• Welcome to Форум на българските шофьори.

Нема такава държава

Започната от admin, Понеделник, 15 Август, 2011, 21:22:19

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

admin

Ето и поредното доказателство, че "нема такава държава". Срам и резил. А уж ни управляват "Граждани за Европейско Развитие на България". Развитие или разбитие, изберете сами. През октомври, на изборите.

http://www.btv.bg/news/bulgaria/story/527760498-Rebusat_na_Kalotina_%E2%80%93_razreshen_do_1_septemvri.html
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

admin

antoniyu

Цитат на: !na - Неделя, 21 Август, 2011, 16:04:03
Цитат на: bad_kras - Неделя, 21 Август, 2011, 15:19:59
....Ина е доста далеко от тези неща (мое мнение) !

Ина никак не е далеко нито от тези, нито от много други неща!
Не се е родила със сребърна лъжичка в устата!
Момчета, прекрасно знам в каква ситуация се намирате.
Но да бедите Държавата за всичките си несгоди...не сте прави, но пък така е лесно и удобно.
Темата е много дълга.

След срещата с Ина мога да кажа,че наистина не е доста далеко а напротив доста е близо.

Цитат
Аз съм работил в такава фирма и то съм карал само в бг.Осигоряване на реална..Болничния ми беше-100 лв на ден...Напуснах-защото не искаха да ми направят ремонт на камиона...

Аз също,но само на вътрешно в Австрия заплата 1200 евро+396лв.
Ако си на прави курсове няма заплата,същото е и за вътрешно в Испания.
Болнични съм вземал върху 396лв ,а платена отпуска няма.

ЦитатЗа всичките несгоди няма как да обвиняваме изцяло държавата, но в повечето случаи държавата отсъства. А като се замисля какъв държавен апарат имаме, към 580 000 човека и в много случаи не вършат никаква работа. Мога да дам и конкретни примери, но едва ли има смисъл от това.

Съгласен съм с това мнение и най-вече за държавният апарат с 580 000 човека,а това са много хора и в България от опит се знае,че за толкова много хора трябват още толкова за да контролират първите после толкова за вторите и т.н.
Въпросът е защо слагаме ДЪРЖАВАТА под общ знаменател след като определени хора от този апарат са виновни за тези неспазвания на законите(НАП,НОИ,Данъчни),мисля си,че нямат достатъчно контрол и не корумпирани служители,все пак хората от властта са назначили тези хора с някакво доверие,а друг е въпросът дали е оправдано доверието.
  Да не говорим за законите и съдебната власт създават се в ущърб на народа,а не обратното,и не само законите.
  Не вярвам да има назначен шофьор на 8332 2006 Шофьор, товарен автомобил (международни превози)
по НКПД а всички сме на този код 8332 2005 Шофьор, тежкотоварен автомобил - 12 и повече тона

а разликата е огромна.
цигарените кутии?
А защо няма снимки на гладуващи деца върху опаковките на McDonald's?
Защо няма снимки на измъчвани животни върху опаковките на козметични продукти?Защо не поставят снимки на жертви на пияни шофьори,върху бутилките с алкохол ?Защо да няма снимки на нечестни и крадливи политици.

antoniyu

цигарените кутии?
А защо няма снимки на гладуващи деца върху опаковките на McDonald's?
Защо няма снимки на измъчвани животни върху опаковките на козметични продукти?Защо не поставят снимки на жертви на пияни шофьори,върху бутилките с алкохол ?Защо да няма снимки на нечестни и крадливи политици.

admin

Ще ти дам един елементарен пример. Преди известно време в Благоевград направиха няколко нови кръгови кръстовища. Съответно със съвсем нови пътни знаци. Един ден забелязах, че някой вандал е залепил по абсолютно всички знаци някакви стикери, рекламиращи увеселително заведение. Обадих се на дежурния в РПУ и му съобщих за проблема. Увери ме, че "веднага ще изпрати колегите си". Нищо подобно не се случи. Не пристигнаха никакви колеги. На другия ден се обадих в общината, на специално предвиден телефонен номер за "горещи сигнали и предложения". Споделих проблема с тях, и ме увериха, че "незабавно ще изпратят човек, който да се запознае с проблема" и съответно да се почистят знаците. До момента вероятно мина повече от половин година от обажданията ми, и все още нищо не е направено. Стикерите си стоят в абсолютно нарушение на Закона за движение по пътищата. А е работа за не повече от 1-2 часа. Цари абсолютна безотговорност и безхаберие. А иначе всички по веригата си вземат всеки месец заплатите, и имитират дейност.

bad_kras

Цитат на: antoniyu - Сряда, 24 Август, 2011, 00:11:21
Цитат на: !na - Неделя, 21 Август, 2011, 16:04:03
Цитат на: bad_kras - Неделя, 21 Август, 2011, 15:19:59
....Ина е доста далеко от тези неща (мое мнение) !

Ина никак не е далеко нито от тези, нито от много други неща!
Не се е родила със сребърна лъжичка в устата!
Момчета, прекрасно знам в каква ситуация се намирате.
Но да бедите Държавата за всичките си несгоди...не сте прави, но пък така е лесно и удобно.
Темата е много дълга.

След срещата с Ина мога да кажа,че наистина не е доста далеко а напротив доста е близо.

Аз не искам да се заяждам с Ина или с когото и да било в форума. Но искам да кажа , че има доста пропуски от държавна страна за да сме в такива несгоди. А най лесно е: той шофьора ще се оправи - ама как ,само той си знае! Ето и ти сам казваш по долу за назначението!

Цитат
Аз съм работил в такава фирма и то съм карал само в България. Осигуряване на реална..Болничния ми беше 100 лв на ден...Напуснах защото не искаха да ми направят ремонт на камиона...

Аз също,но само на вътрешно в Австрия заплата 1200 евро+396лв.
Ако си на прави курсове няма заплата,същото е и за вътрешно в Испания.
Болнични съм вземал върху 396лв ,а платена отпуска няма.

Как на прави курсове нямаш заплата? Или става въпрос за БГ заплатата?  И много ми е интересно , как се вземат тия болнични на вътрешно ( или става въпрос за времето,когато си в така наречената почивка(отпуска) , защото аз съм карал (не един и два пъти и с 39 градуса температура и с пневмония и т.н ) и тук в чужбина освен да се самолекуваш (или вече в болница ,ако е по сериозно - НЕ ГО ПОЖЕЛАВАМ на никого),друг начин няма . Няма и как да ползваш болничен,нали?

ЦитатЗа всичките несгоди няма как да обвиняваме изцяло държавата, но в повечето случаи държавата отсъства. А като се замисля какъв държавен апарат имаме, към 580 000 човека и в много случаи не вършат никаква работа. Мога да дам и конкретни примери, но едва ли има смисъл от това.

Съгласен съм с това мнение и най-вече за държавният апарат с 580 000 човека,а това са много хора и в България от опит се знае,че за толкова много хора трябват още толкова за да контролират първите после толкова за вторите и т.н.
Въпросът е защо слагаме ДЪРЖАВАТА под общ знаменател след като определени хора от този апарат са виновни за тези неспазвания на законите(НАП,НОИ,Данъчни),мисля си,че нямат достатъчно контрол и не корумпирани служители,все пак хората от властта са назначили тези хора с някакво доверие,а друг е въпросът дали е оправдано доверието.
Да не говорим за законите и съдебната власт. Създават се в ущърб на народа,а не обратното, и не само законите.
Не вярвам да има назначен шофьор на 8332 2006 Шофьор, товарен автомобил (международни превози)
по НКПД а всички сме на този код 8332 2005 Шофьор, тежкотоварен автомобил - 12 и повече тона
а разликата е огромна.

ДА. Точно! Нека някой да каже , който е назначен по този код : (8332 2006 Шофьор, товарен автомобил (международни превози). От всички шофьори които работят в чужбина - освен в БЕТЦ надали има такива в частния сектор. Това не е ли пак оставена вратичка от Държавата. А институциите които споменаваш не са ли част от Държавата?

Причина за редакция: Забранено е писането с червен цвят!!!
>>>www.sbps.eu<<<  *** СБПШ ***             

Димитър Гебшеменов

ДА. Точно! Нека някой да каже , който е назначен по този код : (8332 2006 Шофьор, товарен автомобил (международни превози). От всички шофьори които работят в чужбина - освен в БЕТЦ надали има такива в частния сектор. Това не е ли пак оставена вратичка от Държавата. А институциите които споменаш не са ли част от Държавата?
[/quote]

Аз си работя по този код....В интерес на истината не бях обръщал внимание досега,но изглежда сегашният ми шеф е запознат.....В интерес на истината-и предишната ми фирма съм работил по този код... ;)

Причина за редакция: Забранено е писането с червен цвят!!!
мразим когато се ебават с мен...ебават ли се с мен-значи се подиграват с моето семейство.....а подиграят ли се с него-не давам гаранции за това какво ще направя....успех на работодателите..........При самохвалците, както и при позлатеното оръжие, вътрешното не отговаря на външното.

bad_kras

Цитат на: Димитър Гебшеменов - Сряда, 24 Август, 2011, 13:08:08
Аз си работя по този код....В интерес на истината не бях обръщал внимание досега,но изглежда сегашният ми шеф е запознат.....В интерес на истината и предишната ми фирма съм работил по този код... ;)

Като си е твоя фирмата , ДА! Бях и при такъв работодател(колега-баща и син). Те бяха така а аз само шофор над 12т.

Димитър Гебшеменов

Нямам фирма бе Крас..Обикновен шофер съм... ;)
мразим когато се ебават с мен...ебават ли се с мен-значи се подиграват с моето семейство.....а подиграят ли се с него-не давам гаранции за това какво ще направя....успех на работодателите..........При самохвалците, както и при позлатеното оръжие, вътрешното не отговаря на външното.

admin

А аз искам да ви помоля и двамата да прочетете правилата на форума и по-специално това.

13. Пише се главно в черен цвят. Други цветове се допускат по избор на потребителя, но трябва да са съобразени с основния фон на форума и да не създават затруднения при четене. Забранено е да се употребява червено. Само администратори и модератори имат право да го използват.

Благодаря за разбирането и се надявам, че най-после ще схванете, че всичките тези корекции, които се налага да правя постоянно и всеки ден, ме затрудняват.

комбайнер

Така ми се види на мене:

"Капка по капка - вир"

"Лев по лев - милион"

"Държавата зяпа - частника лапа"

"На гол тумбак - чифте пищови"

Нека асвалтираме магистрала до обора, да сложим позлатен покрив,
да му сменим дограмата и т.н. Като погледнем в него - няколко проскубани овчици, които едва пъат.  Е да, ама комшията не знае.

Знае, знае - целия квартал знае. Ще минат годиииини и ще отчетем грешките. Пак и пак и....

tirtonev

запомнете!!!винаги ще бъда зад вас:)))))

SOLAR

Цитат на: admin - Сряда, 24 Август, 2011, 13:32:43
А аз искам да ви помоля и двамата да прочетете правилата на форума и по-специално това.

13. Пише се главно в черен цвят. Други цветове се допускат по избор на потребителя, но трябва да са съобразени с основния фон на форума и да не създават затруднения при четене. Забранено е да се употребява червено. Само администратори и модератори имат право да го използват.

Благодаря за разбирането и се надявам, че най-после ще схванете, че всичките тези корекции, които се налага да правя постоянно и всеки ден, ме затрудняват.

Според мен, не трябва да се употребява и синия, понеже е прието в НЕТ-а линковете да са в този цвят.
Решението за форума е на Пишещия правилата.

ЛЕКИ ПЪТИщА !

bad_kras

admin

Поредните изроди в "държавата" България. Вижте само как някои си прекарват времето и си доставят удоволствие. Ще използвам и цитат от статията. "Един ужасен свят, населен с отвратителни същества".

http://www.clubextreme.org/node/366

abator

Принципно в България, до не знам коя точно година на миналия век, е имало делфинолов. Познавах един възрастен човек, който на младини е работил там като плувец. Делфините са били отстрелвани с картечница, а плувеца е трябвало веднага да скочи във водата и да ги хване, защото потъвали сравнително бързо. Струва ми се, че случая е подобен. Някой ловува, а не трепе за удоволствие, но .... делфина е в червената книга и това е престъпление.

-----------------------

Министър Найденов разпореди проверка за разстреляния делфин

admin

Значи да ви се оплача от поредния български абсурд. Изтече ми удостоверението за психологическа годност и аз като един добър гражданин реших да се запиша за явяване на тест. Обаждам се вчера по телефона и ми насрочват дата 23-ти ноември. Което ще рече близо след 3 месеца. Кажете ми това дали е нормално. Хубавото е, че точно в момента този документ не ми трябва. Но просто три месеца чакане ми се струват прекалено много.

admin