• Welcome to Форум на българските шофьори.

Глоби!

Започната от bad_kras, Понеделник, 15 Август, 2011, 14:49:53

« назад - напред »

0 Потребители и 2 гости преглеждат тази тема.

JoroBoro

Цитат на: Станимир - Понеделник, 19 Ноември, 2012, 18:38:01
Колега,днес към 9ч минах границата.Половин час ме ровиха накрая ме изгониха,не можаха да се заядат за нищо.

Евала колега!!!! Голям си!.....
Това ли трябваше да пиша...... ???

JoroBoro

Joro

90 евро говорене по телефона във Франция :)

Joro

LKW

По миналата седмица в Румъния ми писаха нещо като фиш , за превишена скорост.При знак 50 , аз влизам в селото с 63 км.
Карам си аз и посредата на селото румънчетата застанали на радар и докато ги видях "васко" искочи с палката.Спряме , исками мойте документи и талона на камиона и заходи към патрулката.Аз веднага по него.Единия беше отвънка(тоя дето ме спря) а другия в патрулката ми гледа документите.Без да се бавим му викам:
-Братко дай да оправя ме нещата ,казвай колко.
А васко ми вика:
-Братко гледай сега тука на монитора(на записа излезна всичко , камион , номер ,скорост).
Аз пак;
-Казвай колко и да бегам.
А васко вика;
-Нема смисъл да ми даваш нищо ,записа отива автоматично с наща система , а и скороста е малка и просто отчитаме дейност и нямаше как да не те спреме.
Аз по спокоен му викам;
-Глобата колко ще е , а васето вика 70леи(аз още по спокоен).
-Това къде мога да го платя.
А васко вика.
-Ако имаш 70леи може на момента при нас(аз обаче нямам лей) , и му викам.
-Дай да направиме ченч ,давам ти 16-17 евро а ти ми даваш 70лей.Да обаче васко вика;
-Не става братко.
От там аз продължавам.
-Братко да не ми дойде това нещо в БГ след време с некакви ваши лихви.
А той вика:
-За къде пътуваш ,аз за Англия , а той вика като стигнеш Лондон смачкаи листа и го хвърли в некоя кофа ;D.Няма да се притесняваш това не е нищо ,скороста е малка , а и глобата е малка.
Аз спокоен си се метнах на камион и газ нагоре.

Та да ви питам някой имал ли е такова нещо и имал ли е проблеми.Колеги ми казват ,че няма проблем но аз пак да питам.
Шлафен цузамен в майне бунгало до сабале рано.Клайне дупен.
Много обичам млади и арни спедиторки.
http://www.youtube.com/watch?v=jwVu3crtQuY
http://www.youtube.com/watch?v=lwbyMYfLv_I
WWW.elmaz.com

abator

Нямам идея как стои сега въпроса с глобите в Румъния. Знам, че толеранса е 10%. Ако ограничението е 50км/ч, до 55км/ч нямаш проблем. На 56км/ч вече си в нарушение. Това ми го обяснява един румънски колега.

loshdancho

Карай бре  LKW какво се шашкаш?
Или ще дойде или няма да дойде!
При условие, че всички документи са си в тебе какво ти пука да не би да очакваш да те вкарат на границата в компютъра и да не те пуснат в Румъния?!?!?
Когато това стане ще си платиш 70леи и ще си караш пак... Пък и да дойде в БГ да не ти пука. пак ще се плаща ако трябва.
ПРОСТ(о) шофьор!  Малии за това някога се учеше 3-4год.

admin

Как ще изтълкувате решението на този съд, отменящо наложена глоба в размер на 1500 лева? Хубаво се е получило, но май не разбирам точно на какво основание съдът отменя глобата?

http://rspernik.com/vnv/2012/Valid/valid_02/01704511_85211712.htm
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

SEMPER

Изобщо не е хубаво това което се е получило.
Докато има такива съдии жална ни майка на българите

Въпросното решение е пълна боза.

Определено има упражнено влияние над състава за да излезе с такова решение.

Най вероятно джадаите също предварително са кандардисани да не обжалват, щото иначе резила ще е пълен.

Колкото и да не ви се вярва такива идиотщини като тая в съда са ежедневие и нормална практика.

С най прости думи съдът е преценил че няма доказателства  че в момента на проверката композицията с влекач VOLVO FH 12 е била над 3,5 тона общо тегло и затова не попада под юрисдикцията на регламента.

И да се смеете и да не се смеете - това е положението  >:(
Не бих могъл да ви дам пълна гаранция, че няма да има някакъв инцидентен случай на престъпност в страната

dimich87

Цитат на: SEMPER - Понеделник, 11 Февруари, 2013, 01:18:10С най прости думи съдът е преценил че няма доказателства  че в момента на проверката композицията с влекач VOLVO FH 12 е била над 3,5 тона общо тегло и затова не попада под юрисдикцията на регламента.

То няма как да стане под 3,5т. То само влекача е повече, но съда как го тълкува е плачевно.

admin

Цитат на: SEMPER - Понеделник, 11 Февруари, 2013, 01:18:10
Изобщо не е хубаво това което се е получило.
Докато има такива съдии жална ни майка на българите

Въпросното решение е пълна боза.

Определено има упражнено влияние над състава за да излезе с такова решение.

Най вероятно джадаите също предварително са кандардисани да не обжалват, щото иначе резила ще е пълен.

Колкото и да не ви се вярва такива идиотщини като тая в съда са ежедневие и нормална практика.

С най прости думи съдът е преценил че няма доказателства  че в момента на проверката композицията с влекач VOLVO FH 12 е била над 3,5 тона общо тегло и затова не попада под юрисдикцията на регламента.

Исках да кажа, че се е получило хубаво за колегата и няма да плаща глоба.
А иначе май джедаите още при съставянето на акта са се объркали.

"При съставяне на акта и при издаване на наказателното постановление е допуснато нарушение по чл.42, т. 4 и т.5, респ. чл.57, ал.1, т.5 и т.6 от ЗАНН, тъй като липсва точно описание на нарушението, на обстоятелствата, при които е извършено, както и точно посочване на нарушените законови разпоредби. За да бъдат спазени горните изисквания задължително условие е да са отразени всички съставомерни признаци на нарушението, което в конкретния случай не е спазено."
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

caterpillar

ЦитатС най прости думи съдът е преценил че няма доказателства  че в момента на проверката композицията с влекач VOLVO FH 12 е била над 3,5 тона общо тегло и затова не попада под юрисдикцията на регламента.
Има документи с теглото на автомобила па има и кантари ма чек че мое и да е пораснал ???  шото е минало време :D
Всеки неуспял шофьор става багерист!!!

SEMPER

Акта е съставен добре, има си всички необходими атрибути ,нарушението и обстоятелствата са коректно описании е посочена правилно и нарушената разпоредба -чл 15 ал 7 т.1 от Регламенто

Единствения недостатък на джедаите е че грешно са описали 28 дневния период.
Началната дата на периода обаче е вярна 14.05. По закон не е небходимо да се уточнява в АУАН този срок по дати, напълно достатъчно е да се опише че не са представени 28 дена назад. Така че е абсурд това да се приеме за някакъв фактически недостатък,опорочаващ констатацията. Освен всичко, описаният с дати от джадая период покрива този за който е извършено нарушението, и както съда е изпадналв пунктуалност би трябвало да приеме в такъв случай че са представени шайби само за датите неописани в периода -7,8,9 и 10 юни.  Само че тогава няма как да отмени акта, и затова е приел че на джадаите са представени всички необходими шайби ,въпреки че е абсолютно изяснено че колегата е бил гол кат пушка и е нямал къорава шайба в него.

caterpillar, имаме толкова добър нов граждански процесуален кодекс, и толкова кадърни съдии че само се моли да не ти се налага да имаш взимане даване с съда.

Не случайно от Европа има толкова плювки по съдебната ни система и нейните кадри.
Не бих могъл да ви дам пълна гаранция, че няма да има някакъв инцидентен случай на престъпност в страната

MB Actros

По време на проверката не е имал нищо колегата,но в съда Фирмата е представила документ че не е работил, макар че и така да е пак трябва да го глобят мислим беше 200лв.

SEMPER

Не си съвсем прав

Глобата му е затова, че не ги е представил на контролния орган.

Ако прочетеш регламента, ще видиш, че си длъжен да ги имаш в теб, и да ги представиш. И ако ги нямаш следва санкцията.

Това че ги има някъде,но  не са в теб, не означава че  трябва да отменят наказанието когато ги представиш.

И изобщо съда трябва да разгледа фактическата обстановка по издаване на акта.

Иначе си прав, че съда има право да отмени акта изцяло, или частично.

Именно факта,че е отменен нацяло ме кара да съм убеден, че са се намесили сили свише.
Дори няма нает адвокат от колегата за представителство, което е малко самонадеяно,освен ако предварително не е било ясно всичко.

Пиша всичо това, за да не би някой да остане с впечатление, че би могъл обичайно да очаква такова любезно съдействие от съда в подобен случай

MB Actros

Ако прочетеш регламента, ще видиш, че си длъжен да ги имаш в теб, и да ги представиш. И ако ги нямаш следва санкцията.

Това че ги има някъде,но  не са в теб, не означава че  трябва да отменят наказанието когато ги представиш.

Точно и аз това казвам ,че трябва да има глоба. Аз преди слагах празна шайба в петък края на работния ден и тя върти празна събота и неделя.В понеделник слагам нова и карам и нямах проблеми (карам само в България),на Пловдив ме спряха и ми написа акт макар ,че имам шайби три месеца назад и се вижда че почивам събота и неделя. След като ми написа акта, (Органа от Даи)  ;D ми каза за тези дати да представя бележки от работата че съм почивал в Даи по местоживеене и глобата ще е по малко. И акта вместо 500лв. ми беше намален на 200лв.

Та колегата с акта се е отървал защото шефа има пачка или е мутра. ;D ;D ;D 

kanonir

Някой знаели за колко вземат книжка за изпреварване в Италия??????
Човекът е човек,когато е на път-жената е жена ,когато е по гръб!!!

kanonir

Човекът е човек,когато е на път-жената е жена ,когато е по гръб!!!