• Welcome to Форум на българските шофьори.

Глоби!

Започната от bad_kras, Понеделник, 15 Август, 2011, 14:49:53

« назад - напред »

0 Потребители и 6 гости преглеждат тази тема.

dinko_68

Цитат на: !na - Неделя, 18 Декември, 2011, 09:33:55
Цитат на: Mandor - Неделя, 18 Декември, 2011, 09:28:10
Не и тук. Защото половината лъскави лимузини са на инвалиди и социално слаби. И ще минават още по-леко, а тези които си плащат честно осигуровките пак ще са на пангара.

Абсолютно вярно за съжаление.
Тук би проработил вариант глобата да е в зависимост от стойността на автомобила.
Караш скъп и луксозен автомобил, плащаш по-солено като сбъркаш  ;)

Inka,недей така приказва, ;) ;D ;D ;D, че ще вземат да приемат за беля някой такава промяна из закона и тогава нашите глоби ще са по големи от тиа де карат скъпите и луксозни лимузини и си мислят, че пътя е само за тях, че то повечето от нас караме композиции по скъпи от техните возила и ще ни вземат и ризите от гърба тогава ;D ;D ;D ;D ;D.

Шегувам се разбира се ;)

dinko_68

!na

Хаха, Динко, прав си  :D
Мислех за леките, като го написах.

Всъщност колко често камионите се карат със скорост по-висока от максимално допустимата?
Аз поне си мисля, че не е често срещано явление. Бъркам ли?  ???
По-голям проблем е, когато се кара с несъобразена с пътните условия.
My truck runs on diesel, I run on 100% passion

!na

admin

Цитат на: !na - Неделя, 18 Декември, 2011, 18:03:09

Всъщност колко често камионите се карат със скорост по-висока от максимално допустимата?

Карат се, карат се! Вадят бушона на скоростоограничителя и настъпват педала. Ненормалници всякакви по този широк и шарен свят. Затова трябва да има солени глоби. Не може да подкараш тези 40 тона със 140 км/ч.
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

godji

И без да вадят бушона превишават ! Кой спазва ограничението от 70 км/ч извън населено място за камиони с ремаркета ! Аз лично почти никога (поне в БГ , извън БГ спазвам )
БЪДИ РАЗУМЕН !КАРАЙ ВНИМАТЕЛНО !Не карайте и не поствайте когато сте пили - после може да съжалявате !

!na

Цитат на: godji - Неделя, 18 Декември, 2011, 19:11:36
... Аз лично почти никога (поне в БГ , извън БГ спазвам )

Е, godji, ако можеш да ми обясниш защо у дома ти е все тая, а навън си примерен...

Това, като един приятел, който с усмивка ми обясняваше как в Гърция грижливо си събирал фасовете, докато намери кошче, но в момента, в който минал границата и влязъл в България с кеф си изстрелял фаса през прозореца.  :(

dinko_68

Цитат на: admin - Неделя, 18 Декември, 2011, 18:08:41
Цитат на: !na - Неделя, 18 Декември, 2011, 18:03:09

Карат се, карат се! Вадят бушона на скоростоограничителя и настъпват педала. Ненормалници всякакви по този широк и шарен свят. Затова трябва да има солени глоби. Не може да подкараш тези 40 тона със 140 км/ч.

Това с бушона на скоростоограничителя при по старите машини ставаше но при по новите няма такъв бушон които да извадиш. Това обаче съвсем не означава, че няма други методи но няма да ги казвам за да не се възползват от тях млади колеги,поне тези от тях, които не ги знаят все още. За почти всички обаче е известно, че много от камионите, най вече в Италия вървят с максимална скорост от 95-96 км/ч а дори има и на 100км. Много такива камиони има и в Испания и Португалия, в Ирландия пък почти на 100% всички вървят с 100км, не са малко дори и в самата Германия камионите на които по този начин е манипулиран тахографа, казвам манипулиран защото е точно това-камионът върви с 95км а на диска пише, че е 90км  ;). Такива камиони вече и България се срещат много често.
Факт е обаче и че новите машини от ден на ден стават все по усъвършенствани от към техническата и безопасната част и много по надеждни от колкото бяха преди 5-10 години, което ме кара да си мисля, че дори и с тотал от 40т, скорост от 100км например може да се приеме за нормална след като на километража на лекия автомобил ХХХХХХ.модел 2000 е разграфено мах.180 (примерно) и на лекия автомобил ХХХХХХ.модел 2010 е 260км.
Друг е въпроса кой как подбира и преценя скоростта с която се движи в даден момент но тук важен фактор е опитът на първо място, умственото съдържание и уменията които за едни са вродени а за други придобити в по късна фаза от живота им. ;)

godji

Цитат на: !na - Неделя, 18 Декември, 2011, 19:31:13
Цитат на: godji - Неделя, 18 Декември, 2011, 19:11:36
... Аз лично почти никога (поне в БГ , извън БГ спазвам )

Е, godji, ако можеш да ми обясниш защо у дома ти е все тая, а навън си примерен...

Това, като един приятел, който с усмивка ми обясняваше как в Гърция грижливо си събирал фасовете, докато намери кошче, но в момента, в който минал границата и влязъл в България с кеф си изстрелял фаса през прозореца.  :(
Ами защото тук полицаите не могат да ми гледат шайбата  , а в Македония където ходя най-често полицая може , и като види с колко съм карал , съответно да ме глоби !Другото което е че в БГ ако спазвам се получават големи колони , да не говорим колко рискови изпреварвания предприемат нашите шофьори за разлика от македонците ! А това с изхвърлянето на боклука мен ме дразни и винаги си събирам всичко в чантичка и като се прибера го изхвърлям ! м/у другото - утре ще мина покрай сервиза ви :)
БЪДИ РАЗУМЕН !КАРАЙ ВНИМАТЕЛНО !Не карайте и не поствайте когато сте пили - после може да съжалявате !

dimich87

Първо да спомена че бях в САЩ и имам там глоба. Карах едно мини автобусче 16 местно.
При тях на червен светофар се минава след като се спре и се пропуснат другите автомобили.
Аз много бързах за да взема пристигащи гости, видях че няма коли и си направих десния завой без да спра. Срещу мене идва полицай. Аз спирам на червен светофар за ляв завой. Полицая обърна и спря през 2 коли зад мене. Слезе и ми вика след като завиеш отбии. Отнесох глоба $210. Обяснявам му че нямаше никой, той обаче ми вика ти не спря, а трябва. Съгласих се.

Относно превишаването на скоростта в БГ е практика. Когато ми се налага да пътувам по пъря Русе-София с кола. Кмионите много често в равното се движат със 100-110. Последния път аз си карах с 90-100. Тоя пред мене и на баира пада до 30-40км/ч и на равното се откъсва. Там 5-6 баира, а аз нямах възможност да го изпреваря. Дойде чалъм и го изпреварих. И се почна едно натискане зад мене. На баирите се изгугва, на равното е зад мене. Изпревари ме и аз спрях за 10 мин да почина.
За такива искам да им вземат книжките и да не им дават никога да карат повече. Едва ли не се подиграват с живота на хората. Има си ограничения който трябва да се спазват. И с тази превишена скорост не се печели. Но хиляди човешки животи са загубени завинаги.

Бриги Магнито

Баце не уденах от кво,че се мре да го бем,че ти се е лепнал изодзадзе кат гербова марка ли,само те светнем,че при застигане ако караш с 90 ,а оня с 110 и случайно те мелне се поучава удар от 20 км от който едва ли се мре,но тъй като усещам имаш некви притеснения определено ако те мелне усещам как си се панирал и с 90 км си отфучал из нивите.
Споки бре малоумни са тез драйвъри я кат мъцам нема кой ме чуе,те за тва спущам с 120 и не ти се лепим директно те прескачам и те чекам на първио байр.
;)
Баце чуеш ли се кви филми ми разпрааш май май твойте 90 и те са из байро 60 инак никъв шанс да стане туй де разпрааш ,кат не ми верваш питай некой математик и он ,че ти го сметне,че точно на вторио байр требва си едно 2км пред малоумнио драйвер . ;)

dimich87

Не го земайте толкова навътре. Аз съм математик и знам какво ти говоря. Карал съм зад много камиони със 100-110 и те даже увеличават дистанцията.
А преди 2 години карах една газка пълна с дърва. Много завои баири. Аз едвам едвам си пъплех с 30-40. Изведнъж един с едно рено се блъсна в мене и влезе под задния мост.
Идиоти всекакви.
Това шофьорлъка не е професия. Дядовците ми са били шофери. И двамата са лежали в затвора заради инциденти. Единия блъснал някакав политик в германия и го вкарват за опит за убииство. А другия настига и блъска две момчета през ноща с една каруца без светлини.

Бриги Магнито

Баце не го взимам навътре бре от така си помисли,просто се опитах ти обясним ,че и мойта особка е от малоумните шофери и има един лаф у тиквата и той е,веднъж,че се мре що па да не е днеска,до са ми се е разминавало тамън 3-4 пъти тъй че навремил съм,че си одим от тоз свет или и я у панделата,такъв е животе бре ,кво доде.

godji

Тези камиони без ограничители май са само във фантазийте ви ! Някой по-стар дъргел може и да не му работи , ама те си се движат бавно .

Бриги Магнито

;)
Цитат на: godji - Сряда, 25 Януари, 2012, 19:33:17
Тези камиони без ограничители май са само във фантазийте ви ! Някой по-стар дъргел може и да не му работи , ама те си се движат бавно .
Така е верно е . ;) ;) ;) ;)

driver1

Цитат на: Бригадира - Сряда, 25 Януари, 2012, 20:24:51
;)

Да, ама - не! Сложи магнит на DAF XF, или извади бушона на  SCANIA и ще видиш колко вдига.

Бриги Магнито

Цитат на: driver1 - Сряда, 25 Януари, 2012, 20:31:19
Цитат на: Бригадира - Сряда, 25 Януари, 2012, 20:24:51
;)

Да, ама - не! Сложи магнит на DAF XF, или извади бушона на  SCANIA и ще видиш колко вдига.
Че замолим сите служители на разни държавни институции де четкат тук,да имат впредвид,че колегата говори за Спанско ,тук такива неща нема.

Бриги Магнито