• Welcome to Форум на българските шофьори.

Глоби!

Започната от bad_kras, Понеделник, 15 Август, 2011, 14:49:53

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

todor_zhekov

Цитат на: kanonir - Събота, 13 Април, 2013, 09:44:46
Никой не можа да ми отговори,защо след като полицията в Brixen Италия са ми изпратили документа в посолството,на какво основание там ми я задържат и то с месец???????? ???
Пълно информационно затъмнение!!!!

Докато не ти изтече наказанието няма да ти пратят книжката,понеже важи за целия ЕС.Преди време секретарката на посланика в Рим беше от Варна,та тя ми каза че е по добре да ида до Рим да вида папата и да си взема книжката от там,отколкото да чакам процедурата по изпращане и получаване защото била много мудна и отнемало около 1 година

Цитат на: kanonir - Петък, 26 Април, 2013, 12:29:54
Вчера един колега направо ме разби-вече три години няма вест от свидетелството му за правоуправление отнето в Румъния,и се наложило да си вади нова......Така ме посъветваха и мен от КАТ,но ако пристигне документа при тях,ще ме подведат под съдебна отговорност за измама.

1000 лева е глобата за подаване на неверна информация,няма дела и другии простотии

todor_zhekov

todor_zhekov

Поредни публикации!!!

todor_zhekov

МИНКО ИЛЧЕВ

Цитат на: todor_zhekov - Събота, 27 Април, 2013, 09:20:08
1000 лева е глобата за подаване на неверна информация, няма дела и другии простотии.

Дела със сигурност има! На колега, по същия начин му е била взета книжката и той е обявил за загубена. Ходил е на дело, само глоба е присъдата. Но дело има. И май няма "нормален" начин да си я вземеш!
Благословени да са тези, които нямат какво да кажат и въпреки това мълчат /не пишат/.
Принцип на Рудницки за нобеловите открития: Само онзи, който има абсолютни познания по изучавания проблем, може да го обясни, така че никой друг да не е в състояние да го проумее.
Наместо GPS, кажете ТАКОВАТА!!!

kanonir

Невероятно ходене по мъките,десетки телефонни разговори и... нищо.Тромавата бюрокращина май не е само при нас. След като звънях в полицията в Брихен-Италия(където на много лош немски) ми обясниха ,че документа е испратен на 15.март 2013г.в посолството на Б-я.в Рим.
И от там на татък започва страшното:
- на посочените тел.от сйта на посолството никой не се обажда(постоянно се вкл.факс сигнал)
-след седмица опити се свързах и от там ,ме препратиха към доста не любезна служитела ,която нищо не успя да ми обясни освен да крещи нагло и аругантно и да ми обяснява ,че книжката ми е "ПОЛУЧЕНА"
-Как и от кого никой нищо не знае???????- ???
-Изпаднах в ужас!!!!!
Звъня във фирмата -да не би случайно загрижен шеф да се е заел със случая-НИЩО!!!!!
-Отново звъня  в посолството (там работят само от 15.30-16.00ч. българско време)
-Те ме прехвърлят на консула-От там се оказва че книжката е при тях и щели да ми я върнат след 08.май ??????-(не конкретизират годината) При условие ,че е взета на 06.03.2013г.
-Защо?  На какво основание ????
Няма отговор!!!!!!
Глобата ми е платена веднага след задържането ми, и ми обясниха че ще ми пратят документа след един месец на домашният адрес!!!!!
При така създалата се ситуация те я задържат за повече от два месеца -??????  :'(
Пак нещо ме вързаха -какъв консул след като консулството на Б-я е в Милано-не ми стана ясно!!!
Просто човек да му е драго да се ядосва !!!!! И да си кара флегмейки се по "магистрали' в Италия,където е забранено изпреварването.
В България никой не може да го проумее,как заради едно испреварване ще ти вземат книжката  ???
Човекът е човек,когато е на път-жената е жена ,когато е по гръб!!!

todor_zhekov

Колега по този маршрут Бренеро-Болзано А22 е забранено изпреварването от 00:00-24:00.След Болзано до Модена е от 06:00-22:00.Там най-много ни морят нас и румънците,няма прошка.И на мен ми взеха точно там книжката за изпреварване и скорост.Книжката не ти я дават,защото наказанието е 3 месеца без книжка и важи за целия ЕС.Аз лично мойта книжка ходих да си я взема от Рим но след като ми изтече наказанието.

kanonir

Благодаря ти Тодоре,обнадеждаващо е !!! Не мога и друга работа да започна защото във фирмата се водя и ми текът усигуровки-няма да е почтено от моя страна след толкова време да ги прецакам,пък и всичко ми остана в камиона. Качи се един колега ,на който нищо не му казват за колко време ще е защото никой не знае колко време аз ще съм без свидетелство.

dimich87

Това че ти пазят мястото и не са те изгонили от фирмата е само похвално. Повечето работодатели биха се опитали да прекратят трудовите взаимоотношения. Така че не се отчайваи и скоро ще си отново на линия.

kanonir

kanonir

Приятели -голям ден бе за мен 9май (Освен че е ден на Европа)-най -накрая с хиляди мъки успях да си взема свидетелството за управление на МПС от посолството на България в Рим. Благодаря на колегите взели отношение пишейки по темата .На всички четящи във форума пожелавам без аварийно пътуване ,и дано Бог бди над всички Ви за да   не изпадате в подобна ситуация, като моята.
ЛЕК ПЪТ И ЗДРАВИ ГУМИ!!!!!!

Boroman21

Да питам колеги , колко е глобата за минаване с 4 минути на 4,30часа кормуване >:(  Причината е щау по национал  ??? заради едно обърнато р-ке  с бали на кръгово.

МИНКО ИЛЧЕВ

Цитат на: Boroman21 - Петък, 24 Май, 2013, 20:16:55
Да питам колеги , колко е глобата за минаване с 4 минути на 4,30часа кормуване >:(  Причината е щау по национал  ??? заради едно обърнато р-ке  с бали на кръгово.

В Германия, не вярвам да те глобят. В България, 100 лева. В Унгария, е към 120-130 евро.

Преди като бях с по-старите тахографи, при такива ситуации, често си пишех на разпечатката: "Многократни чести спирания" (Разбира се на български, шльокавицата не е приета за европейски език). Нали има презумпция, до 15 минути толеранс. Все пак, ако има доста "чукове", в последните 4,30 часа.
Благословени да са тези, които нямат какво да кажат и въпреки това мълчат /не пишат/.
Принцип на Рудницки за нобеловите открития: Само онзи, който има абсолютни познания по изучавания проблем, може да го обясни, така че никой друг да не е в състояние да го проумее.
Наместо GPS, кажете ТАКОВАТА!!!

driver1

//
Цитат на: Boroman21 - Петък, 24 Май, 2013, 20:16:55

Колега, трябва да си попаднал на най-големия идиот-полицай, или на унгарец за да те глоби за такова превишение. Почти няма полицай, на север от Никелсдорф, който би го направил, още повече, че и в самия Регламент 561 има текст, който препоръчва на проверяващите органи да бъдат снизходителни и да подминават явно маловажни случаи и такива предизвикани по обективни причини.
  Предвидено е и решение за такива случаи - извади разпечатка от въпросната дата и на гърба и (на български) опиши обстоятелствата и мястото където се е наложило да превишиш. Мой колега превиши със 17 минути времето за шофиране във Франция поради затворено за ремонт айре (паркинг), карал е до следващия и е направил това, което вече описах. На другия ден за късмет го спират малко преди Ирун (Испания), проверяват го и в резултат на обясненията и написаното в тикета се обаждат където трябва и по свои пътища установяват, че паркинга наистина е бил затворен и...по живо, по здраво. Но, разбира се има значение и цялостно как изглежда режимът ти на каране, т.е., ако прекалено често допускаш превишения от 5-10 мин. някой буквояд може да те одруса.

Boroman21

Това ми е единственото нарушаване на времето  от началото на смяната ми преди  месец.Преди това съм чист като сълза ;) Иначе съм писал на разпечатката  , но знае ли човек за какво го спират БАГ.  А за БГ  нямам притеснения , там не припарвам .

driver1

Цитат на: Boroman21 - Петък, 24 Май, 2013, 20:43:29
Това ми е единственото нарушаване на времето  от началото на смяната ми преди  месец.Преди това съм чист като сълза ;) Иначе съм писал на разпечатката  , но знае ли човек за какво го спират БАГ.  А за БГ  нямам притеснения , там не припарвам .

Карай смело тогава и не се притеснявай. А и BAG не ядат хора - верно е, педантични са, но са и великодушни и диалогични, така, че ще те разберат, ако успееш да обясниш спокойно и логично.  Лек път!

dinko_ferrari

Знаете ли колко е акта за пътен лист който не е по образец?
Т.е. имах пътен лист с всичко попълнено , но бил друг официалния и ми написаха акт.(взеха ми златен талон).

dinko_ferrari