• Welcome to Форум на българските шофьори.

Глоби!

Започната от bad_kras, Понеделник, 15 Август, 2011, 14:49:53

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Димитър Янчев

На мен глобите винаги са ми са се разминавали :) В Германия,една неделя към обяд,бръмбара в главата ме обърка че е понеделник!!!Вадя тол,кафе,паля и тръгвам.След час нещо взе да ме жегва че по пътя само хладилници виждам :) Настигна ме полиция,културно с буркани до първата отбивка и се почна :) Аз се правя че за първи път идвам в Германия и не съм разбрал,като се уповавах че щом машината ми пусна тол,значи няма забрана!! :) Разминах се с 30 евро за нещо си.
Звардон - Полша,след 14 часа нон-стоп каране (на всеки 4:30 спирах,хвърлям шайбите и бегам).Ме спряха на самата граница за проверка (на Шела махнах магнита).Прибирах се от Швеция през Гданск (срок доставка за Анкара),оня хайван се пули в тия шайби,дзвери се пита как така от Гданск съм стигнал до границата за 4:30,аз се правя на сфинкс и само вдигам раменете :) След 1 час,петима полицай (единия ми проговори на развален сръбски) стигнаха до консенсус че съм зверски тъп и ми написаха глоба за габарити на ремаркето (те пък беха некви тъпи диоди и заради тях бяхме "модифицирали" фасунката :) и не можех да ги сменя) В Полша имам още няколко исцепки,ама на всички минавах между капките.
В Чехия имам 600 крони глоба,заради изпреварване на тунелите преди Дрезден,там не можах да се правя на луд,щото на снимката перфектно се виждаше как си бъркам в носа даже :)
В Австрия контролите ми вървят като на бясно куче тоягите,обаче пък нямам нито една глоба.
Има една Пловдиска фирма Иви-транс,там си мъкнех с мен принтера и пусках яко бележки,карах нещо като Ориент Експрес.Шо куший съм си отварял по пътя само аз си знам :)   В Румъния,още мастилото небеше изсъхнало когато я дадох на Васил да я види :)

Имам чувството че късмета ми вече е на финала и почвам да се ориентирам към Турция :)

Не се гордея с всички тия простотий дето съм ги правил,ама пък тогава заради тва пусто каране,сън не ме хващаше!Сега не мож ме накара да карам пак като джигит :)

Димитър Янчев

Бобо89

Тоя с 4-ри осния самосвал не е нищо.Мен са ме товарили от кариерата в с.Студена със скална маса на 3 осен самосвал 50 000 ТОТАЛ.На следващия курс попитах фадромиста дали иска да го закарам в тях и за това ли ме пълни толкова много?  ;D

Бобо89

loshdancho

Цитат на: loshdancho - Вторник, 16 Август, 2011, 09:16:22
Е и аз накрая се п.......х  сега(днес) вече съм с акт от пернишките  полицаи, за претоварване  48920кг. тотал. :(
Ще чакам решението та да видя с колко ще олекна (аз или  чорбаджийчето ако още ме държи) .Някой да има идея  как да го обжалвам  и на какво да се позова. ???
Излезе решението:1000лв. сега чакам да се обжалва.
ПРОСТ(о) шофьор!  Малии за това някога се учеше 3-4год.

Joro

За без винетка  до 12 т. 1500 лева акт от КАТ  :)

admin

Цитат на: Joro - Петък, 11 Ноември, 2011, 13:43:56За без винетка  до 12 т. 1500 лева акт от КАТ  :)

А каква е причината да не си имал винетка?
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

Joro

Бяхме 2-ка с един ,,Старши'' и не иска да вземе 2 винетки и ни спряха на Яна в 1 и нещо и го отнесох заради по-старшия. Но той ще го плати в КАТ. :)

loshdancho

За всички ,които си правят опити с винетките. Там(на магистралата -отбивкта на Гара Яна посока София) седят почти винаги около 0.00ч. и по късно(рано сутрин) аз им викам винеткаджии, не забравят да погледнат в десния ъгъл на стъклото.

Бриги Магнито

Че оно мислим на Църна маца е същата работа.

Joro

Същото, а тези на Яна седяха с тези горските НУГ. Чак и те проверяват.

pumix

За претоварване от Студена рекорда е 102 000кг. тотал-триосен самосвал с триосно  ремарке.На тоя камион му викам влакчето на ужасите.
П.С.Рекорда не е мой.
На руска кола вратата и на жена устата,се затварят с удар!!!

loshdancho

Цитат на: pumix - Четвъртък, 17 Ноември, 2011, 02:20:12
За претоварване от Студена рекорда е 102 000кг. тотал-триосен самосвал с триосно  ремарке.На тоя камион му викам влакчето на ужасите.
П.С.Рекорда не е мой.
За него и аз съм писал някъде из форума.

pumix

Цитат на: loshdancho - Четвъртък, 17 Ноември, 2011, 21:10:20
Цитат на: pumix - Четвъртък, 17 Ноември, 2011, 02:20:12
За претоварване от Студена рекорда е 102 000кг. тотал-триосен самосвал с триосно  ремарке.На тоя камион му викам влакчето на ужасите.
П.С.Рекорда не е мой.
За него и аз съм писал някъде из форума.

Дали говориме за един и същи?Едно червено МАН-че Херкулес.
На руска кола вратата и на жена устата,се затварят с удар!!!

loshdancho

Ново развитие  с глобата ми за претоварване. Чорбаджиичето дойде и ми даде 1000лв. за да си платя акта нямало  за какво да се хванат и обжалват с адвоката.Уточнявам ,че от 3 мес. не работя при него. И такива хора има.

admin

Цитат на: loshdancho - Събота, 19 Ноември, 2011, 21:25:07
Ново развитие  с глобата ми за претоварване. Чорбаджиичето дойде и ми даде 1000лв. за да си платя акта нямало  за какво да се хванат и обжалват с адвоката.Уточнявам ,че от 3 мес. не работя при него. И такива хора има.

Похвално! Явно наистина имало и такива хора. Вероятно той е доволен от работата ти при него и го прави в израз на благодарност.
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

!.!.!

Питане!!! При превишение на скоростта с над 30 км от допустимото извън населено място- каква е санцията, отнемат ли се точки и съществува ли вариянт за отнемане на книжката( за колко време)???
Аз съм си Аз. Свиквайте. :)

!.!.!

Аз съм си Аз. Свиквайте. :)