• Welcome to Форум на българските шофьори.

А като те упоят , какво става?

Започната от bad_kras, Събота, 20 Август, 2011, 14:10:08

« назад - напред »

0 Потребители и 2 гости преглеждат тази тема.

grants

Цитат на: Rammbon - Сряда, 20 Март, 2013, 20:18:32
Чувал съм , чета тук, виждал съм и съм бил обект на нападение. Трябва да се измисли нещо, да се пазим. Който има радиостанция, може да вика за помощ и да му се помага. Тези гаменчета трябва да  се изхващат и да си получат урока, преди да се предадат на властите, щото онези ще ги пуснат и белите пак ще стават.
Едно опасно място и през деня си остава паркинга пред завод Дружба в Пловдив. Там се краде, нафта, гуми, от кабината каквото могат и др. Може и пазача да е с тях, може и да е, а може и колеги да действат. Но там е опасно, особено в тъмната част на нощта. Пазете се !
Да колега прав си. Но аз мисля че може да се направи тема за паркингите на които стават тези работи.И който е чул или е бил обект на такова зло да напише.Така според мен можем да се предпазим всички. Нека Админа реши.
Не всичко е пари,но всичко е с пари

grants

Rammbon

И само да допълня за стъкларскят завод Дружба в Пловдив. Преди да се натовари се влиза за 1 час  в завода, за да оформят документите и тогава се действа. 1 фатален час :(

Rammbon

grants

Цитат на: Rammbon - Сряда, 20 Март, 2013, 20:39:32
И само да допълня за стъкларскят завод Дружба в Пловдив. Преди да се натовари се влиза за 1 час  в завода, за да оформят документите и тогава се действа. 1 фатален час :(
Аз  понеже не съм товарил от там /никога не се знае на къде ще ме духне вятъра/.И да питам? Не се ли влиза в вътре в района на завода, охрана няма ли там.

djingov

Търся и не намирам тема за паркинги на които да не се паркира или да бъдем по-внимателни.Нека всеки сподели къде и какво му се е случило.

djingov

Сори тя темата била тука ама гледам не където трябва.

grants

Цитат на: djingov - Четвъртък, 21 Март, 2013, 19:07:06
Сори тя темата била тука ама гледам не където трябва.
Да и аз това предложих нека се напишат паркингите или местата. Мисля че ще е добре за тези които не знаят и спират там. /Като мен папример/.А може и на за други. Но да не се случва на никой. Лек път. 

Rammbon

Имам терен 30дка на главен път , близо до Гурково,  и идеи, но нямам финанси. От банка - никога !  Мислел съм си за един ТИР паркинг, с бани и  перални  с жетони за време, за  кафе-ресторант и  мотел за водачи на камиони и цени народни, охрана и камери - задължително. Място за разпускане, също.  Дори съм си начертал план.
След време може и да си реализирам мечтата и ще е най-сигурното място в страната.

grants

Цитат на: Rammbon - Четвъртък, 21 Март, 2013, 20:49:51
Имам терен 30дка на главен път , близо до Гурково,  и идеи, но нямам финанси. От банка - никога !  Мислел съм си за един ТИР паркинг, с бани и  перални  с жетони за време, за  кафе-ресторант и  мотел за водачи на камиони и цени народни, охрана и камери - задължително. Място за разпускане, също.  Дори съм си начертал план.
След време може и да си реализирам мечтата и ще е най-сигурното място в страната.
Продай 20дка. и започни на първо време,  а и 10дка не са никак малко.

Rammbon

Да, да я дам на мошенниците за по 290лв на декар ли? НЕ! А и ако почнат да дават по 1000лв на дка, както е в Добруджа, това ще свърши добра работа за поне само за паркинга :) Само да ми пуснат точка за ток , ми искат 4000лв , а има трафопост на 700метра.

S_C

Както ги описвате нещата, вероятно крадците ползват хлороформ.Намира се лесно,струва малко, може да се получи и в домашни условия.Винаги е бил на особена почит сред изнасилвачите и бандите за грабежи.
Противодействие няма.Но действието му е специфично-или трябва да ви залепят на лицето добре напоена кърпа, или да се подаде едно немалко количество в затворено пространство без вентилация.Има приятна, силна, сладникава миризма. Усеща се при съвсем ниски концентрации...при обемна концентрация 200 към милион във въздуха вече много ясно се усеща.Парите му са много по-тежки от въздуха и за това се концентрира в ниските части.Тук нещата са почти идентични с бензиновите пари като числа, но за разлика от тях, не образува с въздуха взривоопасни смеси.
Упойващият ефект настъпва веднага.Сметнете си обема на кабината (AxBxC).Това е една единица.При концентрация 10,000 към едно вече спите дълбоко и ще спите поне няколко часа.
Няма разработени и масово произвеждани сензори,които да отчитат концентрацията му във въздуха.Няма и вещества, които служат като антидот.Вдишването блокира нервната система веднага и ефектът продължава докато организмът не го преработи.
Така,че...от това спасение няма.

grants

Цитат на: S_C - Събота, 23 Март, 2013, 18:32:10
Както ги описвате нещата, вероятно крадците ползват хлороформ.Намира се лесно,струва малко, може да се получи и в домашни условия.Винаги е бил на особена почит сред изнасилвачите и бандите за грабежи.
Противодействие няма.Но действието му е специфично-или трябва да ви залепят на лицето добре напоена кърпа, или да се подаде едно немалко количество в затворено пространство без вентилация.Има приятна, силна, сладникава миризма. Усеща се при съвсем ниски концентрации...при обемна концентрация 200 към милион във въздуха вече много ясно се усеща.Парите му са много по-тежки от въздуха и за това се концентрира в ниските части.Тук нещата са почти идентични с бензиновите пари като числа, но за разлика от тях, не образува с въздуха взривоопасни смеси.
Упойващият ефект настъпва веднага.Сметнете си обема на кабината (AxBxC).Това е една единица.При концентрация 10,000 към едно вече спите дълбоко и ще спите поне няколко часа.
Няма разработени и масово произвеждани сензори,които да отчитат концентрацията му във въздуха.Няма и вещества, които служат като антидот.Вдишването блокира нервната система веднага и ефектът продължава докато организмът не го преработи.
Така,че...от това спасение няма.
Наистина няма но като се хванат 1-2 и като бъдат бити е е..... с извинение.Другите ще се замислят сигорно.

матадора

Цитат на: grants - Четвъртък, 21 Март, 2013, 16:29:07
Аз  понеже не съм товарил от там /никога не се знае на къде ще ме духне вятъра/.И да питам? Не се ли влиза в вътре в района на завода, охрана няма ли там.
Не,колега.Към 8.30 сутринта всички колеги,които чакат за товарене,си взимат пропуск и влизат в административната сграда,за да си вземат нарядите.Това трае около час,през това време камионите са на паркинга отвън.
Миналото лято имах случка с разбита капачка на резервоар,на паркинга на бензиностанцията след Елхово,в посока Лесово.Спрях към полунощ,а тръгнах от там към 5 ч. сутринта.Бях спрял на черния паркинг,между два други камиона.Разбили са капачката и източили около 50 л гориво,без никой да усети.Макар и да бях с леко открехнати прозорци,нищо не съм чул.Интересното е,че аз съм с найлони върху капачките,които са стегнати със скоби за водни съединения.Развили са скобата на пълния резервоар/предполагам,че с почуквания са установили кой е пълен/,свалили са найлона,разбили ключалката на капачката и после,след точенето,са я затворили,сложили найлона и скобата обратно.Много спокойна работа,това без вътрешен човек едва ли се получава.
Ако съдбата ти обърне гръб...бъди търпелив,изчакай я да се наведе!

rider777

Само заглавието на темата видях и не съм чел другите постове, може да са ти отговорили, но ще ти кажа, че като те напръскат изпадаш в мнооо странно състояние за дълго време и като се освестиш лекинго и започнеш да влизаш в час се чувстваш все едно си препил,,, цепи те тиквата и ти се повръща яко ,,,,,,,,,,
Никога не съм обичал и толерирал тъпанарите, мързеливците, завистливците, злобарите и ,,,,,,,,,,,,
Колкото по-нависоко се реем, толкова по-дребни изглеждаме на онези, които не могат да летят.
Най-добрият учител в живота е опитът. Вярно, взима скъпо, но обяснява разбираемо ,,,,,,,,,,,,

S_C

Кражбите са проблем от години.Не са от сега.Аз съм на 34, преди 20 пак се крадеше.Тогава имах двама съседи тираджии, много внимаваха къде държат камионите.А нафтата не знам колко е струвала,ама е била стотинки.Аз не съм шофьор на камион, просто през годините работата ме е завъртала около шофьори и спедитори, та още не съм виждал фирма да не се оплаква от кражби или шофьор, който да не познава поне 2-3 негови ограбени колеги.

Човекът, който искаше да прави паркинга...то хубаво,ама съм го минал тоя път и подобен проект трудно се обосновава икономически у нас.Хем сме важна транзитна дестинация и пак не можем да си помислим даже за трафика, който обичайно е по пътищата на Европа.То това е първото,което човек веднага забелязва от Унгария към нас-камионите по пътя стават сигурно 10 пъти по-малко.Трафикът е много сигурен показател какво представлява икономиката на една държава.Иначе имах един американец, на който беше дошла идеята да прави паркинг у нас...ограден, с охрана, камери, бани,перални...мислеше се нещо за около 400 места, но...идеите са едно, икономическата реалност е нещо съвсем друго.
Сега...ако си мислите,че в САЩ не се краде гориво и стока от камионите...забравете тая работа.Краде се.Може би не точно като у нас, но и там има райони, в които не е добре да се нощува на полето.По-голямата разлика е,че там не рискуват да им свършат часовете докато са по средата на нищото.

То от тогава вярно,че мина време, ама не виждам какво толкова се е променило.България е много бърза транзитна дестинация за международния трафик.Турците и изобщо всички от тая посока ,гледат да минат от тук колкото се може по-бързо, ако е възможно-без да спират въобще.Бавят ги само лошите пътища.Ако се завършат един ден магистралите...изобщо и за кафе ще престанат да спират.Пътища, граници и особено полицията у нас, се приемат като някакво неизбежно зло, което от немай къде ще изтърпиш, но ако има начин да си го спестиш-ще е на драго сърце и с усмивка.Давам за пример турците, просто защото тяхната държава реализира колосален по обем износ, който пътува основно по суша.

Mandor

Цитат на: Rammbon - Четвъртък, 21 Март, 2013, 20:49:51
Правил ли си сметки колко трябват за реализация на идеята? И за колко време ще се възстанови инвестицията?
Да пишеш на български с латински букви е все едно да пишеш с лайна по стената - чете се, но не е приятно.
Продавам 405,бензин,на части
На шестия ден Господ видя, че не може да направи всичко и създаде инженерите.

Mandor

Да пишеш на български с латински букви е все едно да пишеш с лайна по стената - чете се, но не е приятно.
Продавам 405,бензин,на части
На шестия ден Господ видя, че не може да направи всичко и създаде инженерите.