• Welcome to Форум на българските шофьори.

Глоби!

Започната от bad_kras, Понеделник, 15 Август, 2011, 14:49:53

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

МИНКО ИЛЧЕВ

Цитат на: dinko_ferrari - Понеделник, 04 Ноември, 2013, 22:55:25
Знаете ли колко е акта за пътен лист който не е по образец?
Т.е. имах пътен лист с всичко попълнено , но бил друг официалния и ми написаха акт.(взеха ми златен талон).

Талона ще ти го върнат същия,в ДАИ не взимат точки и "цвета" на талона. Пътен лист искат, ако си празен или с българска товарителница, с ЧМР не искат. Глобите от ДАИ принципно, не в случая са 100, 300, 500, 1 000 лв. За без пътен лист съм минавал с 10 лв рушвет и понеже каза, ако е възможно и за колегата та 2х10. Може и да е "само" 100 лв.
Благословени да са тези, които нямат какво да кажат и въпреки това мълчат /не пишат/.
Принцип на Рудницки за нобеловите открития: Само онзи, който има абсолютни познания по изучавания проблем, може да го обясни, така че никой друг да не е в състояние да го проумее.
Наместо GPS, кажете ТАКОВАТА!!!

МИНКО ИЛЧЕВ

Благословени да са тези, които нямат какво да кажат и въпреки това мълчат /не пишат/.
Принцип на Рудницки за нобеловите открития: Само онзи, който има абсолютни познания по изучавания проблем, може да го обясни, така че никой друг да не е в състояние да го проумее.
Наместо GPS, кажете ТАКОВАТА!!!

dinko_ferrari

Бях празен, отивах да товаря и затова имах пътен лист.И аз го пробвах за рушвет ама цъ нещо се направи на честен.Днес си поднових акта с един месец че тоя още не е излезнал. После като излезе мен няма пък да ме има .Абе луда работа.

dinko_ferrari

admin

Цитат на: dinko_ferrari - Вторник, 05 Ноември, 2013, 01:10:12
Бях празен, отивах да товаря и затова имах пътен лист.И аз го пробвах за рушвет ама цъ нещо се направи на честен.Днес си поднових акта с един месец че тоя още не е излезнал. После като излезе мен няма пък да ме има .Абе луда работа.

Ти за всеки случай обжалвай, като ти излезе наказателното постановление. В голяма част от случаите са толкова некадърни, че не могат правилно да напишат акта и след това в съда отпада.
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

kanonir

Обжалвай-стига на не е изтекъл срока за това!!!
 И много ми се иска да ми покаже същият този некъдърник,който те е спрял пътен лист за Европа.
Човекът е човек,когато е на път-жената е жена ,когато е по гръб!!!

scania 77

Искам да питам имат ли давност глобите в Унгария? Моята е от 2008 тия дни минах на Хоргош но нищо не ми казаха и затова питам ако някои знае говорим за 660.000 HUFS.

Rammbon

Някой знае ли , колко е глобата , ако се кара в забраната на Словакия? Тази, която е всяка неделя.

Xanniball_1970

Знае ли някои има ли давност глобите в Румъния ,и ако е да ,колко време .Става въпрос за глоба за претоварване на камион

Rammbon

Цитат на: Xanniball_1970 - Петък, 26 Февруари, 2016, 11:26:22
Знае ли някои има ли давност глобите в Румъния ,и ако е да ,колко време .Става въпрос за глоба за претоварване на камион
5 години. Къде те хванаха с претоварен камион и как го установиха?

m_a_rtins

За глобите в Румъния ,,- миналата година месец ноември зона Йернут ,  Румъния бях глобен за превишена скорост . Януари 2016 писмо с акта пристигна в пощата ми по местоживеене , т.е България .

micyri

Даааа по цял свят има наказуемост и събираемост на глоби ,само в Булгаристан законите не важат!

admin

Цитат на: micyri - Четвъртък, 07 Април, 2016, 11:34:03
Даааа по цял свят има наказуемост и събираемост на глоби ,само в Булгаристан законите не важат!

От години няма ясна държавна стратегия за събирането на глобите. Иначе по какъв начин да си обясня как е възможно да има водач с 35000 лева задължения за глоби към КАТ? Какво пречи да се добави в таблетите, с които проверяват за Гражданска отговорност и един бутон за проверка на дължими глоби и данъци за МПС? Струва ми се, че ако това беше направено преди години, сега ситуацията по пътищата щеше да бъде с една идея по-добра.

Xanniball_1970

Надлак на кантара  :'( 1 платих някаква глоба някъде към 200 Е ,и след това ми пратиха писмо в къщи с още една ,глобата не е малка

bochopz

При първо нарушение (претоварване на самосвал с 8тона.) колко ли ще е глобата ?  Предполагаите  а истинския резултат след 25-26дни.

bochopz

Излезна решението, един бял лист на стоиност 3000лв.

admin

Цитат на: bochopz - Четвъртък, 12 Май, 2016, 18:55:54
Излезна решението, един бял лист на стоиност 3000лв.

И сега?

admin