: admin - Четвъртък, 18 Август, 2011, 23:09:04
А аз нещо не мога да ви разбера спора, ама явно ми трябва още инфо. Я малко разтегнете темата, че нещо не мога да схвана за какво точно иде реч. За малко да си представя как DAF с 410 к.с. изпреварва на баира Scania с 620 к.с. при еднакво тегло на товарите.

Написал го е:

Цитат на: loshdancho - Четвъртък, 18 Август, 2011, 12:17:01
И аз изпреварих  една R620 не знам защо ?( карам SCANIA 124 L 400) Може да е била повечко натоварена... Аз пък бях празен.

Така и баба може...

ЛЕКИ ПЪТИщА !

loshdancho

Да ти кажа нямам много вяра на думите ти .  Карам , както казах 124L400 и изпреварвам   при еднакъв товар
1 мерцедес  Е5 440
2 VOLVO 440  . много трудно  и не почти винаги ме изпреварва 480 ,ако съм по лек 3-4 тона не може.
3 MAN бягам на 460 карам заедно с 480.
4DAF 430 и него го бягам .
 Всеки ден се гоним постоянно защото на кариерата няма  материал за товарене  и който дойде втори  остава да чака   , по някой път с часове. Друг път няма каде да се разтовари и втория пак чака.
Има и други Скании   резултата е същият, та всички ли да са чипосани?
Та  ти каква  техника   караш  та така ги изпреварваш?
И сигурен ли си че не е чипвана?

admin

Цитат на: loshdancho - Петък, 19 Август, 2011, 14:44:37
Да ти кажа нямам много вяра на думите ти .  Карам , както казах 124L400 и изпреварвам   при еднакъв товар
1 мерцедес  Е5 440
2 VOLVO 440  . много трудно  и не почти винаги ме изпреварва 480 ,ако съм по лек 3-4 тона не може.
  Всеки ден се гоним постоянно защото на кариерата няма  материал за товарене  и който дойде втори  остава да чака   , по някой път с часове. Друг път няма каде да се разтовари и втория пак чака.
Има и други Скании   резултата е същият, та всички ли да са чипосани?
Та  ти каква  техника   караш  та така ги изпреварваш?

Много е субективно всичко, което си дал като примери. Как можеш да знаеш какво е техническото състояние на камионите, които изпреварваш? Как можеш да си сигурен какво е теглото на товара, който превозват?

loshdancho

Ами товарим заедно и караме  за едно и също място . За теглото съм сигурен  защото  се вижда на кантарната бележка  кой колко е натоварил  , имама си телефоните и си говорим  за  тонажа не можеш да излъжеш  а и няма смисъл . Някои от камионите са ЧИСТО НОВИ за разлика от катамангата ,която аз карам .

admin

И как точно става "бягането"? Мога дам пример с последния камион, с който пътувах. Става дума за DAF XF 105 с 410 к.с. Значи когато е с 24 тона товар, почти всички ме изпреварват. Когато обаче е с 15 тона, рядко някой има шанс да не бъде изпреварен. И всичкото това имам предвид, че се случва на изкачване на наклони.

loshdancho

Ами така става!
Товариме ,слагаме бризента ,зимаме кафе, питаме някой  ,които идва празен дали има джедай, комуникираме за товара -кой колко е натоварил и има ли разрешително -ако няма -ЧАКА,  някой с разрешително да мине пред него и да му каже  по тел. ако има джедай.  До тогава се знае -кой колко е натоварил.От там на там  всичко зависи от камиона.
Затова се знае кой камион колко върви това е всекидневно по 5-6 пъти.И говорим за тежки товари не за 15-20т .
Даже на баира си говорим по тел. кой с колко тонаж е и дали това е максимума на камиона.
Има случай да сме по 5-6 камиона заедно и  говорим в конференция така ,че си представи  какви кудоши има , от типа бегай в аварийната лента че не мога да мина.Абе  весело ни е .

bad_kras

А тази как ще влиза в кариерата незнам , ако и закачат гондола?!? 
>>>www.sbps.eu<<<  *** СБПШ ***             

loshdancho

Много лесно.Качваш я на лодка за извънгабаритен товар вкарваш я на кариерата товариш я и после по обратния път до асфалта там я сваляш и готово. ;D ;D ;D
http://greentech-bg.net/?p=3967
http://www.yankodesign.com/2009/06/19/giant-trucks-are-no-longer-scary/
http://www.videodecamiones.com/2011/02/scania-longline-cabina-extra-larga.html

bad_kras

Цитат на: loshdancho - Петък, 19 Август, 2011, 20:04:54
Много лесно.Качваш я на лодка за извънгабаритен товар вкарваш я на кариерата товариш я и после по обратния път до асфалта там я сваляш и готово. ;D ;D ;D
http://greentech-bg.net/?p=3967
http://www.yankodesign.com/2009/06/19/giant-trucks-are-no-longer-scary/
То като гледам и на лодка нема да може да се качи , най много да и опадат спойлерите!
>>>www.sbps.eu<<<  *** СБПШ ***             

loshdancho

Е те ще изпаднат един път . После като ги няма си джиткаш .

godji

Цитат на: loshdancho - Петък, 19 Август, 2011, 14:44:37
Да ти кажа нямам много вяра на думите ти .  Карам , както казах 124L400 и изпреварвам   при еднакъв товар
1 мерцедес  Е5 440
2 VOLVO 440  . много трудно  и не почти винаги ме изпреварва 480 ,ако съм по лек 3-4 тона не може.
 Всеки ден се гоним постоянно защото на кариерата няма  материал за товарене  и който дойде втори  остава да чака   , по някой път с часове. Друг път няма каде да се разтовари и втория пак чака.
Има и други Скании   резултата е същият, та всички ли да са чипосани?
Та  ти каква  техника   караш  та така ги изпреварваш?
В профила ми пише какво карам ! Ако не знаеш модела по буквите ще ти го преведа - ман 4-та серия . 410к.с. (това е първия двигател на ТГА ) ТДИ с електронно упр-е на помпата ,тандема е с двуосно ремарке (тип люлка ) .цялата композиция празна тежи 16т. и нещо ! Чип няма , а няма и смисъл от такъв  :) С еднакъв товар старта мога да дам само на ДАФ  ,но го дърпам по баирите (ако е около 400-те коня) ; на Волво 460 к.с. при тръгване от място му дръпвам , но след това ме настига , а на баира нямам никакви шансове ; по-бързо ускорявам и от Актроса ( до 440 к.с ) , на баирите е на кантар работата (според камиона ) Със Скания не мога да карам , защото ми убива енерцията още в началото на баира  ! Със самосвали няма опит , но според тестовете които сме правили с моите колеги хич не ми се вярва да изпреварваш по-мощните от теб камиони , освен ако колегите ти не знаят че се дърпате и си карат в рамките на разумното и икономичното  :)

loshdancho

Човече не исакм да те обиждам но това , което казваш  няма  много общо с действителността .Ако искаш направи справка какво съм каралhttp://www.driver-bg.eu/index.php?topic=299.0. И тогава помисли, дали след толкова камиони нямам поглед  над нещата .
Цитатосвен ако колегите ти не знаят че се дърпате и си карат в рамките на разумното и икономичното 
Те ще им изкарат буталата защото после ги спукваме от бъзикане.

loshdancho