• Welcome to Форум на българските шофьори.

Глоби!

Започната от bad_kras, Понеделник, 15 Август, 2011, 14:49:53

« назад - напред »

0 Потребители и 2 гости преглеждат тази тема.

chefolini

Цитат на: kanonir - Неделя, 24 Март, 2013, 18:15:40
Някой знаели за колко вземат книжка за изпреварване в Италия??????

....че от кога вземат книжки за изпреварване!??!..Не е ли само глоба!?!? ::)

chefolini

grants

А ти  колега неможа ли да караш с 20-30Е в час.  ;)
Не всичко е пари,но всичко е с пари

grants

МИНКО ИЛЧЕВ

Около два месеца е обичайно. Нещо такова ли е станало?

Цитат на: chefolini - Неделя, 24 Март, 2013, 18:43:06
....че от кога вземат книжки за изпреварване!??!..Не е ли само глоба!?!? ::)

Поне от 6-7 години, може и доста по-отдавна. В много европейската държава Румъния, вземат за изпреварване, пешеходна пътека и превишение над 30 км/ч.
Благословени да са тези, които нямат какво да кажат и въпреки това мълчат /не пишат/.
Принцип на Рудницки за нобеловите открития: Само онзи, който има абсолютни познания по изучавания проблем, може да го обясни, така че никой друг да не е в състояние да го проумее.
Наместо GPS, кажете ТАКОВАТА!!!

chefolini

За Румъния знам.Знам и че вземат ли ти книжката там,връщането е равносилно на кошмар и адско ходене по мъките,но за Италия сега разбирам. ::)
   При какви нарушения се отнемат книжки във Италия...малко от малко да се пазиме!?

МИНКО ИЛЧЕВ

Цитат на: chefolini - Понеделник, 25 Март, 2013, 09:39:15
За Румъния знам.Знам и че вземат ли ти книжката там,връщането е равносилно на кошмар и адско ходене по мъките,но за Италия сега разбирам. ::)
   При какви нарушения се отнемат книжки във Италия...малко от малко да се пазиме!?

За Румъния, да си вземеш обратно книжката е поне двеста евро и глобата.

За Италия, за книжките знам, при изпреварване. Възможно е и за скорост, ако си достатъчно "нахален". Но преди 6 години, на колега с който ходихме на "двойка", докато е гледал картата (бях легнал). Е кривнал по пътя и е било повод за спирането. За това около 70 евро и други неща около 700 евро и 120 евро за паркинга. На него "профилактично", му я взеха, въпреки че задържаха камиона. След плащането на глобата. Полицая който я взе, го нямаше. И така до България, като разчиташе, на връщане да си я вземе. Пак не е успял и така кръгло два курса до Испания, без книжка. Италианските полицаи, в никакъв случай не са пример за културен европейски служител. По-скоро на румънски или български, в по-лош вариант.
     Най-добре е, да не им се "набиваш на очи".
Благословени да са тези, които нямат какво да кажат и въпреки това мълчат /не пишат/.
Принцип на Рудницки за нобеловите открития: Само онзи, който има абсолютни познания по изучавания проблем, може да го обясни, така че никой друг да не е в състояние да го проумее.
Наместо GPS, кажете ТАКОВАТА!!!

chefolini

Малко ми е странно това със "набиването на очи"..:)..то от Италианските колеги не може да "хване ред" човек!?!...Като знам как са ме изпреварвали като се има впредвид че аз се движа със 89км/ч..а те ме подминават като спрял,особенно старите IVECOта да не говорим за контейнерите...пък и не само те!!Явно има дискриминация или избирателно глобяване...знам ли!?! ::)

grants

Цитат на: chefolini - Вторник, 26 Март, 2013, 06:32:33
Малко ми е странно това със "набиването на очи"..:)..то от Италианските колеги не може да "хване ред" човек!?!...Като знам как са ме изпреварвали като се има впредвид че аз се движа със 89км/ч..а те ме подминават като спрял,особенно старите IVECOта да не говорим за контейнерите...пък и не само те!!Явно има дискриминация или избирателно глобяване...знам ли!?! ::)

Всичко е възможно колега.Ако по този начин може да се искара някой лев.

Petroff

В Румъния вземат книжки и за наи-малкото провинение.Ако не си задвижиш процедурата по вземането може да увиснеш без книжка до една година.Моята я взеха на 8-ми март в Питеще,а на 18-ти си я получих обратно.Ако платиш глобата до два дни е наполовина,ама трябва да се вади нотариално удостоверение от румънски нотариус,и официален преводач.Като пълен абсурд може да се каже че там за едно ПТП изкарват двама виновни и ако си чужденец винаги гориш.Факт е че когато си вземах книжката имаше още 8-9 книжки на българи,поляци,руснаци.

kanonir

Глобата е най-малкият проблем-платих 670 евро(като следва: 318 евро глоба, 2 евро преводни такси ,и 350 евро ескорт до първите бариери и банкомат)  за изпреварване на извънгабаритен, който се флегмеше с 30 км.в Италия, но ми взеха книжката на 06 март!!!!! От тогава ни вест, ни кост. ?????
Човекът е човек,когато е на път-жената е жена ,когато е по гръб!!!

grants

Цитат на: kanonir - Сряда, 27 Март, 2013, 15:01:28Глобата е най-малкият проблем-платих 670 евро(като следва: 318 евро глоба, 2 евро преводни такси ,и 350 евро ескорт до първите бариери и банкомат)  за изпреварване на извънгабаритен, който се флегмеше с 30 км.в Италия, но ми взеха книжката на 06 март!!!!! От тогава ни вест, ни кост. ?????
А за колко време ти взеха книжката? И след като си платил всички глоби ,такси и т.н. Нищо ли не ти казаха?

admin

Цитат на: kanonir - Сряда, 27 Март, 2013, 15:01:28
Глобата е най-малкият проблем-платих 670 евро(като следва: 318 евро глоба, 2 евро преводни такси ,и 350 евро ескорт до първите бариери и банкомат)  за изпреварване на извънгабаритен, който се флегмеше с 30 км.в Италия, но ми взеха книжката на 06 март!!!!! От тогава ни вест, ни кост. ?????

Мисля си, като е извънгабаритен, и е обозначен като такъв, нямаш ли право да го изпревариш? Та той може и цяла Италия да си кара с 30.
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

!.!.!

Цитат на: admin - Сряда, 27 Март, 2013, 15:40:37
Мисля си, като е извънгабаритен, и е обозначен като такъв, нямаш ли право да го изпревариш? Та той може и цяла Италия да си кара с 30.
В Италия забраната за изпреварване е на участъци и във времеви диапазон.
Аз съм си Аз. Свиквайте. :)

admin

Цитат на: !.!.! - Сряда, 27 Март, 2013, 16:35:26
В Италия забраната за изпреварване е на участъци и във времеви диапазон.

Имах предвид, че ако този извънгабаритен е обозначен като такъв, би трябвало да има начин да го изпревариш и същевременно да не си в нарушение. Просто на него може в документацията да му е заложено да се движи с такава ниска скорост. По българския правилник тази маневра се води заобикаляне на бавнодвижещо се превозно средство.
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

grants

Цитат на: admin - Сряда, 27 Март, 2013, 18:37:27
Имах предвид, че ако този извънгабаритен е обозначен като такъв, би трябвало да има начин да го изпревариш и същевременно да не си в нарушение. Просто на него може в документацията да му е заложено да се движи с такава ниска скорост. По българския правилник тази маневра се води заобикаляне на бавнодвижещо се превозно средство.
Ами но ситоации много може знак ЗАБРАНЕНО ИЗПРЕВАРВАНЕТО да е имало лента на платното знае ли се. Всичко е възможно но с тези км. и аз не бих издържал да се влача./Лично мнение/.

!.!.!

Цитат на: admin - Сряда, 27 Март, 2013, 18:37:27
Принципно си прав но мисля,че няма такива облекчения а и в случаите когато аз съм засичал такива то те карат като изтървани и е невъзможно да ги настигнеш пък и да ги изпревариш. Да не забравяме,че с тях се движат и пилотни коли и като си тръгнал веднъж трябва и тях да отвееш,може би в това се състои проблема.

!.!.!