• Welcome to Форум на българските шофьори.

Глоби!

Започната от bad_kras, Понеделник, 15 Август, 2011, 14:49:53

« назад - напред »

0 Потребители и 6 гости преглеждат тази тема.

loshdancho

И на мен да попаднеш  е лошо , даже имам предчувствие ,че вече си попадал....
С лек финес   след неколкократни подсвирквания и присветвания може  да ми отстъпиш без да ми искаш да ми даваш път.
Познато ли ти е ?
ПРОСТ(о) шофьор!  Малии за това някога се учеше 3-4год.

loshdancho

dimich87

О не ми е лесно да коментирам. Аз съм бачкал в САЩ и знам какво е да те притиска времето и някой да ти мърмори после. Посрещах пътници от летището. Пътя от летището до хотела беше 10 мин. Та ми се е случвало да ми престигат от 2 самолета през 10 мин. И да видиш като не си там да ги чакаш как са сърдят. Бил съм длъжен да ги чакам. Обясняваш им че си имал курс с други гости и веднага си се върнал обаче те не са доволни.
Един ден ми писна. единия самолет каца и на летището виждам че след 5 мин каца следващия. Съответно са ми много да ги взема на един път. Качих първите и газ по магистралата. Ограничението е 55 мили за час, аз съм набичил на 95 за да мога да ги оставя и да се върна за другите. По едно време ме бутат и ми викат че много съм карал бързо и се страхували. Казах им добре още минута и спирам. След малко пак така, а тукмо пристигах до хотела и викам спирам.
А в САЩ за повече от 30 мили те вкарват в затвора.
А една сутрин имам 15 човека за летището. Вана е 15 местен+място за водача. Та организатора на групата ми вика само една кола ли имаме. Викам имаме 2 коли, но съм само аз на смяна. И се почнаха да не доволстват. Неможело така, било много тясно. Обчснчвам им че е достатъчно мястото за всички.
И тоя като ми изцепи "ако няма 16 обезопасителни колана за нас, няма да се качим, ще викнете такси и ще му платити" И аз се притесних. По списък са ми 15 човека. Броя ги 15 чакат и му викам, нямам 16 места, има само 15, но и вие сте 15. А тоя ми вика а за тебе няма ли място.
Обърнах се към колежката на рецепцията, викам и я се обади да дойдат таксита, да ги закарат и да си платят. Да видите как сами си натовариха багажите във вана и тоя главния им се качи, и ма чакат да тръгна.
П.П. С товар да работиш е едно, но при хората все има някой недоволен и трябва да им се угоди.
Знам какво е да се гони разписание и при хората, трябва да бъде възможно най-точно.

dimich87

loshdancho

Всичко ще си кажеш... хаахахах

dimich87

Не ми е познат камиона, не съм те засичал.
Аз не твърдя че съм най-примерния шофьор, но се старая да спазвам ограниченията. Според мене причината да не се спазват правилата от професионалните шофьори е че работодателите ги притискат за повече км и по бързо доставяне на товарите. А те са притиснати от лизингите и пренаситеността от транспортни фирми, в борба за всеки клиент. То в момента в БГ няма нищо проспериращо и всички пазари са в същата ситуация.
И по тази причина не само законита за движение по пътищата не се спазва, ами всички закони не се спазват.

petar1991

Я виж какво стана един път с един бакшиш, който се блъсна в тоя пред него щото бързаше да мине на жълто.Обаче предния се оказа млад късо подстриган 'тъмен балкански субект' тежащ 100 кила, врат като на бик с дебел ланец облечен с анцуг адидас..тоя дебел неподстриган бакшиш които има семейство слезна и почна да се дърви на момчето че не става за шофьор.За шофьор може и да не става ама му разцепи главата на бакшишата..сигурно вечерта се е прибрал при семейството си не с изкарани 25 лева а с превързана глава.

Причина за редакция: Последно предупреждение за нецензурни думи!!!

Tihomir78

Предполагам всеки колега нарушава малко или много. Няма безупречни хора. Къде в интерес на работата, къде заради шефа, къде самия ти не се съобразяваш с някои неща. Колкото и да се стараем никой не е безгрешен.

Joro

Искам да се похваля че спечелих дело за без винетка, което беше на стойност 1500 лева но другаря катаджия е объркал датата :) ( това стана в период от една година горе долу се съдихме ! )

driver70

Колеги,дойде ми снимчица от Германия,на която съм цъкнат при ограничение 60км.с 27км. отгоре.Някой да знае с колко ще олекна,защото в писмото няма посочена сума.  ???

JoroBoro

300 евра олекнах за +21км на Пасау.

driver70

Има ли някакъв срок за плащане,защото снимката е от 27.6.2012 а писмото дойде преди три дни.

admin

Цитат на: driver70 - Четвъртък, 20 Септември, 2012, 22:11:41
Колеги,дойде ми снимчица от Германия,на която съм цъкнат при ограничение 60км.с 27км. отгоре.Някой да знае с колко ще олекна,защото в писмото няма посочена сума.  ???

За 27 км/ч отгоре при управление на лек автомобил и камион до 3.5 тона глобата е 100 евро и 3 точки в населено място и 80 евро и 3 точки извън населено място. За камион над 3.5 тона вероятно глобата е още по-висока.

http://www.bmvbs.de/SharedDocs/DE/Artikel/StB-LA/bussgeldkatalog.html?nn=36008#5

P.S. За камион над 3.5 тона и превишаване на скоростта с 27 км/ч глобите съответно са 140 евро, 3 точки и 1 месец лишаване от правоуправление в населено място и 95 евро и 3 точки извън населено място.

http://www.bussgeldkatalog.biz/geschwindigkeiten-lkw.html
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

driver70

Глобата, че ще се плаща ОК.Но при положение,че няма да стъпвам скоро в Германия,точките и те ли отиват на кино.

Huligan

Мен ме бяха глобили BAG, карах камион Евро 3, а бях платил пътна такса за Евро 5. За да икономисвам пари, да мога да се прибера до България, понеже тогавашния началник ни пускаше с пари изчислени по не знам каква схема и все се чудех откъде да икономисвам за да ми стигнат до България. Казах на хората, че за първи път се качвам на камион и не знам как се работи с тол машинките викам, аз мислех че това 5 е осите на композицията излязоха хора, глобата беше 35 евро и като казах на началника, аз вика ще обжалвам тая глоба.

admin

Ето какво се случва, когато някой минава през забранен участък в Австрия. Става дума за глоба на един приятел, който е имал неблагоразумието да мине между магистралите А7 в Германия и А 12 в Австрия.
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

Rammbon

Внимание!
Има нова мобилна камера на Трапоклово между Петолъчката и Сливен. Прави снимки на над 61км/ч . За един ден са изгорели 8 мои познати с постановления за по 100-300лв на едно и също място.
Камерата е в частна кола.

Rammbon