• Welcome to Форум на българските шофьори.

За коректността

Започната от admin, Сряда, 24 Ноември, 2010, 08:07:00

« назад - напред »

0 Потребители и 2 гости преглеждат тази тема.

Бриги Магнито

:D Здравейте първо да кажа.
Спорчето Ви е интересно,но е малко като,,кокошката или яйцето,, факт е ,че всяко стадо си има мърша тъй че ...
Относно тва дали дадена фирма е в ,,некоректните работодатели,,не би трябвало да е мерило,поради факта че в списъка има фирми,който според думи на колеги работещи там са си коректни.
На ,,шефката,, изложила своето мнение едно ,,евала,, от мен ,защото е от малцината по форумите де си казва каква е и какъв и е случая,мнозинството са ,,мноо съм голем,, и само четат някой да им даде акъл за нов нощен кошмар. :)

П.П.Шефке ,пожелавам ти да намериш своят работник,но гледай да го оцениш,че може да го намериш и да го загубиш като повечето ти досега.
Апропо мислех да ти се цаним за кадър,но за жалост съм от типа ,,всичко знам и мога,, а всъщност съм ,,гола вода и кал по гърбо.

П.П.П. Мисля,че със спор не се решават проблеми,а се задъбочават повече,по-добре е да се седне на една маса (само да не е кръгла) и да се проведе нормален диалог .
Със скандали шофери шефове по форумите постигаме само и единственно купон за сеирджия като мен. :D :D :D :D

Бриги Магнито

biserakis

Ок админ,извинявам се на колежката,ако съм я засегнал,но много бързо "паля" на тая тема,защото от където и да погледнеш все сме "бита карта"   :- >:(

biserakis

admin

Цитат на: biserakis - Събота, 10 Септември, 2011, 12:51:31
Ок админ,извинявам се на колежката,ако съм я засегнал,но много бързо "паля" на тая тема,защото от където и да погледнеш все сме "бита карта"   :- >:(

Няма проблем. Може пък колежката да не е като повечето работодатели. Надявам се да разберем.
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

France

Цитат на: admin - Събота, 10 Септември, 2011, 13:12:17
Цитат на: biserakis - Събота, 10 Септември, 2011, 12:51:31

Няма проблем. Може пък колежката да не е като повечето работодатели. Надявам се да разберем.

И аз се надявам да разберете. Единственото ми желание е тук да се поразтоваря, да обменим опит, като ваша колежка. Щом като другото е дразнещо, няма и да го споменавам. Нека си остана просто шофьорка. :)
Че пътища, които се пресичат, когато някога се разделят, като ранени змии криволичат, но никога от тях не става път...

Бриги Магнито

Тва с опита е екстра ма малко трудно за изпълнение ,дано има някой опитен да ни сподели туй-онуй.

Иво19667

Здравейте и от мен, по темата за горивото и разхода, онзи ден отидох при един работодател. Щом ме видя започна рефрена: Аз този камион съм го карал и знам колко гори, има джпиес и постоянно знам къде се намираш и какво правиш, дори да навиваш километража няма да стане , аз следя по сателита. Повярвайте ми изпаднах в "Шах" гледам и не вярвам на ушите си. Камиона вика гори 15 на 100 , абе пич му казвам, да го засечем заедно а ? Тоя отвръща : Аз ако тръгна с всеки да засичам, ще ми мине живото. Рекох му , Пич аре чао , че от сега ти зех мярката, не можеш да бъзикаш хората. Пък и през ум не ми беше минало да говорим за разходи и др. относно гориво километри. Има сервизни книжа, документации колкото ще в нета за разходни норми и тем подобни. Та , Колежке , ти как би постъпила в моя случай? Питам не обвинявам 8)
Чистотата на работното място, израз на порядък в невидимата технология.

France

Цитат на: Иво19667 - Събота, 10 Септември, 2011, 19:08:42
Здравейте и от мен, по темата за горивото и разхода, онзи ден отидох при един работодател. Щом ме видя започна рефрена: Аз този камион съм го карал и знам колко гори, има джпиес и постоянно знам къде се намираш и какво правиш, дори да навиваш километража няма да стане , аз следя по сателита. Повярвайте ми изпаднах в "Шах" гледам и не вярвам на ушите си. Камиона вика гори 15 на 100 , абе пич му казвам, да го засечем заедно а ? Тоя отвръща : Аз ако тръгна с всеки да засичам, ще ми мине живото. Рекох му , Пич аре чао , че от сега ти зех мярката, не можеш да бъзикаш хората. Пък и през ум не ми беше минало да говорим за разходи и др. относно гориво километри. Има сервизни книжа, документации колкото ще в нета за разходни норми и тем подобни. Та , Колежке , ти как би постъпила в моя случай? Питам не обвинявам 8)

Колега, аз ако съм била на твое място, бих му ритнала един шамар на този, ако не за да му дойде акъла (което май никога няма да стане), то поне, за да се освести!!! Е такива когато и да ги пребиеш все си закъснял. Първо, този "работодател" май не е и виждал камион, камо ли да знае какво значи "разход на гориво". Ето на такива казвам, че дават хляб на камиона да не ги хапе. :D :D :D Сега по-сериозно - Колега, ако си чел по-надолу, аз норма не слагам, защото знам, че това е много относително понятие - то са тонажи, то са състояния на пътя (аутописти или национали), те са много специфики, с които трябва да се съобразиш. Разбирам те перфектно - и аз съм виждала много "работодатели", които си нямат и идея какво е камион, как се кара и от какво зависи разхода. Аз джипиеси нямам, защото съм "малко" по-запозната от този. И знам кога ме лъжат. Когато започна да слагам джипиеси, тогава мога да започна да се притеснявам, че откачам като тоя. :D :D :D 
Че пътища, които се пресичат, когато някога се разделят, като ранени змии криволичат, но никога от тях не става път...

bad_kras

Цитат на: admin - Събота, 10 Септември, 2011, 10:59:27
Цитат на: bad_kras - Събота, 10 Септември, 2011, 10:51:57
Добра среща и  от мен!  А защо не споменеш името на "твоята" фирма , че да научим малко подробности , пък може и да се кандидатирам за работа при теб !  При мен камиона гори 24,5 /100!

Крас, направо ме накара да почувствам истинско неудобство. На състезанието за икономично шофиране показах разход 32/100 и мислех да попитам за работа във фирмата на колежката. Но сега при твоите 24.5/100 съм дълбоко объркан и не зная какво да кажа.
Аз само не мога да се сетя , как колежката като слезе от машината на 32/100 и веднага шофьора който получава камиона да отчита 50-60/100 ?  Как става тая работа незнам? Просто този разход ме хвърли в огъня!!!  Че то в казармата Камаза де го карах не гореше толкова. Значи за 2 камиона като не можем да намерим свестни шофьори ( освен единия дет се оженил и не посмял да продължи в бранша) , то какво да си мисля тогава? И с мойте 24,5/100 пак няма да мога да се кандидатирам! Ама мойта тарифа тръгва от 8-10 еуро на 60 мин работа! :) :) :)
>>>www.sbps.eu<<<  *** СБПШ ***             

France

Цитат на: bad_kras - Неделя, 11 Септември, 2011, 00:25:54
Добра среща и  от мен!  А защо не споменеш името на "твоята" фирма , че да научим малко подробности , пък може и да се кандидатирам за работа при теб !  При мен камиона гори 24,5 /100!

Крас, направо ме накара да почувствам истинско неудобство. На състезанието за икономично шофиране показах разход 32/100 и мислех да попитам за работа във фирмата на колежката. Но сега при твоите 24.5/100 съм дълбоко объркан и не зная какво да кажа.
Аз само не мога да се сетя , как колежката като слезе от машината на 32/100 и веднага шофьора който получава камиона да отчита 50-60/100 ?  Как става тая работа незнам? Просто този разход ме хвърли в огъня!!!  Че то в казармата Камаза де го карах не гореше толкова. Значи за 2 камиона като не можем да намерим свестни шофьори ( освен единия дет се оженил и не посмял да продължи в бранша) , то какво да си мисля тогава? И с мойте 24,5/100 пак няма да мога да се кандидатирам! Ама мойта тарифа тръгва от 8-10 еуро на 60 мин работа! :) :) :)

Колега, научи се да четеш! Там пише "ПРИМЕРНО". С теб явно няма да можем да се разберем, ясно ми е вече.

bad_kras

Цитат на: salamandarkata - Неделя, 11 Септември, 2011, 00:44:28
Цитат на: bad_kras - Неделя, 11 Септември, 2011, 00:25:54

Колега, научи се да четеш! Там пише "ПРИМЕРНО". С теб явно няма да можем да се разберем, ясно ми е вече.
Чета,чета,чета ама "ПРИМЕРНО" не видях!   
цитат: Вече написах, че норма на камионите не слагам. Но не може аз да слизам от камиона, при мен да гори примерно 32/100, да се качва шофьора и камиона да започва да гори 50-60/100, като аз знам какви са товарите, какви са или курсовете (визирам пътя - дали са аутописти или национали и т.н.). Да, има много некоректни работодатели, знам го прекрасно, ужасно е да ги гледаш, аз нямам такава  политика на работа, но не забравяй, че също така съм и шофьор, карам активно и слушам и виждам достатъчно и навсякъде.
Не желая спорове с никой. Аз се регистрирах тук, за да обменим опит, да се поразтоваря ако щеш.

Да не би да се стресира от мойта тарифа,че няма да се разберем?

bad_kras

Малиии,аз съм се добил от работа ! Верно било "примерно 32/100" - ама до 50-60/100 голяма разлика бе! Е значи проблема е в ....... сигурно "колонката" на шофера!

biserakis

А бе защо, само в БГ транспортни фирми, се говори за разход на гориво. Ако ти се вижда, че гори много, вкарай го в сервиз. Не стига, че не плащат квото трябва, ами и нищожната командировка. И нея искат да ти вземат... "голям ти е разхода"..., "много километри горница имаш"... И тем подобни глупости, от които ме болят ушите вече. Абе няма оправия в тая държава!!!

admin

Някой някога замислял ли се е как нещата например при немските превозвачи се получават? Купуват нови камиони и ремаркета. Плащат добри заплати на шофьорите си. Не пестят от поддръжка на техниката. Не правят далавери с горивата. Внасят осигуровки върху почасовите ставки, които са определени за съответната категория труд. И не на последно място, плащат данъци. А както знаем, в Германия се плащат данъци. Може би трябва да отбележа и че плащат по немски цени застраховки, прегледи и какво ли още не. И накрая просто сметките излизат.
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

Бриги Магнито

Цитат на: admin - Неделя, 11 Септември, 2011, 09:09:35
Някой някога замислял ли се е как нещата например при немските превозвачи се получават? Купуват нови камиони и ремаркета. Плащат добри заплати на шофьорите си. Не пестят от поддръжка на техниката. Не правят далавери с горивата. Внасят осигуровки върху почасовите ставки, които са определени за съответната категория труд. И не на последно място, плащат данъци. А както знаем, в Германия се плащат данъци. Може би трябва да отбележа и че плащат по немски цени застраховки, прегледи и какво ли още не. И накрая просто сметките излизат.
Магия правят някаква най-вероятно,у нас сме най-ниско платени,крият се данъци ,камионите са 3 употреба и не се връзва и не се връзва и тва си е.

godji

Може би се получава , защото тук конкуренцията е в това кой по-ефтино и по-бързо  ще извърши превоза !
БЪДИ РАЗУМЕН !КАРАЙ ВНИМАТЕЛНО !Не карайте и не поствайте когато сте пили - после може да съжалявате !

godji

БЪДИ РАЗУМЕН !КАРАЙ ВНИМАТЕЛНО !Не карайте и не поствайте когато сте пили - после може да съжалявате !