• Welcome to Форум на българските шофьори.

За коректността

Започната от admin, Сряда, 24 Ноември, 2010, 08:07:00

« назад - напред »

0 Потребители и 3 гости преглеждат тази тема.

instruktora

Ми колега дай малко подробности как стават тия работи или си чул нещо и го пишеш тука  ???

instruktora

imter

Както  казах,пожелавам ви да не стигате до там,тогава ще мислите по-друг начин.

imter

instruktora

Поне покри ли си разходи те  и стигнаха ли парите които взе от тия неща които взе  :-\

imter

Не можах,все още ми дължи 600 лв. :),но пък и няма как да си ги взема,защото фирмата фалира,а собственика е в чужбина.

DeDo Vi

Цитат на: imter - Петък, 03 Февруари, 2012, 19:32:30
Колега става този номер,аз лично се наложи да го използвам(не се гордия и хваля с това),но аз свалих печката,тахографа,фарове,резервна гума,инструмент и други неща.Просто идва момент в който ти писва и това е начина да си вземеш изработеното.
Е че м
Колега става този номер,аз лично се наложи да го използвам(не се гордия и хваля с това),но аз свалих печката,тахографа,фарове,резервна гума,инструмент и други неща.Просто идва момент в който ти писва и това е начина да си вземеш изработеното.
Е че ми свалиш печката, па че ти свалим главето от раменцата бе Баце. Не, че при мен ще се стгне до там ама, когато купиш камион тогава ще го разпродаваш на части.

imter

А ти като си работодател и дължиш пари,какво да очакваш.Будалата да ти кара камиона ли и ти да се правиш на шеф.Ти какво щеше да направиш Дедо?

DeDo Vi

Е че ми свалиш печката, па че ти свалим главето от раменцата, а за гумите краката ти прекършвам. Не, че при мен ще се стигне до там, ама когато купиш камион и започнеш да се печеш на бавен огън, тогава го разпродавай на части. Ако не ти е платено, първо се запитай дали заслужаваш да ти се плати, после попитай този който трябва да ти плати дали ще ти плати доброволно, и ако не иска има си процедури законни.

Уди кълвача

Цитат на: DeDo Vi - Петък, 03 Февруари, 2012, 20:56:25
.... и ако не иска има си процедури законни.

Бухахахахах, сериозно ли го мислиш, или говориш само от "чорбаджийска" гледна точка ?

Уди кълвача

:o

imter

След като при теб няма да се стигне до там,защо говориш такива неща,и той щеше да ми прекършва разни неща,и да ме съди даже,а трябваше нотариална покана да му пращам.Дедо,ако наистина мислиш така,си променям мнението за теб.

instruktora

Прав си баце има си процедури и то законни нали се сещаш за какво иде реч па може и по Витоша да се поразходиш или от некой отел да повисиш надолу с главата па да ти дойде ума в главата и да попиташ що аджеба не ти е платено и изобщо ще ти платят ли . ;D ??? :'( >:(

imter

Колега,много те е страх от тая Витоша,какво са ти направили там ;D ;D ;D.

DeDo Vi

Имам камион, но не съм чорбаджия. И като знам с какви мъки и лишения го потдържам, направо не знам какво бих направил на този който ми направи камиона на битпазар. Но това е хипотетично, както вече казах, моя камион аз си го карам, друг няма как да се качи в него. Но по принцип не одобрявам този метод за уреждане на сметки, аз съм бил шофьор цял живот и също съм имал проблеми от този род, но дори и през ум не ми е минало да разпродавам камиона. Винаги съм успявал да си взема парите по други начини.

driver1

Мен също не би ме интересувало кой с какви мъки си е купил камиона. Когато се е захващал с този бизнес и е решил да наема шофьори, да си е заложил в сметките и разходите по тях. А не да си компенсира част от тези загуби загуби с дължимото на шофьора. Това с "нормалния начин" за уреждане на сметките си е шменти - капели в България. На зла круша - зъл прът!

DeDo Vi

Цитат на: driver1 - Петък, 03 Февруари, 2012, 21:22:20
Мен също не би ме интересувало кой с какви мъки си е купил камиона. Когато се е захващал с този бизнес и е решил да наема шофьори, да си е заложил в сметките и разходите по тях. А не да си компенсира част от тези загуби загуби с дължимото на шофьора. Това с "нормалния начин" за уреждане на сметките си е шменти - капели в България. На зла круша - зъл прът!
Оооо да, прав си. Но хората са различни, и за съжаление пвечето са алчни боклуци. И този конфликт м/у работника и работодателя е много тънка материя, нама как да се реши от раз, нито по зконен нито по незаконен начин. Но пак казвам, разпродаването на части от камиона ми е напълно противоестествено.

DeDo Vi