• Welcome to Форум на българските шофьори.

Нема такава държава

Започната от admin, Понеделник, 15 Август, 2011, 21:22:19

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Красимир Тодоров

Цитат на: комбайнер - Събота, 26 Януари, 2013, 20:53:53Не разбрах какво стана с колегата дето тръгна по новата магистрала. Пристигна ли, върна ли се. Да сподели впечатления ако може.

Още не е ясно има ли такава държава или няма - емоции има, но категоричен извод не.

И....  какво се влага като съдържание зад думите "гордея се, че съм българин".

Някой знае ли?
Колега, аз ще да съм тоя дето за магистралата, да, ходих и натам и насам, сега пак се прибирам от Италия, докато вие тук разтягате масали. Пийвам ракийка на Белград в момента и чета с радост, че освен мен има и други хора дето искрено си обичат Родината. Това дето декларираш че си горд българин, ама държавата и ние не струваме... не го разбирам много..
А магистралата си я бива, вервай ми... и дай Боже още километри да построят.

Красимир Тодоров

комбайнер

Аз пък в момента съм край Барселона и закусвам мед с масло/маргарин/.
И продължавам да се чудя какво ще рече да си горд с държавата си.
Беше време когато се вдигаше и спускаше знамето и слушаше химна в строя. Тогава верно не се замислях, а се изпълвах с това чувство. Чувство, че съм един от тия на които държавата разчита.
Е сега нямам това усещане. Разчитането е само от семейството и затова съм тук.

комбайнер

admin

Лидерът на Партията за независимост, Найджъл Фараги, отправи за пореден път остри критики към България в емисията на "Време за въпроси" на британския телевизионен канал Би Би Си.

,,Тотално е неотговорно и дори глупаво от януари следващата година да отвориме нашите граници за 29 милиона хора от Румъния и България", заяви Фараги.

Във видеоматериалът, който бе качен вчера в "Ютюб" Фараги пред цяла Великобритания изтъква, че в тези държави много хора взимат по 100 евро месечна заплата и затова "всеки един българин веднага ще дойде в Обединеното кралство" след тази дата.

,,България е в ужасно състояние, съдебната система не е независима, а мафията реално ръководи икономиката. Ако бях българин, веднага щях да избягам от там", подчерта Фараги.

Източник : http://svetoven.pogled.info/evropa/news/42512/Bi-Bi-Si-Mafiyata-rakovodi-balgarskata-ikonomika-video
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

нидялко

Цитат на: admin - Неделя, 27 Януари, 2013, 18:15:57
Лидерът на Партията за независимост, Найджъл Фараги, отправи за пореден път остри критики към България в емисията на "Време за въпроси" на британския телевизионен канал Би Би Си.

,,Тотално е неотговорно и дори глупаво от януари следващата година да отвориме нашите граници за 29 милиона хора от Румъния и България", заяви Фараги.

Във видеоматериалът, който бе качен вчера в "Ютюб" Фараги пред цяла Великобритания изтъква, че в тези държави много хора взимат по 100 евро месечна заплата и затова "всеки един българин веднага ще дойде в Обединеното кралство" след тази дата.

,,България е в ужасно състояние, съдебната система не е независима, а мафията реално ръководи икономиката. Ако бях българин, веднага щях да избягам от там", подчерта Фараги.

Източник : http://svetoven.pogled.info/evropa/news/42512/Bi-Bi-Si-Mafiyata-rakovodi-balgarskata-ikonomika-video
Право ти куме в очите. А кажи на човека, че не е прав.

Красимир Тодоров

"Патриотизма не е нещо което приемаме с гените си. Това чувство трябва да се отгледа и развие, за да може да се предаде и на децата ни"
Цитирам по памет от един американски филм реплика на Сара Пейлин, американски политик. Та "глупавите" американци с 200 годишна история за това са голяма нация, понеже мислят за Родина, род и наследсво, а не изтъкват постоянно колко са жалки, без доходи и т.нат.
И там има корупция, проблеми, бедност, наркотици, престъпност и всички пороци за които може да се сетите.
Аз не се чувствам жалък, както вие се описвате. Аз съм горд българин, какъвто е баща ми и са били дедите ми. Само малко ми е жал за вас и децата ви.

А, и още нещо, ако двора ти е за метене, не очаквай комшията да ти го измете

lefterow

Цитат на: Красимир Тодоров - Сряда, 30 Януари, 2013, 12:54:15
"Патриотизма не е нещо което приемаме с гените си. Това чувство трябва да се отгледа и развие, за да може да се предаде и на децата ни"
Цитирам по памет от един американски филм реплика на Сара Пейлин, американски политик. Та "глупавите" американци с 200 годишна история за това са голяма нация, понеже мислят за Родина, род и наследсво, а не изтъкват постоянно колко са жалки, без доходи и т.нат.
И там има корупция, проблеми, бедност, наркотици, престъпност и всички пороци за които може да се сетите.
Аз не се чувствам жалък, както вие се описвате. Аз съм горд българин, какъвто е баща ми и са били дедите ми. Само малко ми е жал за вас и децата ви.

Така е наистина младежо...

Максимус

А, и още нещо, ако двора ти е за метене, не очаквай комшията да ти го измете.
---------------------------------------

Ти си достоен мъж Красимире, (и с красиво име). Имаш моето уважение.

Чест и почитания!

Roshko

Цитат на: Красимир Тодоров - Сряда, 30 Януари, 2013, 12:54:15

Перфектен, както винаги!!!

Обаждане номер 100 беше от мен миналата седмица, 101 също от мен.
Ялова подкрепа, която ама хич не ме изненадва... Българинът е щедър само на порицания, така му "олеква" от тежкия житейски багаж...!  ::)

KrOcky

Ох мъка, мъка.....................отивам си тургам въжето.  :'( :'( :'(
КльоНбаджия

нидялко

В този ред на мисли, вижте как ни представят пред света  >:(http://vbox7.com/play:2399bc67

driver1

Във стила на обичайното самобичуване отново бяхме замерени с изказването на световно неизвестния, някой си Найджъл Фараги, лидер на партия за която и британците едва ли са чували. Ама щом е срещу българите - харесва ни! И ще го цитираме! Както "цитирахме" Саркози, Меркел, Обама и кого ли не...Абе - харесва ни да сме жертви, а някои тука май получават оргазми, когато имат материал за да се почувстват жертви. На кого и на какво - не става ясно. Всъщност - на самите себе си.

KrOcky

Баце никой не харесва или кефи, когато се казват някакви негативни неща за държавицата/жалка/, просто понякога е хубаво си изкараме главите и да позаслушваме какво шепне вятъра, а той напоследък все НЕдобри неща довява, па и се случват не е като да не.

Аз тоя беломунявия ингилизин не виждам нищо НЕвярно да е казал, а ти?
КльоНбаджия

driver1

Цитат на: KrOcky - Сряда, 30 Януари, 2013, 20:54:10Баце никой не харесва или кефи, когато се казват някакви негативни неща за държавицата/жалка/, просто понякога е хубаво си изкараме главите и да позаслушваме какво шепне вятъра, а той напоследък все НЕдобри неща довява, па и се случват не е като да не.

Боли ме дедовия кво казал някой си. Забавлявам се тука да гледам сополявещи се хора, повечето практикуващи една от най-мъжките професии. Странен феномен е това интернет - заменя смеха, рева, синината в окото дори. Изплакваш си болката тук, двама трима те напопържат, някой те подкрепи, узнаеш, че си глупав, или пък комплексар, па си легнеш удовлетворен с идеята, че и утре ще има за какво да си се пооплакваш. И живеейки във виртуалното забравяш за реалното - забравяш, че собствената ти съдба е в собствените ти ръце и ако някъде нещо не ти харесва, не плачеш по форумите търсейки съчувствие, а излизаш на улицата! Излизат всички. Но тъй като това не се случва, (няма и да се случи!), ставаш търсиш и решаваш проблема си сам, там където прецениш, че това е възможно. Дано да съм ясен.

admin

Цитат на: KrOcky - Сряда, 30 Януари, 2013, 20:54:10Баце никой не харесва или кефи, когато се казват някакви негативни неща за държавицата/жалка/, просто понякога е хубаво си изкараме главите и да позаслушваме какво шепне вятъра, а той напоследък все НЕдобри неща довява, па и се случват не е като да не.

Макар публикацията ти да не е насочена към мен, ще си позволя да взема участие в дискусията. Аз например също не искам да се пишат негативни неща за моята родна страна. Но в случая ингилизинът е напълно прав. България наистина се е превърнала в ужасно място за живеене, съдебната система е зависима, корумпирана и не работи в полза на обществото и не на последно място мафията дирижира икономиката. Тъжни неща, наистина.
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

Roshko

Цитат на: admin - Сряда, 30 Януари, 2013, 21:45:51
България наистина се е превърнала в ужасно място за живеене, съдебната система е зависима, корумпирана и не работи в полза на обществото и не на последно място мафията дирижира икономиката. Тъжни неща, наистина.

Тъй ли? Трансформирала се казваш?! С какво сравняваш днешната ситуация? Вероятно с ерата на "борците", "бухалките" и "чуковете"? Или пък с тази на опашките за бензин, олио и захар? Или нещо по-историческо...?  ::) ??? ::)

Roshko