• Welcome to Форум на българските шофьори.

Алкохолът на паркинга

Започната от bad_kras, Вторник, 23 Август, 2011, 11:35:06

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

stoil nedev

Ако се кара още както преди с международните книжки от СБА (в Русия) изобщо ама изобщо не ти вярвам ....на как да е.
Кой ще те вкара в кауша бе??? Нали преди това трябва да те осъди съдия??? Често юридическото лице във въпросната държава е два три пъти по пияно от съдения пияница!
Между другото трябва да спомена на колегите че много трябва да се внимава когато пътната полиция в тази прекрасна страна те проверява!!!!!!! Винаги съм искал неразпечатан мущук на дрегера и самия дрегер да го забършат много хубаво със суха кърпа. Гадовете могат да изкарат пиян и най-трезвия. Слагат в муштука където духаш памук със спирт или пръскат някалко капки парфюм на гнездото където той се захваща. Много са изобретателни мръсниците сама и само да им дадеш по голямо уважение на "традициите" ;)
Стресни се, племе закъсняло!   Живейш ли, мреш ли, ти не знайш!  След теб потомство иде цяло - какво ще да му завещайш?       
                       Иван Вазов

stoil nedev

Стресни се, племе закъсняло!   Живейш ли, мреш ли, ти не знайш!  След теб потомство иде цяло - какво ще да му завещайш?       
                       Иван Вазов

DeDo Vi

Цитат на: stoil nedev - Неделя, 27 Май, 2012, 13:49:44
Ако се кара още както преди с международните книжки от СБА (в Русия) изобщо ама изобщо не ти вярвам ....на как да е.
Кой ще те вкара в кауша бе??? Нали преди това трябва да те осъди съдия??? Често юридическото лице във въпросната държава е два три пъти по пияно от съдения пияница!
Между другото трябва да спомена на колегите че много трябва да се внимава когато пътната полиция в тази прекрасна страна те проверява!!!!!!! Винаги съм искал неразпечатан мущук на дрегера и самия дрегер да го забършат много хубаво със суха кърпа. Гадовете могат да изкарат пиян и най-трезвия. Слагат в муштука където духаш памук със спирт или пръскат някалко капки парфюм на гнездото където той се захваща. Много са изобретателни мръсниците сама и само да им дадеш по голямо уважение на "традициите" ;)
Абе ако искаш вярвай, дреме ми дали ми вярваш. Още миналата година си купих едно книжле, със законите и правилника за движение по пътищата на Русия, та там са описани подробно глобите и наказанията.
А ти понеже си много светнат по темата, ми кажи дали ще се отървеш със "традиция" ако направиш ПТП и има пострадали. При такава ситуация можеш ли да познаеш какво те чака ако си виновен и дрегера покаже наличие на алкохол в кръвта ти?????

DeDo Vi

admin

Цитат на: stoil nedev - Неделя, 27 Май, 2012, 13:49:44

То и в България ще те вкарат незабавно в ареста, ако пробата ти покаже алкохол над 1.2 на хиляда. Вероятно и в Русия важат подобни правила.
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

loshdancho

Цитат на: admin - Неделя, 27 Май, 2012, 18:23:07
То и в България ще те вкарат незабавно в ареста, ако пробата ти покаже алкохол над 1.2 на хиляда.
Сигурен ли си?
ПРОСТ(о) шофьор!  Малии за това някога се учеше 3-4год.

admin

Цитат на: loshdancho - Неделя, 27 Май, 2012, 18:25:08
Сигурен ли си?

100% съм сигурен и даже ще подкрепя думите си с доказателства.

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=893158
http://www.studena.net/content/studenets-otkazal-krvna-proba-za-alkokhol-zadrzhan-za-24-chasa
http://radar.bg/bg/2012-05-02/article/1031727_%D0%A1%D0%BF%D0%B8%D0%BF%D0%B0%D1%85%D0%B0_%D1%88%D0%BE%D1%84%D1%8C%D0%BE%D1%80_%D1%81_2_66_%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%BC%D0%B8%D0%BB%D0%B0_%D0%B0%D0%BB%D0%BA%D0%BE%D1%85%D0%BE%D0%BB.html
http://ardanews.info/?p=27812
http://btvnews.bg/bulgaria/incidenti/shofor-s-2-39-promila-alkohol-se-preobrna-po-tavan-v-shumen.html
http://haskovonews.com/9564

Всичките "герои" от новините са задържани в ареста за 24 часа. И тъй като шофирането на превозно средство след употреба на алкохол и с концентрация над 1.2 на хиляда е престъпление, се използва Законът за МВР и по конкретно член 63. А той казва това.

Чл. 63. (1) Полицейските органи могат да задържат лице:
1. за което има данни, че е извършило престъпление;

(2) В случаите по ал. 1 лицето може да бъде настанено в специално помещение и спрямо него могат да бъдат взети мерки за лична сигурност, ако поведението му и целите на задържането налагат това.
(3) Когато задържаното лице не владее български език, то незабавно се информира за основанията за задържането му на разбираем за него език.
(4) Задържаното лице има право да обжалва пред съда законността на задържането. Съдът се произнася по жалбата незабавно.
(5) От момента на задържането си лицето има право на защитник.
(6) За задържането съответният орган е длъжен незабавно да уведоми лице, посочено от задържания.

P.S. Прикрепям и едно интересно решение на български съд. От него е видно, че само при наличие на данни за употребен алкохол може да бъде приложена санкцията задържане в ареста.

loshdancho

ПРОСТ(о) шофьор!  Малии за това някога се учеше 3-4год.

admin

Цитат на: loshdancho - Неделя, 27 Май, 2012, 20:00:44
Мда, по закон е така......

И на практика е така. Сигурен съм, че нито един полицай няма да си рискува службата и да си навлече един куп неприятности, ако пропусне да задържи водач, алкохолната проба на когото е показала над 1.2 на хиляда.

pumix

Мммм.....такамммм....бех написал едно нещо ма решиха че е нецензурно,въпреки,че точно това не ми се чини баш нецензурно ма както и да е.Та сега ще го напиша малко по цензурно.
ЦитатВинаги съм искал неразпечатан мущук на дрегера и самия дрегер да го забършат много хубаво със суха кърпа. Гадовете могат да изкарат пиян и най-трезвия. Слагат в муштука където духаш памук със спирт или пръскат някалко капки парфюм на гнездото където той се захваща.
Като не ми даде запечатан мущук г-н полицая,каквото и да отчете дрегера мислим,че няма как да му бъде признато.
На руска кола вратата и на жена устата,се затварят с удар!!!

admin

Цитат на: pumix - Неделя, 27 Май, 2012, 22:52:06
Мммм.....такамммм....бех написал едно нещо ма решиха че е нецензурно,въпреки,че точно това не ми се чини баш нецензурно ма както и да е.Та сега ще го напиша малко по цензурно.Като не ми даде запечатан мущук г-н полицая,каквото и да отчете дрегера мислим,че няма как да му бъде признато.

На мен ми се стори нецензурно. По въпроса с дрегера си мисля, че при толкова пияни водачи по пътищата едва ли на полицаите им се налага да правят подобни неща. На теб лично случвало ли ти се е, или говориш по принцип? На мен не. Проверяван съм няколко пъти за алкохол и всеки път са разпечатвали нов мущук.

pumix

Не,не ми се е случвало,винаги ми дават запечатан и аз лично го отпечатвам.Даже смятам,че няма как да изиграят шофьор по този начин.То трябва да си не тъп,ами незнам какъв ,за да духнеш в мущук с "неясен произход".
На руска кола вратата и на жена устата,се затварят с удар!!!

Jack77

Смятам го за много грешно. Като си на работа ще пасуваш, защото все пак и ти да не си виновен като духнеш в дрегера и отчете пак ще останеш без книжка, а и да не забравяме, че човешкия живот си зависи и от нас до голяма степен. Като видя да се наливат както каза Дедо, бягам на далеч. То за това после нормалния човек си казва: "а тоя е тираджия мръсен алкохолик, от който нищо не става" и отстрани погледнато си е така. Пресен случай от вчера, спирам на Петрома, на границата на Румъния за малка почивка и да си взема винетка, пала една цигарка до камиона и само гледам как румънеца спрял до мене си отваря вратата и почва да драйфа като животно ;D, а после ще кара ами ако утрепе някой, тия са си директно за панделата.

stoil nedev

Уважаеми момчета!!! Вие никога не сте били в страната на чудесата наречена Русия!?
Там могат да те изкарат какъвто те си искат когато и както решат. Там важат само техните правила и техните закони такива каквито на тях им отърват в самия момент.
Ако си висок 3.90м. но те те премерят с тяхната "удочка" и ти кажат 4.10 значи това е така.
Пари на ръка или глоба няма прошка!!! Ако си нормално широк 2.50м. но те примирят и ти кажат 2.55м то това е така.Пари на ръка или глоба-няма мърдане!!!
Още много са нещата които си мислиш че знаеш но за тях не са така. На дядо Ви ли на Баба Ви ли там ...... на него са му много добре познати тези неща но...... той решил лекции да води.
Защо ли Ви ги обяснявам?  Интересното е когато сте там (в Русията) да Ви гледам как недоумявате и се побърквате от това че нищо не можете да направите-много е неприятно и не го желая на никой!
Дано не ви се налага да тръгнете да карате по тази релация.
Последно......за мен тази тема( руската и страните от СНГ) приключи.
                       Иван Вазов

georgi87

Първия път като бех в Русия след неколкократно даване на рушвет на един лукоил си купих Руски правилник в който има и глобите и пише за кой член каква е глобата или лишаването.И след това като ме спрат и си измислят някъква глоба ги питам по кой член ми е глобата и взимам правилника и те като го видят или ми фъргат документите и ме пускат или ми пишат глоба която плащам на границата като излизам и е бая по ниска от парите които са ми искали да им дам на ръка.Веднъж на излизане от Воронеж,бях с каучук за Румъния и ме спират на един ГАИ пости ме накараха да мина на кантара,като минах се указа че имам претоварване на една от осите според тях та мерих още 3пъти и ми искаха 3000рубли за да ме пуснат.Аз им казах че мога да им дам 300 от сърце ако искат.Те ме заведоха при началника и той ми вика че глобата била 7000 рубли,ако ми я напишат а аз му обесних че шефа нема да ми признае тия 3000 рубли които искат и че ако ме глобат 7000рубли ще ми признае глобата щото има квитанция.Тоя се почуди малко и си ми даде документите и м пуснаха бес една купейка.Така че мога да кажа на колега че от когато той е пътувал на там до сега някой неща са се променили.И тва за международните книжки от СБА дето некога са ги оставяли на всеки ГАИ пост дет се вика и са си карали сега не е баш така а за пиене колеги от Сомат дето ги бяха ловили в Орел викаха че са дали 1000долара за да ги пуснат.То и тва дето е било в началото на 90те за едно шише слънчев бряг да те зареди с нафта и после да кара по тебе с цистерната за да изгориш и да те дозареди за още един слънчев бряг също вече не е така.

maxi1999

Аз предлагам да не се самобичуваме за употребата на алкохол,щото всеко лето на нашто Черноморие им гледаме сеира на разни 'Европейци' 'Скандинавци' и тем подобни културни нации.
Кажете им,че идвам и водя ада след себе си.Уаят Ърп

Rammbon

Цитат на: maxi1999 - Сряда, 30 Май, 2012, 20:29:00
Аз предлагам да не се самобичуваме за употребата на алкохол,щото всеко лето на нашто Черноморие им гледаме сеира на разни 'Европейци' 'Скандинавци' и тем подобни културни нации.
Ами те и затова идват в България, да се наливат с евтиния ни алкохол, да правят поразии и да се оплакват , че не им харесва обслужването и да искат да им се върне сумата за почивката. Така хем са на мере и се наливат, хем им излиза и без пари, защото са от културните нации . Последното става много често, но не и с българите.

Rammbon