• Welcome to Форум на българските шофьори.

А като те упоят , какво става?

Започната от bad_kras, Събота, 20 Август, 2011, 14:10:08

« назад - напред »

0 Потребители и 3 гости преглеждат тази тема.

rolly_s

Препоръчвам,мини коланче (става и голям колан )или импровизирани стопери на ключалките на вратите!Аз съм със коланче,който си купих от Практикер.Когато ми се наложи да нощувам на съмнително място се заключвам и опъвам колана от врата до врата,притягам леко и тва е!Не съм на 100% спокоен но поне документи,пари,навигация,лаптоп и.тн ще си останат при собственика..Усмивчица,но като цяло нека не се случва на никой!
Бих добавил и при възможност оставяйте люка леко отворен,защото в затворено помещение пораженията са по-големи.Спрейовете,които ползват са коктейлни и не само упойващи
Не ми казвай какво да правя, защото ще ти кажа къде да идеш

rolly_s

Не ми казвай какво да правя, защото ще ти кажа къде да идеш

Scania Power

Ами като си упоен например няма ли да им стигне на ъкъла след като не могат да отворят вратите да разбият предния прозорец пък ти да си упоен и да ги гледаш как си щъкат.

Scania Power

grants

Цитат на: Scania Power - Неделя, 19 Май, 2013, 01:51:05
Ами като си упоен например няма ли да им стигне на ъкъла след като не могат да отворят вратите да разбият предния прозорец пък ти да си упоен и да ги гледаш как си щъкат.
1- Калега като се чупи прозореца се вдига шум.
             2-Логически като си упоен си спинкаш и предполагам няма как да ги гледаш.

Не всичко е пари,но всичко е с пари

driver1

Цитат на: grants - Неделя, 19 Май, 2013, 09:45:30
1- Калега като се чупи прозореца се вдига шум.
             2-Логически като си упоен си спинкаш и предполагам няма как да ги гледаш.

Наскоро обраха колега във Франция. Чантичката му с документите е била под възглавницата и са успели да я измъкнат.

venco

Цитат на: rolly_s - Вторник, 26 Март, 2013, 08:31:10
   Препоръчвам,мини коланче (става и голям колан )или импровизирани стопери на ключалките на вратите!Аз съм със коланче,който си купих от Практикер.Когато ми се наложи да нощувам на съмнително място се заключвам и опъвам колана от врата до врата,притягам леко и тва е!Не съм на 100% спокоен но поне документи,пари,навигация,лаптоп и.тн ще си останат при собственика..Усмивчица,но като цяло нека не се случва на никой!
Бих добавил и при възможност оставяйте люка леко отворен,защото в затворено помещение пораженията са по-големи.Спрейовете,които ползват са коктейлни и не само упойващи

Колега какви са тези колани??? ???

SOLAR

Цитат на: venco - Понеделник, 20 Май, 2013, 15:40:50

Напиши в търсачката колани и прочети. Преди лягане го захващаш за вътрешните дръжки на вратите.

ЛЕКИ ПЪТИЩА !

bojo

Цитат на: venco - Понеделник, 20 Май, 2013, 15:40:50

Коланите са като тея дето си връзваш товара,само че по-малки.Закачаш дръжките на двете врати от вътре и стягаш,само не се прстаравай със стягането да не потрошиш нещо :'(.Тея колани ги има на почти всяка по-голяма бензиностанция.Лек път ;)
Божо

SOLAR

bojo , +1
Тази снимка избива рибата . На първата секция успях да прочета 31 колана. Шофьора трябва да има бокс-палет само за коланите.

ЛЕКИ ПЪТИЩА !

ivopifeca

А тия къде са се упоили с неколкоо водки преди легане,при тех важи ли ???

bad_kras

Цитат на: ivopifeca - Петък, 24 Май, 2013, 19:23:37
А тия къде са се упоили с неколкоо водки преди легане,при тех важи ли ???
При такива моменти , положението може да стане още по сложно , (в смисъл здравословно). 
>>>www.sbps.eu<<<  *** СБПШ ***             

abator

До сега ми се е разминавало, но вече можете да ме броите от напръсканите.
Кишинев, Петрушани, митницата. Олекнах с 200 литра. Да им пикам на митницата на тия!

naum4o

Цитат на: abator - Петък, 21 Март, 2014, 22:13:02
До сега ми се е разминавало, но вече можете да ме броите от напръсканите.
Кишинев, Петрушани, митницата. Олекнах с 200 литра. Да им пикам на митницата на тия!
Кофти ситуация....... :(  Молдовски измекяри.
Като толкова ви се иска да боядисвате паметници, то идете пред посолството на САЩ и боядисайте паметника на онези, които изравниха София със земята през зимата на 1943-1944г., но ония там ще ви отстрелят като кучета, защото за тях не сте нищо повече от самопродали се РОБИ!

abator

Имам един познат доктор и реших да се допитам до него. Разказах му историята, но реакцията му ме стресира. Думите му бяха: "Ти луд ли си бе? В първите 3 дни мястото ти е в токсикологията, не зад волана!". След това ми дръпна една лекция. Ще споделя само основното.

Ако дишате над 2 минути, концентрации на хлороформ, предизвикващи наркоза, то тогава вече говорим не за упояване, а за отравяне със това вещество. Веднъж попаднал  в организма, в следствие на окислителни процеси, хлороформът се преобразува във фосген. Който е ходил в казарма знае, че това е бойно отровно вещество, което поразява всички вътрешни органи. Военните най-много ценят способността му да разрушава белите дробове.

Медиците са длъжни да установят нивото на отравяне и да предприемат един куп действия, но основното е да вентилират белите дробове. Всичко това се прави не за да се избегне, а за да се ограничи поражението.

Колеги, ако се събудите с главоболие и драскане в гърлото, помислете дали не сте били отровени с някакви такива вещества.

ivopifeca

Цитат на: abator - Понеделник, 24 Март, 2014, 12:21:17
Имам един познат доктор и реших да се допитам до него. Разказах му историята, но реакцията му ме стресира. Думите му бяха: "Ти луд ли си бе? В първите 3 дни мястото ти е в токсикологията, не зад волана!". След това ми дръпна една лекция. Ще споделя само основното.

Ако дишате над 2 минути, концентрации на хлороформ, предизвикващи наркоза, то тогава вече говорим не за упояване, а за отравяне със това вещество. Веднъж попаднал  в организма, в следствие на окислителни процеси, хлороформът се преобразува във фосген. Който е ходил в казарма знае, че това е бойно отровно вещество, което поразява всички вътрешни органи. Военните най-много ценят способността му да разрушава белите дробове.

Медиците са длъжни да установят нивото на отравяне и да предприемат един куп действия, но основното е да вентилират белите дробове. Всичко това се прави не за да се избегне, а за да се ограничи поражението.

Колеги, ако се събудите с главоболие и драскане в гърлото, помислете дали не сте били отровени с някакви такива вещества.

Ужас!

Редактирано поради: 1. Червеното е на мода
                                     2. Коригиран цитат

BG-Trans

Как да се предпазим от упояване?
Вратите може да са вързани с аларма и при отваряне да завият сирените, но с упояването отърване май няма. Лятото ако се спи на леко отворен люк и на горното легло, концентрацията дали ще е по-слаба?

BG-Trans