• Welcome to Форум на българските шофьори.

За коректността

Започната от admin, Сряда, 24 Ноември, 2010, 08:07:00

« назад - напред »

0 Потребители и 5 гости преглеждат тази тема.

МИНКО ИЛЧЕВ

Цитат на: DeDo Vi - Петък, 03 Февруари, 2012, 20:56:25
... Ако не ти е платено, първо се запитай дали заслужаваш да ти се плати, после попитай този който трябва да ти плати дали ще ти плати доброволно, и ако не иска има си процедури законни.

Съгласен съм, че в немалка част от случаите, на които не им е платено, работата не е на 100% свършена. Когато се качих за първи път на камион, не смеех да попитам колко ще ми платят, не знаех дали ще свърша работа. Въпреки, че преди това, бях карал години тролей и съчленен автобус, в центъра на София.
     Някаква представа за габарити имах поне. Нереалистично е, някой чул: "Те ТИРаджиите, взимат много пари". Ако е имал "С" от някое училище, дава още 600 лв, за "Е". До скоро, можеше, без дигитална карта, "професионална квалификация", "психо" и сега може. И с една такава инвестиция, от 600 лв. След няколко часа кормуване и т.н. и да започнеш от първия месец да взимаш 3'000 лв. Пак казвам, НЕРЕАЛНО Е.
     Обаче, като чуя: "Има си Законни методи". Това е само един цитат от филми. Мисля, че всеки който е водил дела е наясно. Там със сигурност, печелят адвокатите и на двете страни. Толкова абсурдни закони има. Ще дам пример с родителски права, свиждания с деца. С майката на дъщеря ми се съдихме, за това. Тук половата дискриминация, като и на други места са срещу мъжете. Ясно е нямах никакъв шанс. Ще се само цитирам от друга тема:

Цитат на: МИНКО ИЛЧЕВ - Понеделник, 26 Септември, 2011, 02:12:25
      ... "Бившата" ми я съдих, за родителски права. Даже е възможно и подкуп да съм дал на съдийката. Обаче, се оказа, че се налага да доказвам, че съм "идеален родител". За да получа, някакви "мизерни" свиждания, но само на хартия. Така че, повече от 11 години, "по-добрия" родител, възпрепятства свижданията, абсолютно безнаказано. Сега, дъщеря ми е на 14 години и единствения контакт, от няколко месеца е по Скайп. А като се срещнем по улицата се прави, че не ме забелязва. Има и двама братя(синовете ми), които явно са й обяснили, че не иска да види.         

Братя та са вече трима. За това, че съм възпрепятстван за свиждания. Бих могъл да я осъдя на 10 (десет) лв, глоба.
     Дали да се възползвам. Някой още, ще каже ли: "ИМА СИ ЗАКОННИ МЕТОДИ". Или не, просто сме в България.
Благословени да са тези, които нямат какво да кажат и въпреки това мълчат /не пишат/.
Принцип на Рудницки за нобеловите открития: Само онзи, който има абсолютни познания по изучавания проблем, може да го обясни, така че никой друг да не е в състояние да го проумее.
Наместо GPS, кажете ТАКОВАТА!!!

МИНКО ИЛЧЕВ

Благословени да са тези, които нямат какво да кажат и въпреки това мълчат /не пишат/.
Принцип на Рудницки за нобеловите открития: Само онзи, който има абсолютни познания по изучавания проблем, може да го обясни, така че никой друг да не е в състояние да го проумее.
Наместо GPS, кажете ТАКОВАТА!!!

doktora179

Просто сме в България  ;D ;D ;D

doktora179

kkkvd

Цитат на: DeDo Vi - Петък, 03 Февруари, 2012, 20:56:25
Е че ми свалиш печката, па че ти свалим главето от раменцата, а за гумите краката ти прекършвам. Не, че при мен ще се стигне до там, ама когато купиш камион и започнеш да се печеш на бавен огън, тогава го разпродавай на части. Ако не ти е платено, първо се запитай дали заслужаваш да ти се плати, после попитай този който трябва да ти плати дали ще ти плати доброволно, и ако не иска има си процедури законни.

Дедо, не че нещо, ама и други хора бият.. не става така с бой.. Ще чупиш крака, кога тръгне да чупи твойте.
За шофьора заплатката му е точно толкоз ценна колко за тебе камиона ти, в тоя смисъл немаш право да се репчиш.
А дали си я е заработил, то е субективно, мойта гледна точка е - закарал съм товара, ЧМР-то е чисто, нафтата е в норма, камиона върви. Каква причина тогава има да не се плаща? Рядко се случва нещо друго, макар че наистина има и кофти шофьори.. А много често не се плаща и се търси "под вол теле" за да се правят удръжки
Аз дедо, ако не ми платиш, ще ти оставя камиона по шаси само, вервай ми.. щото баш ми дреме за твойта инвестиция, като детето ми ходи гладно. Па после ще се разправяме, ако желаеш...
И тука е момента да кажеш ти от кой отбор си, щото ако си работодател си сбъркал форума.

Не че нещо срещу теб имам, просто пиша "Дедо", а да се чете "Шефче"

Един друг па настоява, че не е справедливо да се взимат 3000 лв, с първоначална инвестиция от 600. А питам аз с тия глоби дето 1000 евро ги нямат за нищо и шофьора отнася всичко, колко да е заплатата? А 15 часа работен ден, всеки ден? Айде малко уважение към шофьора...

ivopifeca

Цитат на: kkkvd-Krasimir Todorov - Четвъртък, 19 Април, 2012, 13:55:58
Дедо, не че нещо, ама и други хора бият.. не става така с бой.. Ще чупиш крака, кога тръгне да чупи твойте.
За шофьора заплатката му е точно толкоз ценна колко за тебе камиона ти, в тоя смисъл немаш право да се репчиш.
А дали си я е заработил, то е субективно, мойта гледна точка е - закарал съм товара, ЧМР-то е чисто, нафтата е в норма, камиона върви. Каква причина тогава има да не се плаща? Рядко се случва нещо друго, макар че наистина има и кофти шофьори.. А много често не се плаща и се търси "под вол теле" за да се правят удръжки
Аз дедо, ако не ми платиш, ще ти оставя камиона по шаси само, вервай ми.. щото баш ми дреме за твойта инвестиция, като детето ми ходи гладно. Па после ще се разправяме, ако желаеш...
И тука е момента да кажеш ти от кой отбор си, щото ако си работодател си сбъркал форума.

Не че нещо срещу теб имам, просто пиша "Дедо", а да се чете "Шефче"

Един друг па настоява, че не е справедливо да се взимат 3000 лв, с първоначална инвестиция от 600. А питам аз с тия глоби дето 1000 евро ги нямат за нищо и шофьора отнася всичко, колко да е заплатата? А 15 часа работен ден, всеки ден? Айде малко уважение към шофьора...
Евала ти давам,каза го доста точно и верно,дако че некои ше го заболи ;)

spa67

Mинко,защо си мислиш,че всички са новобранци и само новобранците ли са лъгани?Аз не мисля така.След като си се цанил,на тази работа и си вършиш работата качествено,няма никакво значение дали си новобранец.Длъжността е за свършена работа,а не за,старшинство.

kkkvd

Не искам никой да го заболи и да се обижда, въпроса е принципен. Дедо да ме прощава, но това е обръщение към всички шефове, не плащането трябва да има последствия. Пък некое шефче да заповяда ако иска, некъде към 115 килца съм на 185 см и съм гледал филми с брус ли, а у кабината все има некоя щанга.  ;D ;D ;D ;D
Базик :)

pumix

И после защо шофьорите точат нафта?Еми защото,толкова им плащат господата работодатели.Едно време баща ми така ни издържаше.Да ме прощават чорбаджиите,ама аз гладен не мисля да остана.И да точил съм нафта и др. далавери съм правил.Ама така е,като обещаят едно,а то се окаже друго.
На руска кола вратата и на жена устата,се затварят с удар!!!

ivopifeca

Цитат на: kkkvd-Krasimir Todorov - Четвъртък, 19 Април, 2012, 15:43:43Не искам никой да го заболи и да се обижда, въпроса е принципен. Дедо да ме прощава, но това е обръщение към всички шефове, не плащането трябва да има последствия. Пък некое шефче да заповяда ако иска, некъде към 115 килца съм на 185 см и съм гледал филми с брус ли, а у кабината все има некоя щанга.  ;D ;D ;D ;D
Само карате му е майката. ;D

Уди кълвача

Цитат на: kkkvd-Krasimir Todorov - Четвъртък, 19 Април, 2012, 15:43:43
Не искам никой да го заболи и да се обижда, въпроса е принципен. Дедо да ме прощава, но това е обръщение към всички шефове, не плащането трябва да има последствия. Пък некое шефче да заповяда ако иска, некъде към 115 килца съм на 185 см и съм гледал филми с брус ли, а у кабината все има некоя щанга.  ;D ;D ;D ;D
Цитат на: pumix - Четвъртък, 19 Април, 2012, 16:38:19
И после защо шофьорите точат нафта?Еми защото,толкова им плащат господата работодатели.Едно време баща ми така ни издържаше.Да ме прощават чорбаджиите,ама аз гладен не мисля да остана.И да точил съм нафта и др. далавери съм правил.Ама така е,като обещаят едно,а то се окаже друго.

Ма къ няа бе, нафтата се полага на шофера, а е посегнал чорбаджията, а е отнесъл "каратето" :)

kkkvd

УДи, така както си го написал излиза, че аз ще си точа нафта, а на шефа ако му изнася... ако не кютек.  ;D ;D ;D

Не е така, тука обясних, че интересите и дяловете в един камион (предприятие) са еквивалентни, дори смятам че тези на шофьора (с изключение на някои фирми) са подценени.
Ето аз до онзи ден работих е в една фирмичка, викам на шефа кога ще се разплащаш? Той вика немам преводи. Айде Дедо или който и да е шеф да ми обясни какво на мен ми дреме, че ти, шефе немаш преводи. Има банки, кредитирай се и се разплащай. Дължат ми вика за 3 години 400000 лв. Викам, осъди ги... Не може, вика ми, в един град сме, те ще си платят...Кога? След 3 години? Ами заложи един камион в банката и се разплати с шофьорите... А за секретарката заплата има разбира се, и за всеки друг във фирмата... но за главния герой - шофьора- когато дойдат преводите. Както и за другия главен герой - камиона, все няма пари за гуми и ремонти...
В една фирма ни се разпаднаха камионите, щот началника събира пари за поредния камион... срамота

За тва ви се крадне нафта, за тва ви се продават гумите, печките и тахографите, и дай боже да чуем скоро по новините, за тва ще ядете бой, верно крайна мярка е, ама по някой път на човек му избие баланса на някъде и стане пакост.

imter

Браво Краси,евала от мен.А що се отнася до онзи човек, Дедо ли беше, къв беше,искам да го видя,като се прави на превозвач,ако не му платят няколко курса,какво ще прави?Да го видя тогава на кой какво ще къса,да не стане на него да му скъсат нещо ;D ;D ;D.И  мен ме заплашваха така,а сега не смеят и да ме погледнат в очите.За това колеги,никога не си оставяйте магарето в калта.

kkkvd

Аз в една друга тема бях писал, както и в "шефския" форум.. и питам, коя е тая фирма, в която началника е изплатил на шофьора бонус за икономично каране и поддържане на камиона... почти няма
Казвам почти, има една австрииска, даваха (сега незнам) 100 евро на месец, ако не жулнеш камиона някъде...
Понеже там се залагали да снимат един дето точи нафта. Аз това не го одобрявам разбира се, когато всичко е точно между двете страни, не бива да си подритваш хляба за 10 кила нафта примерно.
Обаче да ми спират пари (спирано ми е) за литър отгоре - 50-60 евро, на другия курс като съм литър икомония, кво да я отчета ли? Дообре.. Да ме потупа като добър кон.. и мерси не каже...

От старите хора знам "мерси коньо не руча"

Парадоксално звучи, ама ако ми плати икономията на 50% пак ще съм доволен, аз нема да се мажем, пък и за фирмата добре... ама кой да помисли

lambi1

Аз мислим че коректен  БГ чорбаджия на транспортна фирма няма.Коректни са когато имат два камиона и не е станал още  чорбаджия,защото единия камион го кара тои другия ти.Мислим че по някакьв начин  требва да им обясниме че те зависят от нас,не ние от тях.Ние  можеме и с много и с малко.

lefterow

Цитат на: lambi1 - Сряда, 25 Април, 2012, 23:11:02
Аз мислим че коректен  БГ чорбаджия на транспортна фирма няма.Коректни са когато имат два камиона и не е станал още  чорбаджия,защото единия камион го кара тои другия ти.Мислим че по някакьв начин  требва да им обясниме че те зависят от нас,не ние от тях.Ние  можеме и с много и с малко.

Сигурно си патил,затуй пишеш това.Не възприемам твоята логика - ние можем и с много и малко.Пак е няма прозрачността.Дай да си напълня дебелото черво,а на другия да му стърже.

Tihomir78

Цитат на: Уди кълвача - Четвъртък, 19 Април, 2012, 20:52:13
Ма къ няа бе, нафтата се полага на шофера, а е посегнал чорбаджията, а е отнесъл "каратето" :)
А бе как ще ми посегне на нафтичката бре аз съм се разписал за нея и вече си е моя. Аз отговарям за нея и т.н. Ако някой я открадне на мене ми се лепи.  ;D ;D ;D ;D Ама сички шефчета са алергични на тема нафта, направо подскачат. Пък ти и да не го крадеш пак се съмнява, затова да си слага GPS-a да спи спокойно, пък то и за там си има начини.  ;) Той Сталин не се е оправил с шофьорите та камо ли някъв БГ чорбаджия.

Tihomir78