• Welcome to Форум на българските шофьори.

Нема такава държава

Започната от admin, Понеделник, 15 Август, 2011, 21:22:19

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Димитър Гебшеменов

Аз съм работил в такава фирма и то съм карал само в бг.Осигоряване на реална..Болничния ми беше-100 лв на ден...Напуснах-защото не искаха да ми направят ремонт на камиона...
мразим когато се ебават с мен...ебават ли се с мен-значи се подиграват с моето семейство.....а подиграят ли се с него-не давам гаранции за това какво ще направя....успех на работодателите..........При самохвалците, както и при позлатеното оръжие, вътрешното не отговаря на външното.

Димитър Гебшеменов

мразим когато се ебават с мен...ебават ли се с мен-значи се подиграват с моето семейство.....а подиграят ли се с него-не давам гаранции за това какво ще направя....успех на работодателите..........При самохвалците, както и при позлатеното оръжие, вътрешното не отговаря на външното.

bad_kras

Цитат на: Димитър Гебшеменов - Неделя, 21 Август, 2011, 15:05:54
Аз съм работил в такава фирма и то съм карал само в бг.Осигоряване на реална..Болничния ми беше-100 лв на ден...Напуснах-защото не искаха да ми направят ремонт на камиона...
А в международния ?
>>>www.sbps.eu<<<  *** СБПШ ***             

bad_kras

Димитър Гебшеменов

Цитат на: bad_kras - Неделя, 21 Август, 2011, 15:09:28
А в международния ?
-те там-няма.Искал съм да ме осигуряват на по висока заплата,а редовният отговор е-ще ни направят проблем-не може теб да осигоряваме на 1500,а другите колеги да ги осигуряват на 400....

bad_kras

Цитат на: Димитър Гебшеменов - Неделя, 21 Август, 2011, 15:14:50
Цитат на: bad_kras - Неделя, 21 Август, 2011, 15:09:28
А в международния ?
-те там-няма.Искал съм да ме осигуряват на по висока заплата,а редовният отговор е-ще ни направят проблем-не може теб да осигоряваме на 1500,а другите колеги да ги осигуряват на 400....
А платена отпуска , болнични и т.н. - кое от тези неща се ползва или заплаща? Ина е доста далеко от тези неща (мое мнение) !

Димитър Гебшеменов

Нищо...само болнични от НОИ на база 400 лв....сега съм отпуск.....без кинти... >:(

admin

Цитат на: bad_kras - Неделя, 21 Август, 2011, 15:19:59
А платена отпуска , болнични и т.н. - кое от тези неща се ползва или заплаща? Ина е доста далеко от тези неща (мое мнение) !

Споделям мнението ти. Не й се сърдя за нещата, които пише, но според мен държавата определя правилата за бизнеса и следи тези правила да се спазват. Но това се случва в нормалните държави. А нашата за съжаление не е такава.
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

!na

....Ина е доста далеко от тези неща (мое мнение) !

Ина никак не е далеко нито от тези, нито от много други неща!
Не се е родила със сребърна лъжичка в устата!
Момчета, прекрасно знам в каква ситуация се намирате.
Но да бедите Държавата за всичките си несгоди...не сте прави, но пък така е лесно и удобно.
Темата е много дълга.
My truck runs on diesel, I run on 100% passion

tirtonev

Точно,ясно и на място казано.
запомнете!!!винаги ще бъда зад вас:)))))

admin

За всичките несгоди няма как да обвиняваме изцяло държавата, но в повечето случаи държавата отсъства. А като се замисля какъв държавен апарат имаме, към 580 000 човека и в много случаи не вършат никаква работа. Мога да дам и конкретни примери, но едва ли има смисъл от това.

Димитър Гебшеменов

От Ина не зависи нищо...от нея(визирам ВОЛВО),зависи да има все повече и повече нови камиони.От държавата зависи да се направи така че доходите да излезнат на чисто.От нас зависи-всичко останало-да няма устни договорки(които после поголовно се нарушават),всичко да е в писмен вид-тогава вече е лесно-адвоката ще свърши работата..

bad_kras

Цитат на: !na - Неделя, 21 Август, 2011, 16:04:03

Но да бедите Държавата за всичките си несгоди...не сте прави, но пък така е лесно и удобно.
Темата е много дълга.
Не за всички несгоди - това са няколко неща с които държавата нищо не прави в интерес на хората ( като нас и много други ). И не го споделям защото ми е лесно или удобно ( казах че просто в тази професия , в момента нямаш друг избор) , и да не искам да работя по този начин - НЯМА алтернатива!!! Това е!

admin

Цитат на: bad_kras - Неделя, 21 Август, 2011, 23:09:22
Не за всички несгоди - това са няколко неща с които държавата нищо не прави в интерес на хората ( като нас и много други ). И не го споделям защото ми е лесно или удобно ( казах че просто в тази професия , в момента нямаш друг избор) , и да не искам да работя по този начин - НЯМА алтернатива!!! Това е!

Държавата прави страхотни неща за някои. Така добре си прекарват, че могат да им завиждат много от жителите на тази планета. Прочетете следващия материал и си отговорете на много от въпросите, които ви тревожат.

http://www.afera.bg/index.php?option=com_content&task=view&id=18846&Itemid=33

bad_kras

Цитат на: admin - Неделя, 21 Август, 2011, 23:20:39
Цитат на: bad_kras - Неделя, 21 Август, 2011, 23:09:22

Държавата прави страхотни неща за някои. Така добре си прекарват, че могат да им завиждат много от жителите на тази планета. Прочетете следващия материал и си отговорете на много от въпросите, които ви тревожат.

http://www.afera.bg/index.php?option=com_content&task=view&id=18846&Itemid=33
Аз предлагам ако искате да разискваме и да задълбаваме по темата , да се изместим в другата тема "НЕМА ТАКАВА ДЪРЖАВА" , че и без това доста се отклонихме от настоящата и едва ли не,пренебрегнахме колегата !

bad_kras

Цитат на: !na - Неделя, 21 Август, 2011, 16:04:03

Темата е много дълга.
И как да не обвинявам държавата бе Инче? Ха да ми върнат 128 лв дето ги дадох 98година за професионална компетентност (защото няма срок на валидност)или да ми я възстановят сега,като изискват нова!!!!  Или някакви облекчения да има. А то какво , айде наново 400 лв. И от колко шофьори? А преди,от 1998 год , от колко шофьори събраха парите ? И това е само пример за едно изискване от държавата!!! А колко още простотия от "държавата" има срещу нас , знаеш ли?

admin

Ами тогава и аз да се оплача. Когато решиха да сменяват старите паспорти с лични карти, аз си имах валиден паспорт, който бях извадил наскоро. Парите за паспорта потънаха като вода в пясък. Много пъти съм си мислил и за номерата на автомобилите. Значи днес регистрираш автомобил в София, плащаш му номерата, които никак не са евтини. След три дни решаваш да продадеш автомобила в Пазарджик. Новият собственик отива да го регистрира и "старите" номера се вземат и се унищожават. А какво пречи просто да се върнат в София и да се използват отново? Ама не, ние сме много богата държава с богати хора и не е нужно да правим това. Да загатна само темата за пластмасовите бутилки за еднократна употреба. Предполагам повечето от вас знаят за прословутия Pfand в Германия. Ама те нали са бедни германците и си връщат бутилките обратно в магазините. И най-лошото е, че тук няма воля за някаква промяна.

admin