• Welcome to Форум на българските шофьори.

От италианки към немкини ...

Започната от velizar, Понеделник, 15 Август, 2011, 19:56:05

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

velizar

Като бях млад, летях по родните пътища с италиански коли, Алфа, Ланча и Фиат. Бързо вървяха , но много се разваляха. То небеше елекстроника или глави , скорости и диференциали. После преминах към немските коли и се родих. Само каране  и не се разваляха, дори при моята екслоатация. За 10 години с немски коли съм сменил само 1 шарнир , 20 ремъка и към 10 ролки, масло около 200 л и 5 чифта чисто нови гуми. За гуми втора употреба , почти 50 гуми съм сменил от 10, 13 14, 15, 18 цола. Мини купъра ни беше с 10 цола гуми, но него имах само за 1 месец. Беше модел 1977г .
За леки коли , най-здраво  окачаване има Опел за BG. Сега имам 6 коли , макар че 3 са в перфектно състояние. Другите са за части вече макар и почти цели  :)

velizar

georgi87

georgi87

пейчо

Ако не знаехме нищо за японките,наистина щяхме да си мислим,че германките са най-добри.

pumix

На тоя свят има два вида автомобили.Мерцедес и всички останали. ;)
На руска кола вратата и на жена устата,се затварят с удар!!!

georgi87

Цитат на: pumix - Събота, 31 Декември, 2011, 17:56:31
Евала ти много си прав тва си е самата истина.

Trucker_Boy

Цитат на: georgi87 - Събота, 31 Декември, 2011, 18:04:57
Цитат на: pumix - Събота, 31 Декември, 2011, 17:56:31
Евала ти много си прав тва си е самата истина.

+1  ;)
www.sbps.eu
Сдружение на Българските Професионални Шофьори

pumix

Така е наистина,който ми твърди,че Мерцедес е боклук изобщо да не претендира че разбира дори малко от автомобили.То повечето които не харесват Мерцедес не са се и качвали в такъв автомобил.Качиш ли се един път си запленен просто това си е с**с на колела ;D ;D ;D

Rammbon

Така е, Мерцедес си е Мерцедес :)
Дори и на 60 г да е , е несравним с возията си и с здравите си двигатели спрямо с  останалите автомобили .

pumix

Цитат на: Rammbon - Събота, 31 Декември, 2011, 18:36:56
Така е, Мерцедес си е Мерцедес :)
Дори и на 60 г да е , е несравним с возията си и с здравите си двигатели спрямо с  останалите автомобили .
+1  ;) Виждал съм двигатели на 1 000 000 км не отваряни,разбира се редовно обслужвани.

Rammbon

Веригата на бензиновия Мерцедес се сменя на около 600 000км, а на дизеловия издържа и до 1 000 000км. Това за леки автомобили. Как са направени тези коли  ???

Дамян Йончев

Цитат на: Rammbon - Събота, 31 Декември, 2011, 18:44:22
Веригата на бензиновия Мерцедес се сменя на около 600 000км, а на дизеловия издържа и до 1 000 000км. Това за леки автомобили. Как са направени тези коли  ???

мислили са като са ги правили колега :) говоря до 95 год. Мерцедес след това трудно изкарват по 100 0000 км.

admin

Цитат на: pumix - Събота, 31 Декември, 2011, 18:14:10
Така е наистина,който ми твърди,че Мерцедес е боклук изобщо да не претендира че разбира дори малко от автомобили.То повечето които не харесват Мерцедес не са се и качвали в такъв автомобил.Качиш ли се един път си запленен просто това си е с**с на колела ;D ;D ;D

Преди 10 години имах Мерцедес 190Е. Наложи се да го продам тогава, но това е единствената кола, за която съм се чудил дали някога нещо ще й се развали.
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

Lorinser

Аз имах мерцедес C220,страшно мудна кола, в сравнение с предния ми нисан, в най-общи линии като стана пенсионер може би пак ще си купя мерцедес.  :)

Дамян Йончев

Цитат на: В.Димитров - Вторник, 03 Януари, 2012, 01:54:16Аз имах мерцедес C220,страшно мудна кола, в сравнение с предния ми нисан, в най-общи линии като стана пенсионер може би пак ще си купя мерцедес.  :)

Тука съм съгласен че  ц220 е муден двигател но това всеки втори говори че мерцедес е муден хаха ела да ти покажа моя Е250ТД колко е муден :) 525тдс ги правя да се замислят. но защото ми е пипната помпата. Турбинковите мотори не са грам тромави.

Айде със здраве.

pumix

Моята Е200 си е мудна,но това въобще не ми е проблем не съм тръгнал на състезание.И както каза админа,чудя се дали нещо ще се счупи някога.

pumix