• Welcome to Форум на българските шофьори.

ЕК предлага нови правила за тахографите

Започната от antoniyu, Понеделник, 15 Август, 2011, 13:04:57

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

antoniyu

Европейската комисия (ЕК) предложи промяна на правилата за тахографите. В тях са включени новите възможности на технологиите, като например сателитното проследяване.

С иновациите на пазара измамите ще бъдат много по-трудни и ще бъдат намалени административните пречки пред бизнеса. Освен това очакванията на ЕК са, че новите мерки ще намалят разходите на транспортните компании с 515 млн. евро годишно.

Със стриктното спазване на изискванията за почивка между шофирането водачите на камиони и автобуси ще бъдат защитени и ще се повиши и сигурността на пътя, допълват още от Брюксел.

Шест милиона автобуси и камиони в Европа са оборудвани с тахографи. С помощта на това устройство се контролира спазването на правилата от страна на професионалните шофьори, а именно ограниченията на скоростта и спазването на задължителните почивки. Новите машини пък са съоръжени с дигитални тахографи. Те са в производство от 2006 година.

Какво предлагат от Комисията?

Записите от тахографите в момента се свалят ръчно, а идеите на Комисията са те да бъдат сваляни автоматично. Това ще спести 349 млн. евро на година на транспортните компании. Освен това позволява и по-добър контрол при предоставянето на тези важни данни.

http://inews.bg/%D0%91%D0%B8%D0%B7%D0%BD%D0%B5%D1%81/%D0%95%D0%9A-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B4%D0%BB%D0%B0%D0%B3%D0%B0-%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B8-%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%B8%D0%BB%D0%B0-%D0%B7%D0%B0-%D1%82%D0%B0%D1%85%D0%BE%D0%B3%D1%80%D0%B0%D1%84%D0%B8%D1%82%D0%B5_l.a_c.382_i.99464.html

А сега да видим тези фирми които шефовете ги карат да нарушават.
цигарените кутии?
А защо няма снимки на гладуващи деца върху опаковките на McDonald's?
Защо няма снимки на измъчвани животни върху опаковките на козметични продукти?Защо не поставят снимки на жертви на пияни шофьори,върху бутилките с алкохол ?Защо да няма снимки на нечестни и крадливи политици.

antoniyu

цигарените кутии?
А защо няма снимки на гладуващи деца върху опаковките на McDonald's?
Защо няма снимки на измъчвани животни върху опаковките на козметични продукти?Защо не поставят снимки на жертви на пияни шофьори,върху бутилките с алкохол ?Защо да няма снимки на нечестни и крадливи политици.

abator

Цитат на: antoniyu - Понеделник, 15 Август, 2011, 13:04:57
С иновациите на пазара измамите ще бъдат много по-трудни и ще бъдат намалени административните пречки пред бизнеса. Освен това очакванията на ЕК са, че новите мерки ще намалят разходите на транспортните компании с 515 млн. евро годишно.

По-скоро ми се струва, че ще намалеят приходите, а не разходите.

abator

bad_kras

Щом се дискутира , значи ще стане - рано или късно !!! Така ще го направят че и онлайн да те проверяват колко време си карал , колко си почивал и т.н.  Дори имам познат немец който ми е казвал , че и сега го правят в Германия!  Чрез устройството за TOLL COLLECTa!  През него също са го проверявали колко е карал и дали му отговарят километрите на времето което е карал. Така може би ще стане на всякъде и няма да има мърдане и мислене за измами.
Да му мислят чорбаджиите!!!
>>>www.sbps.eu<<<  *** СБПШ ***             

georgi87

Тия у тва ЕК освен глупости друго не мислат.От ония дни виждах в Русия чисто нов КАМАЗ май месец произведен с двигател Куминс и скоростна кутия ZF. И нямаше тахограф просто не беше поръчан. А кажетеми кво по-хубаво от това може да се случи на 1 шофьор. Нов камион без тахограх и ограничител.

admin

Цитат на: bad_kras - Понеделник, 15 Август, 2011, 13:51:57
Щом се дискутира , значи ще стане - рано или късно !!! Така ще го направят че и онлайн да те проверяват колко време си карал , колко си почивал и т.н.  Дори имам познат немец който ми е казвал , че и сега го правят в Германия!  Чрез устройството за TOLL COLLECTa!  През него също са го проверявали колко е карал и дали му отговарят километрите на времето което е карал. Така може би ще стане на всякъде и няма да има мърдане и мислене за измами.
Да му мислят чорбаджиите!!!

По принцип си прав, чорбаджиите също ще са засегнати. Но като цяло техните загуби от забавяне на темпото най-вероятно ще бъдат прехвърлени към шофьорите.

Цитат на: georgi87 - Понеделник, 15 Август, 2011, 13:55:58
Тия у тва ЕК освен глупости друго не мислат.От ония дни виждах в Русия чисто нов КАМАЗ май месец произведен с двигател Куминс и скоростна кутия ZF. И нямаше тахограф просто не беше поръчан. А кажетеми кво по-хубаво от това може да се случи на 1 шофьор. Нов камион без тахограх и ограничител.

А ти без тахограф и ограничител ли искаш да бъде камиона? Имаш ли представа каква касапница ще настане на пътя?
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

jonsan69

Радвам се за това нещо да му мислят шефовете.

НЕКАДЪРЕН ТРАКТОРИСТ

Е ква касапница,че настане едно време преди 2006 като не търсеха тахограф кат гледам само кръв и мръвки е било,шеф стегни се моля те ,,касапница,, не е точната дума повярвай ми .

admin

Донякъде съм склонен да вярвам в дълбоката конспирация на властта. Обаче не съм съгласен, че едва ли не трябва да бъдат отменени законите, защото са непотребни.

Trucker_Boy

Да предположим ,че е възможно да бъде без тахограф.
При евентуална катастрофа например ако си с такъв камион ми е много чудно как ще докажеш ,че ти си карал с 80 а не си нарушавал а от там ,че нямаш доказателство (тахограф) в крайна сметка ти да станеш виновен ?
Превозно средство ,което няма монтиран тахограф трябва да бъде с някакво ограничение 80-90......
Всяка технология ,която е в употреба в транспорта е за доброто на шофьора.
www.sbps.eu
Сдружение на Българските Професионални Шофьори

НЕКАДЪРЕН ТРАКТОРИСТ

Цитат на: Trucker_Boy - Понеделник, 15 Август, 2011, 18:46:01

При евентуална катастрофа например ако си с такъв камион ми е много чудно как ще докажеш ,че ти си карал с 80 а не си нарушавал а от там ,че нямаш доказателство (тахограф) в крайна сметка ти да станеш виновен ?
Превозно средство ,което няма монтиран тахограф трябва да бъде с някакво ограничение 80-90......

Баце и да стане мазало никой не може да докаже по тахограф с колко е станало мазалото,има си рулетки ,формули и  ;) според зависи от следователя и решение.Кой не верва да тресне некой ко си пише по дебелите книги па да си маа с тахото или картата колко си ще. ;)

bad_kras

Цитат на: НЕКАДЪРЕН ТРАКТОРИСТ - Понеделник, 15 Август, 2011, 18:54:32
Цитат на: Trucker_Boy - Понеделник, 15 Август, 2011, 18:46:01

Баце и да стане мазало никой не може да докаже по тахограф с колко е станало мазалото,има си рулетки ,формули и  ;) според зависи от следователя и решение.Кой не верва да тресне некой ко си пише по дебелите книги па да си маа с тахото или картата колко си ще. ;)
Е и така не е-като стане мазалото , щото и редовен бях по тахо и пак виновен! 2000 год в Унгария !

bad_kras

2000 год. С напълно изрядни шайби в Унгария пляснах един Камаз(хенгер-украински) на М0 който беше карал два месеца с една шайба. Нещо е правил ли незнам , но ми сече пътя на 15-20 метра пред мен! Господ ме опази , но вината беше в мен - защото той караше дървен материал за унгарска фирма. И го спасиха мутрите и нищо за него , а за мен глоба 350 марки и шок до днес!

admin

Важното е, че сега си сред нас. А колкото до шока, остава завинаги. Правил съм единствено до момента леки ПТП, но споменът за тях никак не е приятен.

bad_kras

Цитат на: admin - Понеделник, 15 Август, 2011, 21:03:45
Важното е, че сега си сред нас. А колкото до шока, остава завинаги. Правил съм единствено до момента леки ПТП, но споменът за тях никак не е приятен.
Да, благодарен съм че се разминах с най лошото. Но мисълта ми е че и с редовни шайби да си (поне тогава в онези времена) , пак всичко оправяше парата!  Сега вече е по друго. Но този пост го сложих по повод коментара на ТрукерБой за рулетките , измерванията и т.н. Да и тогава така беше , но уви - никаква полза!

НЕКАДЪРЕН ТРАКТОРИСТ

Колегата е късметлия и бих му дал съвет не мисли за глупости баце кой виновен,кой не,кой глобен ,кой не.
Кат гледам Дафинката ще ти мъцнем,късметлия си баце и то голям.
Поста за рулетките баце е мой и  ;) си важи и у момента.

НЕКАДЪРЕН ТРАКТОРИСТ