• Welcome to Форум на българските шофьори.

Глоби!

Започната от bad_kras, Понеделник, 15 Август, 2011, 14:49:53

« назад - напред »

0 Потребители и 4 гости преглеждат тази тема.

driver1

Прав си! В нашенско магнитите не знаят чужди езици...

driver1

godji

Цитат на: driver1 - Сряда, 25 Януари, 2012, 20:31:19
Цитат на: Бригадира - Сряда, 25 Януари, 2012, 20:24:51
;)
Цитат на: godji - Сряда, 25 Януари, 2012, 19:33:17
Тези камиони без ограничители май са само във фантазийте ви ! Някой по-стар дъргел може и да не му работи , ама те си се движат бавно .
Така е верно е . ;) ;) ;) ;)

Да, ама - не! Сложи магнит на DAF XF, или извади бушона на  SCANIA и ще видиш колко вдига.
Не мисля да го правя , но такива досега не са ме изпреварвали ако карам на ограничител , че и по-бавно ! Ако се намери някой да се движи по-бързо то е с около 1,2 км/ч и в такъв случай забавям за да може да е по-кратко изпреварването - така или иначе е по-бърз , няма защо да му преча . Но това не се е случвало със ДАФ или Сканя , по-скоро с ВОЛВО или МАН .
БЪДИ РАЗУМЕН !КАРАЙ ВНИМАТЕЛНО !Не карайте и не поствайте когато сте пили - после може да съжалявате !

godji

БЪДИ РАЗУМЕН !КАРАЙ ВНИМАТЕЛНО !Не карайте и не поствайте когато сте пили - после може да съжалявате !

stanche

Цитат на: dimich87 - Сряда, 25 Януари, 2012, 09:49:38... Относно превишаването на скоростта в БГ е практика. Когато ми се налага да пътувам по пъря Русе-София с кола. Кмионите много често в равното се движат със 100-110. Последния път аз си карах с 90-100. Тоя пред мене и на баира пада до 30-40км/ч и на равното се откъсва. Там 5-6 баира, а аз нямах възможност да го изпреваря. Дойде чалъм и го изпреварих. И се почна едно натискане зад мене. На баирите се изгугва, на равното е зад мене. Изпревари ме и аз спрях за 10 мин да почина.
За такива искам да им вземат книжките и да не им дават никога да карат повече. Едва ли не се подиграват с живота на хората. Има си ограничения който трябва да се спазват. И с тази превишена скорост не се печели. Но хиляди човешки животи са загубени завинаги.

Колега съгласи се, че колегата е бил доста натоварен, а вече почти винаги се гони някакъв срок било то за доставка на товара или за да му стигнат часовете до определена дистинация и за да не прави излишни паузи си го е поотпускал по надолнищата, но пък на долу ако кара със 110км/ч, а на баирите пада до 40км/ч до средната му скорост идва ~70км/ч и ако ти си поддържаш 90-100км/ч с леката кола няма начин да те настигне никъде, просто си му се пречкал от пред и си го спъвал, за това те е изпреварил :)
Не карам бързо - летя бавно :) !!!

dimich87

Малко уточнение, този случай за който разказах аз карах доста дълго време зад камиона и след като го изпреварих започна по равен път. Настигнах го някъде около Златна Панега. Нямах видимост и когато имах, имаше насрещно движение. Така успях да го изпреваря около Телиш. Там пътя е доста по равен и той започна да ме натиска.
А що се отнася до наваксването на графици, съм твърдо против. Щом закона са го направили така, трябва да се спазва. Същото е с другите професии. Все едно счетоводителя да не ви плати заплатата. Или доктора да каже, че нищо ти няма.
Правилата са правила и докато не се научим да си ги спазваме ще си останем в това положение.

godji

Ти може и да си против , но при условие че ме забавяш , а на мен ми трябват 4ч и 20 мин за да стигна от Търговище до Пловдив примерно ще те натискам и при първа възможност ще те изпреваря за да може да ми стигне времето . Не мисля да спя на магистралата на 10 мин. път от вкъщи ! Много мразя такива като теб които изпреварват ,а после започват да ме забавят . Като не можеш да поддържаш постоянна максимална скорост на камиона си стой зад него  >:( или като виждаш че на равния път го бавиш го пусни да те изпревари , може и да набира инерция за следващия баир  ! Хвани си замери километража на колата с GPS - няма как повечето камиони да се движат със 100 - 110  !

МИНКО ИЛЧЕВ

Цитат на: dimich87 - Неделя, 29 Януари, 2012, 22:01:07
...
А що се отнася до наваксването на графици, съм твърдо против. Щом закона са го направили така, трябва да се спазва. Същото е с другите професии. Все едно счетоводителя да не ви плати заплатата. Или доктора да каже, че нищо ти няма.
Правилата са правила и докато не се научим да си ги спазваме ще си останем в това положение.

Когато си с кола, Градския транспорт пречи, особено тролей, трамвай. Чудесно е, че на теб не ти се налага да правиш никакви нарушения. Мога да кажа, че като бях на държавна работа. И там не ставаше, налагаше да се минава на червено, да караш с неизправна техника и т.н. А почти всички камиони са частни, дори често шефовете далеч не са от умните. Моя не е от този тип, но просто е малко по-добре.
Благословени да са тези, които нямат какво да кажат и въпреки това мълчат /не пишат/.
Принцип на Рудницки за нобеловите открития: Само онзи, който има абсолютни познания по изучавания проблем, може да го обясни, така че никой друг да не е в състояние да го проумее.
Наместо GPS, кажете ТАКОВАТА!!!

Бриги Магнито

Баце ти чуеш ли се са кви ги дрънкаш Златна панега -Телиш камион с 110  ;) ти ни фана ептен за мезе бре,първо пътя е с много и остри завои ,второ има много населени места Румянцево и т.н. трето там няма спускания с изключение на Луковит ,а са все баири ,тъй че кви 100-110 бре .
Малиииииииииииииииии дъра-бъра два чадъра.
Разклона Телиш-Садовец е ебати байро. ??? ??? ??? ??? ???

dimich87

Има много начини да се кара с такава скорост. Вуйчо ми беше шофьор. Краше щаер и съм пътувал с него. Знам омбашията как го караше да прави курсовете. Вечер късно тръгваше. Откачаше километража и газ. (като казвам го откачаше имам предвид не от тахографа, а от скоростната кутия) Като натовари го закача и тръгва. След разтоварването пак същата процедура и се пребираше. Не го одобрявам, но му се налагаше. И аз съм карал с него за да му помогна с времето.
Има много нарушения които съм ги виждал и знам как се правя. Но не означава че го одобрявам. Шофьорите са едни пионки, които осъзнавам че нямат никаква вина за тези нарушения. Но трябва да се изправи народа и да спре ваденето на душата на простичкия народ. В същото време някой си печели на нашия гръб.

loshdancho

Цитат на: dimich87 - Неделя, 29 Януари, 2012, 22:44:19
Има много начини да се кара с такава скорост. Вуйчо ми беше шофьор. Краше щаер и съм пътувал с него. Знам омбашията как го караше да прави курсовете. Вечер късно тръгваше. Откачаше километража и газ. (като казвам го откачаше имам предвид не от тахографа, а от скоростната кутия) Като натовари го закача и тръгва. След разтоварването пак същата процедура и се пребираше. Не го одобрявам, но му се налагаше. И аз съм карал с него за да му помогна с времето.
Има много нарушения които съм ги виждал и знам как се правя. Но не означава че го одобрявам. Шофьорите са едни пионки, които осъзнавам че нямат никаква вина за тези нарушения. Но трябва да се изправи народа и да спре ваденето на душата на простичкия народ. В същото време някой си печели на нашия гръб.
Това преди колко време е било и на какъв камион , че  от отдавна не с с жила.  и май не се чуваш какво говориш .
Как ще се оправдае човека като го пипнат със скъсна пломба н датчика на скоростите??????
Нали се сещаш ,че тази манипулация остава в паметта на компютъра.
ПРОСТ(о) шофьор!  Малии за това някога се учеше 3-4год.

dimich87

Ами това беше 2006-7г. Камиона беше 95-96.
А на по-старите камиони още може да се правят такива процедури.
И нафта на някой камиони не можело да се кради, но някой закачат на излишната и се наточва по малко.

loshdancho

Цитат на: dimich87 - Неделя, 29 Януари, 2012, 23:25:18
Ами това беше 2006-7г. Камиона беше 95-96.
А на по-старите камиони още може да се правят такива процедури.
И нафта на някой камиони не можело да се кради, но някой закачат на излишната и се наточва по малко.
Дори и на тях остава в паметта, но не там е въпроса,  в двата с поста излагаш една и съща теза . Моят отговор е контра -какво ще стане после? Как ще ти излезе разхода и в двата случая? Не трудно да  вземеш ,интересно е после.
При каране с магнит или без датчик(при новите камиони може даже да не тръгне) не излиза разхода....
ПРОСТ(о) шофьор!  Малии за това някога се учеше 3-4год.

Don_Bazilio

При Волво FH 440 евро 4 (2008) с магнит камиона минава в авариен режим-Скоростите се включват само механично и оборотите са до 1200. А иди карай на магнит цял ден!!! Е , слага се, ама за други случаи - да не спираш на 10-15 мин. от мястото за нощуване. Мъка, мъка-а-а-а-а!!!

dimich87

А за каране на композиция С+Е ограничението е 70км/ч по извън градските пътища. Колко спазват това ограничение. За случайте когато се кара със 100 са може би единични, но има много случай когато композициите се карат до където им позволява ограничителя. Но никога не ми се е случвало да видя да се спазва това ограничение.

georgi87

Цитат на: dimich87 - Четвъртък, 02 Февруари, 2012, 21:40:45
А за каране на композиция С+Е ограничението е 70км/ч по извън градските пътища. Колко спазват това ограничение. За случайте когато се кара със 100 са може би единични, но има много случай когато композициите се карат до където им позволява ограничителя. Но никога не ми се е случвало да видя да се спазва това ограничение.
Баце кво па толко се чудиш?Всеки го притиска времето и кара къде колко може и по надолнищата отпуска колко мое и не виждам кво странно има в това.На тебе ти е лесно отстрани само да коментираш.

godji

Цитат на: dimich87 - Четвъртък, 02 Февруари, 2012, 21:40:45
Не знам дали си виждал по натоварен път ако два камиона се движат със 70 км/ч какви колони се образуват ! Не знам тогава как ще изпреварваш и какво ще коментираш и фантазираш! Пак ще са ти криви камионите . Хвани се научи да караш и най-важното с акъл ,без да се пречкаш на камионите . Някой нашенец те е натискал , ама ще попаднеш на някой турчин или румънец и ще те вадят я от канавката , я от близката гора !

godji