• Welcome to Форум на българските шофьори.

Глоби!

Започната от bad_kras, Понеделник, 15 Август, 2011, 14:49:53

« назад - напред »

0 Потребители и 3 гости преглеждат тази тема.

admin

Цитат на: !.!.! - Сряда, 27 Март, 2013, 18:56:35
Принципно си прав но мисля,че няма такива облекчения а и в случаите когато аз съм засичал такива то те карат като изтървани и е невъзможно да ги настигнеш пък и да ги изпревариш. Да не забравяме,че с тях се движат и пилотни коли и като си тръгнал веднъж трябва и тях да отвееш,може би в това се състои проблема.

В Германия тези пилотни коли си имат светещи знаци и сигнализират кога е забранено изпреварването.
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

admin

МИНКО ИЛЧЕВ

Цитат на: kanonir - Сряда, 27 Март, 2013, 15:01:28
... но ми взеха книжката на 06 март!!!!! От тогава ни вест, ни кост. ?????

На колега преди време са му я взели за мисля, два месеца. Като са изтекли и съответно книжката не му е върната. Той е превел, италианското решение и на това основание са издали нова. В КАТ, Плевен.
     Ако имаш решението за наказание, можеш да се подготвяш от сега. Не вярвам, да ти я пратят. Както по-горе писах, друг колега един месец не можеше да си я вземе на място. Без да е имал наказание за книжката.
Благословени да са тези, които нямат какво да кажат и въпреки това мълчат /не пишат/.
Принцип на Рудницки за нобеловите открития: Само онзи, който има абсолютни познания по изучавания проблем, може да го обясни, така че никой друг да не е в състояние да го проумее.
Наместо GPS, кажете ТАКОВАТА!!!

МИНКО ИЛЧЕВ

Благословени да са тези, които нямат какво да кажат и въпреки това мълчат /не пишат/.
Принцип на Рудницки за нобеловите открития: Само онзи, който има абсолютни познания по изучавания проблем, може да го обясни, така че никой друг да не е в състояние да го проумее.
Наместо GPS, кажете ТАКОВАТА!!!

kanonir

Да, колега Илчев -прав си  ,и на мен ми казаха за това ,но явно в нашият КАТ не са чували за такива дубликати и ми предлагат следното:
-да обявя книжката за изгубена и да си извадя нова
-но ако италианците я изпратят в КАТ ,ще ме осъдят за измама.
 И така нито знам колко време ще  съм без книжка ,нито как ще я получа.
А относно изпреварването се случи малко преди  Австрийската граница около Брихен-Италия (По А 22) , на забранен участък,но като видях ,че трима преди мен изпревариха този извънгабаритният и аз тръгнах ,като си помислих ,че е разрешено .Но уви не така разбират италианците ,или аз не успях да им обясня на немски ,който те толкова ненавиждат. И резултатът е налице,  държаха ме четири часа и какво толкова писаха не знам.В момента имам три листа формат А4 документи  срещу "скромните " 670 евро ....и нямам книжка!!!!
Което е още по-мъчително!!!!
Човекът е човек,когато е на път-жената е жена ,когато е по гръб!!!

admin

Kanonir, защо не пробваш да преведеш някъде и да завериш италианските документи за глобата и с преводите да отидеш в КАТ? Но не просто на гишето за книжки, а при началник АНД.

grants

Цитат на: kanonir - Сряда, 27 Март, 2013, 21:29:41
Да, колега Илчев -прав си  ,и на мен ми казаха за това ,но явно в нашият КАТ не са чували за такива дубликати и ми предлагат следното:
-да обявя книжката за изгубена и да си извадя нова
-но ако италианците я изпратят в КАТ ,ще ме осъдят за измама.
И така нито знам колко време ще  съм без книжка ,нито как ще я получа.
А относно изпреварването се случи малко преди  Австрийската граница около Брихен-Италия (По А 22) , на забранен участък,но като видях ,че трима преди мен изпревариха този извънгабаритният и аз тръгнах ,като си помислих ,че е разрешено .Но уви не така разбират италианците ,или аз не успях да им обясня на немски ,който те толкова ненавиждат. И резултатът е налице,  държаха ме четири часа и какво толкова писаха не знам.В момента имам три листа формат А4 документи  срещу "скромните " 670 евро ....и нямам книжка!!!!
Което е още по-мъчително!!!!
Да колега Админа е прав. Опитай да преведеш документите и се почва ходене по мъките. Но ако меже по някакъв начин да се разбере дали жабарите ще ти върнат док. и след колко време. Ако НЕ  вадиш дубликат и си в играта.
Не всичко е пари,но всичко е с пари

kanonir

Аз ходих лично при началника на КАТ ,с който имаме много общи познати и се знаем от преди 15г,когато беше обикновен катаджия...но явно манталитета му е останал същият -не успя да ми помогне ,даже ме кара да си карам така с дигиталната карта и талона ,и случайно ако ме спрели -"акт 10 лева без да се отнемат точки,за това ,че не си носиш  свидетелството за управление със себе си" -цитирам началник пътна полиция Шумен!!! Изумих се .......и затова след дълго мълчане -споделям с вас във форума .Ако случайно някой е имал подобна ситуация да сподели!!!

admin

Цитат на: kanonir - Четвъртък, 28 Март, 2013, 16:00:44
Аз ходих лично при началника на КАТ ,с който имаме много общи познати и се знаем от преди 15г,когато беше обикновен катаджия...но явно манталитета му е останал същият -не успя да ми помогне ,даже ме кара да си карам така с дигиталната карта и талона ,и случайно ако ме спрели -"акт 10 лева без да се отнемат точки,за това ,че не си носиш  свидетелството за управление със себе си" -цитирам началник пътна полиция Шумен!!! Изумих се .......и затова след дълго мълчане -споделям с вас във форума .Ако случайно някой е имал подобна ситуация да сподели!!!

Наистина 10 лева е глобата, ако не си носиш документите, но в случая ти управляваш МПС след като си лишен от това право. Санкцията е от 100 до 300 и при повторно нарушение носиш отговорност по Наказателния кодекс.

todor_zhekov

Цитат на: LKW - Събота, 02 Февруари, 2013, 03:48:43
По миналата седмица в Румъния ми писаха нещо като фиш , за превишена скорост.При знак 50 , аз влизам в селото с 63 км.
Карам си аз и посредата на селото румънчетата застанали на радар и докато ги видях "васко" искочи с палката.Спряме , исками мойте документи и талона на камиона и заходи към патрулката.Аз веднага по него.Единия беше отвънка(тоя дето ме спря) а другия в патрулката ми гледа документите.Без да се бавим му викам:
-Братко дай да оправя ме нещата ,казвай колко.
А васко ми вика:
-Братко гледай сега тука на монитора(на записа излезна всичко , камион , номер ,скорост).
Аз пак;
-Казвай колко и да бегам.
А васко вика;
-Нема смисъл да ми даваш нищо ,записа отива автоматично с наща система , а и скороста е малка и просто отчитаме дейност и нямаше как да не те спреме.
Аз по спокоен му викам;
-Глобата колко ще е , а васето вика 70леи(аз още по спокоен).
-Това къде мога да го платя.
А васко вика.
-Ако имаш 70леи може на момента при нас(аз обаче нямам лей) , и му викам.
-Дай да направиме ченч ,давам ти 16-17 евро а ти ми даваш 70лей.Да обаче васко вика;
-Не става братко.
От там аз продължавам.
-Братко да не ми дойде това нещо в БГ след време с некакви ваши лихви.
А той вика:
-За къде пътуваш ,аз за Англия , а той вика като стигнеш Лондон смачкаи листа и го хвърли в некоя кофа ;D.Няма да се притесняваш това не е нищо ,скороста е малка , а и глобата е малка.
Аз спокоен си се метнах на камион и газ нагоре.

Та да ви питам някой имал ли е такова нещо и имал ли е проблеми.Колеги ми казват ,че няма проблем но аз пак да питам.

Колега и аз го имах същия проблем на влизане в Турно Северин.При ограничение 50 км/ч аз м със 61 км/ч.Единият говореше развален български.Та домнола вика:
-Братко голям проблем.Глобата беше 65 леи но има и лишаване за 6 месеца.
Тръгнах аз по български да му бутам пари.Започна се от 50 евра,стигнах до 350 евра.Домнола се запъна като балканче на баир.За пари хич не му се и чува.Казва така:
-Братко има тука запис и не може да се трие.
Стана голяма цигания.Накрая излезнах с коронния номер и се почна:
-"Имам жена с малко дете,няма пари,ако ми вземеш книжката няма да мога да работя и т.н..Реване голямо падна.Накрая идва домнола до камиона и ми носи всички документи и книжката.Имаяше една квитанция и го питам какво е това,а той казва че с тази бележка просто констатират нарушение и няма наложена глоба.Мисля че и твойта е била такава

Цитат на: chefolini - Неделя, 24 Март, 2013, 18:43:06
....че от кога вземат книжки за изпреварване!??!..Не е ли само глоба!?!? ::)

Точно за 3 месеца ти вземат китапа.моя го взеха на бренеро през 2009 година и 800 евро глоба

Причина за редакция: Две поредни публикации! Прочети правилата на форума!
-

todor_zhekov

Цитат на: kanonir - Сряда, 27 Март, 2013, 15:01:28
Глобата е най-малкият проблем-платих 670 евро(като следва: 318 евро глоба, 2 евро преводни такси ,и 350 евро ескорт до първите бариери и банкомат)  за изпреварване на извънгабаритен, който се флегмеше с 30 км.в Италия, но ми взеха книжката на 06 март!!!!! От тогава ни вест, ни кост. ?????

Колега първо провери в полицията където са ти я взели.На глобата има номера на полицията за този район.Ако не ти дадът одговор званни в посолството в Рим или консулството в Милан.От там ще получиш инфо къде ти е книжката и колко ти е наказанието.

Поне аз така направих

chefolini

..!?!?..Бе тия не познават парите бе,кви са тия глоби кво е тва чудо!!Аз се пуля,защото освен една глоба от 90 паунда,друга съм нямал,така че не се чудя-никога не е късно и мен да ме избръснат,но поне вече ще си опичам акъла... :-\ ::)

kanonir

Привет колеги, звънях на посочените телефони в полицията в Италия. оказа се,че от 15.03.книжката ми са я изпратили в българското посолство в Рим. Там мъка телефона посочен в сайта на посолството е с постоянно включен факс,няма свързване.На петият ден се свързах и от там нагла и безочлива служителка ми обяснява да се обадя на следващият ден м/у 15 и 16ч. Както и да е ...обадих се ,и паксе започна с философстване  не можело преди месец май да ми я дадът,ама нямат практика да ги изпращат,и тн. Ужас !!!!!

route

Цялото ни посолство в Италия е скапано,преди години имах проблем с документи,когато поисках помощ от тях нахално ми заявиха че нямат време да се занимават с шофьори?????Това е най нещастното посолство,поне да го разпуснат да не го издържаме.

kanonir

Никой не можа да ми отговори,защо след като полицията в Brixen Италия са ми изпратили документа в посолството,на какво основание там ми я задържат и то с месец???????? ???
Пълно информационно затъмнение!!!!

route

На основание че някой мазен чиновник затрупан с работа  няма време да се занимава с шофьори.Давай им зор по телефона всекидневно,искай да ти я пратят  ,няма как иначе.Ако ги оставиш на мира нечакай скоро да я получиш

kanonir

Вчера един колега направо ме разби-вече три години няма вест от свидетелството му за правоуправление отнето в Румъния,и се наложило да си вади нова......Така ме посъветваха и мен от КАТ,но ако пристигне документа при тях,ще ме подведат под съдебна отговорност за измама.

kanonir