• Welcome to Форум на българските шофьори.

В коя държава бихте предпочели да живеете.

Започната от tirtonev, Вторник, 16 Август, 2011, 00:38:29

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

admin

Цитат на: bat MIRKO - Сряда, 17 Август, 2011, 19:44:32
Чета,аз съм за ХОЛАНДИЯ.Не знам защо но много ме кефи тази държава.

Нормално е да те кефи. Аз за пръв път отидох в Холандия през 1998-а година и още тогава ми направи впечатление изключителната подреденост на тази иначе ощетена от природата държава. Не знам дали повечето от вас знаят, но 1/3 от територията на Холандия е завоювана от морето и е под морското равнище. А за сложната система от диги против наводнения трябва да се изгледат филми по Discovery.
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

admin

antoniyu

Ако търся добра икономика и висок стандарт на живот Норвегия,Швеция,Дания.
Иначе фаворитите ми са Испания(хората са по-човечни и се живее като в БГ но в пъти по-добре),Холандия-невероятна подреденост и уредена държава.Германия-дойде ли уикенд хората са на почивка каравани и др.
цигарените кутии?
А защо няма снимки на гладуващи деца върху опаковките на McDonald's?
Защо няма снимки на измъчвани животни върху опаковките на козметични продукти?Защо не поставят снимки на жертви на пияни шофьори,върху бутилките с алкохол ?Защо да няма снимки на нечестни и крадливи политици.

antoniyu

цигарените кутии?
Защо няма снимки на измъчвани животни върху опаковките на козметични продукти?Защо не поставят снимки на жертви на пияни шофьори,върху бутилките с алкохол ?Защо да няма снимки на нечестни и крадливи политици.

admin

Германия и Холандия са моите фаворити като място за живеене. Дори в много отношения Холандия ми се струва по-привлекателна.

antoniyu

Цитат на: admin - Събота, 27 Август, 2011, 09:26:04
Германия и Холандия са моите фаворити като място за живеене. Дори в много отношения Холандия ми се струва по-привлекателна.

И според мен Холандия е доста преди Германия.
Забравих Франция,имам приятел който живее там от доста години,не се занимава с транспорт и е доста добре там за хората,според неговите думи там си било комунизъм,но друг.
цигарените кутии?

admin

Бил съм няколко пъти във Франция. Но не бих избрал да живея там. Не че не ми харесва, напротив, доста истинска и уредена държава. Но не ми е на сърце. А и този френски..... А за комунизма там си прав. Имам позната, която живее в Авиньон и тя казва същото. Мързеливи франсета, правещи се на болни и живеещи на гърба на останалите. Познато, нали? :)

antoniyu

Цитат на: admin - Събота, 27 Август, 2011, 10:10:46
Бил съм няколко пъти във Франция. Но не бих избрал да живея там. Не че не ми харесва, напротив, доста истинска и уредена държава. Но не ми е на сърце. А и този френски..... А за комунизма там си прав. Имам позната, която живее в Авиньон и тя казва същото. Мързеливи франсета, правещи се на болни и живеещи на гърба на останалите. Познато, нали? :)

Е как няма да е познато,но и в Швеция е така.Навсякъде го има това където е развита социалната икономика и винаги ще го има защото има много мързеливи хора.
Ах френския и на мен ми е слабост познанията са ми сведени до минимум Шарже,Дешарже,Севупле,Бонжур,Мерси.
цигарените кутии?

imter

Аз бих си избрал Испания,а по конкретно в град Валенсия :),много ми харесва,страхотен град.

jonsan69

bad_kras

>>>www.sbps.eu<<<  *** СБПШ ***             

jonsan69

bad_kras

Цитат на: jonsan69 - Неделя, 28 Август, 2011, 14:04:49
Живял съм 3 години в  Берхем.
Не е ли Берген? И какаво стана , защо не си още там?

комбайнер

Нема време за снимка, та ...как си карам по магистралката, в аварийната лента триъгълници, аварирала лека кола и двама полицаи до нея.
Извън мантинелата, долу в "щарпата" стоят прави пътниците и обяснявят на полицаите какъв е проблема. Не обърнах внимание дали само един от пътниците или всичките бяха със светлоотразителни жилетки.
Това ще да е респект и правила без компромис.
    Навит съм за това място, а познайте дека е в Европа?

Мога да подскажа само , че не е в България - оти тук ще остави отворена широко лявата врата и мотаейки се край нея, ще пъчи я корем, я плешки и .....му четеш мислите от разстояние - "Смееш ли да ме удариш, а?"

admin

Не съм учуден, че това не се случва в България. Още повече, че България е само географски в Европа. Иначе като манталитет вече и аз не зная къде сме. В Африка сигурно има по-уредени държави от нашата. На много места в западно-европейските държави съм виждал подобни ситуации. Там обаче живота и здравето на хората се ценят, а не като у нас.

antoniyu

Цитат на: admin - Неделя, 28 Август, 2011, 17:40:06
Не съм учуден, че това не се случва в България. Още повече, че България е само географски в Европа. Иначе като манталитет вече и аз не зная къде сме. В Африка сигурно има по-уредени държави от нашата. На много места в западно-европейските държави съм виждал подобни ситуации. Там обаче живота и здравето на хората се ценят, а не като у нас.

Аз не съм виждал в Европа шофьорът и пътниците да стоят до авариралата кола,винаги са далече от нея и зад мантинелата,колкото се може по-далеч(ако няма мантинела),а в България си е точно обратното.
Преди месец на магистрала Тракия пътувам за София и един камион закъсал нещо и шофьорът легнал под камиона и краката му стърчаха в платното около 20 см и ако не го видиш го оставяш сакат,аз го видях в последният момент.Няма такава държава,няма такъв манталитет никъде другаде,освен Румъния и Сърбия.

цигарените кутии?

bad_kras

Във БЪЛГАРИЯ !   Никъде няма такава свобода !

bad_kras