• Welcome to Форум на българските шофьори.

4 места с умопомрачителни имена :)

Започната от !.!.!, Петък, 26 Август, 2011, 14:38:44

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

!.!.!

Предлагаме ви да посетите няколко кътчета из добрата стара Европа, който са известни не с друго, а със своите имена. Ако пък не успеете да стигнете до тях, позабавлявайте се поне:

Като за начало - Фъкинг!

Фъкинг, Австрия

В Западна Горна Австрия се намира китното градче, носещо звучното име Фъкинг. Легендата носи, че то е кръстено на един от управниците си - лорд Адалпертус де Фукинг, основал градчето още през 6 век. Въпреки че към днешна дата постоянните жители на Фъкинг не надвишават 100, то се радва на сериозен туристически интерес.

Кондом, Франция

Ако за англоговорящата част от човечеството ,,кондом" е дума, назоваваща контрацептив, то за французите това е населено място в департамента Жер. Нещо повече – Кондом е градче, разположено по маршрута на един от най-големите френски поклоннически пътя.

Батман, Турция

Съседите ни могат да се похвалят с град, носещ името на един от най-популярните комикс герой. Е, да, но градът носи това име много преди героят да бъде измислен и да придобие подобна популярност.

Ланвайрпулгуингилгогеръхуърндробуллантисильогогогох, Англия

Няма четене! Но това е името на град в Англия, който носи най-дългото наименование в света.

Поради факта, че не само туристите, но и местните трудно произнасят това име, в сила е и старото име на града Ланвайрпулгуингил, което доста облекчава изговарянето.

Та аз да питам , някой от вас да е минавал покрай тези градчета ?
Аз съм си Аз. Свиквайте. :)

!.!.!

Аз съм си Аз. Свиквайте. :)

bad_kras

Цитат на: Илиева - Петък, 26 Август, 2011, 14:38:44
Предлагаме ви да посетите няколко кътчета из добрата стара Европа, който са известни не с друго, а със своите имена. Ако пък не успеете да стигнете до тях, позабавлявайте се поне:

Като за начало - Фъкинг!

Фъкинг, Австрия

В Западна Горна Австрия се намира китното градче, носещо звучното име Фъкинг. Легендата носи, че то е кръстено на един от управниците си - лорд Адалпертус де Фукинг, основал градчето още през 6 век. Въпреки че към днешна дата постоянните жители на Фъкинг не надвишават 100, то се радва на сериозен туристически интерес.

Кондом, Франция

Ако за англоговорящата част от човечеството ,,кондом" е дума, назоваваща контрацептив, то за французите това е населено място в департамента Жер. Нещо повече – Кондом е градче, разположено по маршрута на един от най-големите френски поклоннически пътя.

Батман, Турция

Съседите ни могат да се похвалят с град, носещ името на един от най-популярните комикс герой. Е, да, но градът носи това име много преди героят да бъде измислен и да придобие подобна популярност.

Ланвайрпулгуингилгогеръхуърндробуллантисильогогогох, Англия

Няма четене! Но това е името на град в Англия, който носи най-дългото наименование в света.

Поради факта, че не само туристите, но и местните трудно произнасят това име, в сила е и старото име на града Ланвайрпулгуингил, което доста облекчава изговарянето.

Та аз да питам , някой от вас да е минавал покрай тези градчета ?
Ха ха , много интересно наистина , но това с англииското градче направо ме хвърли в тъча!!! Аз поне , не бях и чувал за тях , макар че доста съм пообиколил из Европата.  Ще си ги запиша и разгледам къде се намират!    +1  за инфото от мен.  :) :) :)
>>>www.sbps.eu<<<  *** СБПШ ***             

bad_kras

Trucker_Boy

Страшна информация ! (+1)
Заслужава си колеги ,преминаващи в близост до тези населени места да отделят малко време и разгледат забележителностите.  ;D
www.sbps.eu
Сдружение на Българските Професионални Шофьори

antoniyu

Браво +1 и от мен.
Ето още малко които си спомням с такива имена.

Финландския остров Путка, например. В буквален превод от фински ,,путка" всъщност означава – каторга. Преди Втората световна война на малкото островче е имало затвор и от там е дошло името му.
В околностите на руската столица Москва се намира китното селце Путково. Което забележете е в Хуйкоровска област.
Усмивка у нашенския турист би предизвикало и името на швейццарския град Кур.
Градът е живописно разположенкисинг на двата брягаа на река Рейн, в подножието на Алпите.
Един от най-старите белгийски градове носи името Хуй. Селището датира от втори век пр. н. е. И понаастоящем там живеят около 15 хил. човека.
Еротично звучат и имената на нюйоркската търговска улица ,,Минет" , както и на канадския остров Дилдо, намиращ се в близост до Нюфаундленд.

Аз съм бил до Франкинг,а то било близо това ако го знаех щях да отида до там цъцъцъцъц.
http://maps.google.com/maps?hl=en&tab=wl
цигарените кутии?
А защо няма снимки на гладуващи деца върху опаковките на McDonald's?
Защо няма снимки на измъчвани животни върху опаковките на козметични продукти?Защо не поставят снимки на жертви на пияни шофьори,върху бутилките с алкохол ?Защо да няма снимки на нечестни и крадливи политици.

bad_kras

Цитат на: antoniyu - Петък, 26 Август, 2011, 17:03:49
Браво +1 и от мен.
Ето още малко които си спомням с такива имена.

Финландския остров Путка, например. В буквален превод от фински ,,путка" всъщност означава – каторга. Преди Втората световна война на малкото островче е имало затвор и от там е дошло името му.
В околностите на руската столица Москва се намира китното селце Путково. Което забележете е в Хуйкоровска област.
Усмивка у нашенския турист би предизвикало и името на швейццарския град Кур.
Градът е живописно разположенкисинг на двата брягаа на река Рейн, в подножието на Алпите.
Един от най-старите белгийски градове носи името Хуй. Селището датира от втори век пр. н. е. И понаастоящем там живеят около 15 хил. човека.
Еротично звучат и имената на нюйоркската търговска улица ,,Минет" , както и на канадския остров Дилдо, намиращ се в близост до Нюфаундленд.

Аз съм бил до Франкинг,а то било близо това ако го знаех щях да отида до там цъцъцъцъц.
http://maps.google.com/maps?hl=en&tab=wl
За финладския остров и швейцарското градче съм чувал и гледал в нета . Да интересно е всичко . Но я пробвай да прочетеш англииското градче от Илиева - още не мога да го прочета на глас а от 2 часа се мъча!!!!!!

antoniyu

Помъчих се 3 пъти още в началото и след като не можах се отказах.
цигарените кутии?
Защо няма снимки на измъчвани животни върху опаковките на козметични продукти?Защо не поставят снимки на жертви на пияни шофьори,върху бутилките с алкохол ?Защо да няма снимки на нечестни и крадливи политици.

admin

Цитат на: antoniyu - Петък, 26 Август, 2011, 17:38:19

Е нали щеше да си го запишеш и да го разгледаш някой път.... Запиши си тогава и вулкана в Исландия Ейяфятлайокутл. :D :D :D
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

antoniyu

Цитат на: admin - Петък, 26 Август, 2011, 18:16:33

Е нали щеше да си го запишеш и да го разгледаш някой път.... Запиши си тогава и вулкана в Исландия Ейяфятлайокутл. :D :D :D

ЕЕ шеф стига де сега съм на първа фаза склероза(забравям да вдигна седалото на тоалетната чиния),не помня да съм ги записвал или искал.Разгледах ги това в Австрия и Франция може и да мина от там някой път но Исландия.
А покрай Хуй съм минавал и съм сигурен,че и повечето са минавали на Е411.
цигарените кутии?

admin

Аз се обърках. Bad_Kras щеше да си ги записва. А покрай Huy на Е411 и аз съм минавал. Даже много се учудих как им се казва градчето. Те дали знаят къде живеят? :D

antoniyu

Цитат на: admin - Петък, 26 Август, 2011, 18:36:24
Аз се обърках. Bad_Kras щеше да си ги записва. А покрай Huy на Е411 и аз съм минавал. Даже много се учудих как им се казва градчето. Те дали знаят къде живеят? :D

Е как къде на един Хуй място,не знам трябват ли кавички не ли шеф ако прецениш редактирай.
цигарените кутии?

bad_kras

Цитат на: antoniyu - Петък, 26 Август, 2011, 18:27:47
Цитат на: admin - Петък, 26 Август, 2011, 18:16:33

ЕЕ шеф стига де сега съм на първа фаза склероза(забравям да вдигна седалото на тоалетната чиния),не помня да съм ги записвал или искал.Разгледах ги това в Австрия и Франция може и да мина от там някой път но Исландия.
А покрай Хуй съм минавал и съм сигурен,че и повечето са минавали на Е411.
Този сигурно е оттам Е411!  ха ха ха

admin

Този май е от Швеция, като му гледам номера. Ама този германец също има хубав номер.

antoniyu

А в Унгария какви имена на градове има направо не мога да го изговоря езика ми се схваща,финландци и французи се справят сигурно.
цигарените кутии?

antoniyu

цигарените кутии?