• Welcome to Форум на българските шофьори.

Москвич 403 1964г

Започната от dino412, Четвъртък, 25 Август, 2011, 20:02:06

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

dino412

Цитат на: Trucker_Boy - Понеделник, 29 Август, 2011, 20:05:21
Мен лично много ми хареса автомобила и съм сигурен ,че след като го освежиш ще стане прекрасен.
Чакам снимки ! ;)

За сега имам само това:
http://dino412.snimka.bg/automobiles/moskvich-403.612655
http://dino412.snimka.bg/automobiles/brigada.613259
по-натам още.
Броните и решетката на 412-ката и на 403-та са минати с полирпаста.
А имам и още един Руснак но в момента е в бокса за освежаване:
Шофьор не се става шофьор се ражда. Колкото и да имаш желание не идва ли Ти отвътре не става...
Най-слабото място в софтуера на всички системи за безопасност на МПС-тата си остава софтуера на задкормилното устройство.

dino412

Шофьор не се става шофьор се ражда. Колкото и да имаш желание не идва ли Ти отвътре не става...
Най-слабото място в софтуера на всички системи за безопасност на МПС-тата си остава софтуера на задкормилното устройство.

Trucker_Boy

Хромираните части по колите са перфектни , как постигаш това ?
www.sbps.eu
Сдружение на Българските Професионални Шофьори

Trucker_Boy

www.sbps.eu

dino412

Много лесно.Първо (с изключение на 412-ката която е стара семейна собственост и винаги е била в гараж)подбирам екземпляри запазени и добре почитани от предишните собственици както се вижда и на снимките макър и малко по-скъпо струващи.Второ имам останала от едно време хубава шлайф паста за хром и метал с която полирам повърхностите до блясък.И третото което е най-интересното и съществено е че където хрома е наранен и има избила ръжда както беше с бронята и решетката на ИЖ-ето се заменя с чисто нов не употребяван детайл.Все още за тия коли се намират много изостанали нови части все пак на времето това бяха най-масовите коли в България.

Mandor

Карал съм доста Москвичи, на такива съм се учил.  И из мазето се търкалят доста неща за тях. Ако имаш желание да ме отървеш от нещо- заповядай.
Да пишеш на български с латински букви е все едно да пишеш с лайна по стената - чете се, но не е приятно.
Продавам 405,бензин,на части
На шестия ден Господ видя, че не може да направи всичко и създаде инженерите.

dino412

georgi87

Знаете ли че за разлика от повечето Руски автомобили които се произвеждат и в момента Москвич не се произвежда АЗЛК е фалирал и на част от територията на завода се произвеждат Renault Logan Sandero и Duster.

Mandor

Логан и Дъстер не са ли Дачия?  ???
Да пишеш на български с латински букви е все едно да пишеш с лайна по стената - чете се, но не е приятно.
Продавам 405,бензин,на части
На шестия ден Господ видя, че не може да направи всичко и създаде инженерите.

georgi87

Да колега Дачия са но в Русия се продават с емблемата на Рено

velizar

Преди години като имах 2140Д и бях доста  :( млад , си правих стартови отсечки с BMW 316 по светофарите.  Москвича ги дърпаше до към 80км/ч , после изоставаше, но смръщените вежди на BMW карачите няма да ги забравя :)
Колега, евала за 3-те коли Москвич. Страшни са !

dino412

2140Д е дефорсирания 412 ДЭ мотор 65к.с. ИЖ-а и 412-та са със стария модел мотори 412Э 75к.с. и доста по чевръсти на старт.Много изумени погледи е имало по светофарите от дечковци с лачени западнярки като видат стоповете на Москвич-а след зелен светофар.Още повече че никой не очаква това http://dino412.snimka.bg/automobiles/412.617123.24813118 да е 412-ка всеки мисли че е 408-ца.

DeDo Vi

Цитат на: georgi87 - Понеделник, 31 Октомври, 2011, 14:03:22
Знаете ли че за разлика от повечето Руски автомобили които се произвеждат и в момента Москвич не се произвежда АЗЛК е фалирал и на част от територията на завода се произвеждат Renault Logan Sandero и Duster.
Знам, даже съм карал купета на Рено от Бурса за там. :)

dino412

Тия дни успях да открадна малко време и да почна полеко-леко с реставрацията  на колата.Като начало почнах с местата с промени от предишния собственик който беше заменил оригиналния радиатор с някакъв по неговите думи от Волга доста колхозно поставен.

Намерих оригинален радиатор които промих почистих и освежих

предстой му монтаж но преди това има още някой дребни работи покрай мотора и за сега чака.Между временно зачистих някой места с корозия и се получиха доста интересни гледки:
преди:

и след наместа Ми:

явно ще трябва игра с ъглошлайфа телоподаващото и някоя ламарина.
За това пък гредите праговете и дъното за сега са добре:

след телената четка:

и за сега всичко това е добре намазано с преобразовател на ръжда да втасва и чака последваща обработка.Ако Ви е интересно при понататъчната работа ще има още снимки.

Trucker_Boy

Браво , поздравления за труда които си положил по колата.
Благодаря за снимките , очаквам още ;)
www.sbps.eu

dino412

Няколкото свободни дни се оказаха и достатъчно топли да почовъркам по колата.Задните калници имаха известни проблемчета не добре замазани та реших за разчопля:

Понеже в тая кола всички калници са на болтове въоръжих се с инструмент и ето какво бъги се получи:

като за 47 годишно желязо големи поразий от ръжда нямаше само тук там някоя дребна дупка като на 8-10 годишен Опел(без умисъл да убиждам марката но все пак са доста известни с корозията си)

всичко това щателно беше зачистено с ъглошлайфа с телена четка и изшкурено с машинката с шкурка а недостъпните за машините места на ръка с шкурка

след което обилно всичко бе намазано с преобразовател на ръжда

за сега е свършено толкова по натам ще следва продължение дано задържи времето.

Бриги Магнито

Бацета оф топик въпрос,че се фанах на бас.
Колко бушона(предпазителя) има туй чудо може ли ме светнете?

Въпроса ми е за модел 403.

Бриги Магнито