• Welcome to Форум на българските шофьори.

Катун на Годината

Започната от Trucker_Boy, Неделя, 28 Август, 2011, 13:53:10

« назад - напред »

0 Потребители и 3 гости преглеждат тази тема.

Гласувайте за вашият фаворит! :D

Iveco
50 (31.6%)
DAF
44 (27.8%)
Mercedes
64 (40.5%)

Общ брой гласове: 156

imter

Както каза колегата Abator,всеки си има мечти и си ги преследва,вярно на някои са по-големи,на други по-малки.Въпроса е да ги следва до край и да не се отказва ;).

imter

SEMPER

Цитат на: abator - Вторник, 08 Януари, 2013, 11:34:03
Не мога да разбера защо всички се нахвърлихте върху камионджията. Момчето си има мечта и я преследва. Да, наистина е стигнал до крайности, но това си е негов проблем. В цялата история виждам нещо, което ме натъжава. Как стана така, че младите хора мечтаят да станат шофьори? Защо не мечтаят да станат космонавти или изследователи на морските дълбини, или велики лекари, или някаква друга професия, която е значително по-престижна от шофьорската? Натъжава ме това, че мечтите на хората станаха малки. :(

Аз смятах да напиша нещо в този смисъл, но се въздържах защото ми дойде отвътре да го напиша по грубо.
Респект за изказа.
Не бих могъл да ви дам пълна гаранция, че няма да има някакъв инцидентен случай на престъпност в страната

SEMPER

Не бих могъл да ви дам пълна гаранция, че няма да има някакъв инцидентен случай на престъпност в страната

Люси

Евала на камионджийчето че си преследва мечтата но според мен по начина който е тръгнал да го прави само ще му се изкриви реалноста,а относно мечтите на децата ни какви да са,пуснете си Disney channel или Cartoon Network за 15 минути да видите какви са техните герои и на какво ги учат,а не е като нас едно време да четем книги и да играем навън на всевъзможни игри!!!
Аз на моя като му кажа да излезе навъна да играе той ми казва добре взима таблета и излиза и сяда на пейката да играе там!!!

voyager

Не съдете момчето.забравихте годините когато чупихте емблемите на volvo i scania и ги слагахте на мадарки  и камази. На никого не пречи нека изживее мечтата си.

камионджията

http://vbox7.com/play:md6c11c653     :) ;) оставям на колегите да кажат как съм се справил това ми е третия час от курса но инструктора ми каза братле другата седмица те пускаме на изпит  ;D ;D ;D
Най-силно поробен е този, който се мисли за свободен!

ivopifeca

Искам да поздравя,колегата с Фордчето за мерака и ентусиазма...Мисля,че скоро време вече ще е с камион по паркингите-заслужава го-евала :)

loshdancho

Цитат на: камионджията - Неделя, 13 Януари, 2013, 19:41:03
http://vbox7.com/play:md6c11c653     :) ;) оставям на колегите да кажат как съм се справил това ми е третия час от курса но инструктора ми каза братле другата седмица те пускаме на изпит  ;D ;D ;D
Така ли ви учи инструктора, или е само за пред камерата?
Похвален е ентусиазмът ти, но,.... Винаги има но...
Като първо- Не  е обезопасено(блокирано) ремаркето при закачането, вижда се как се помести когато го закачаш.
Може би за това не сработи заключалката и беше принуден да слезеш да я заключиш ръчно.
Не провери дали е заключило ремаркето, за хенгер е лесно да се види, но за прицеп обезателно се проверява  веднага след като щракне и преди да повдигнеш краката.
Леко се тръгва напред, да провериш дали е заключило... а това при теб не е възможно защото ремаркето е подвижно и няма как да те задържи.
Не закачи кабелите и лулите... Да приемем, че това е само за пред камерата.
Ама ако искаш да те харесаме като професионалист, трябва да го направиш поне за пред нас уставно.
Така, че очакваме новият клип, само, че да е както пише по дебелите книги.....
Казва ти го човек, на който се откача ремарке  2 пъти (в движение и на място под наклон)...
Да ти кажа не е въобще приятно да го изпиташ, дори да няма последствия и жертви.

Успех на изпита!
ПРОСТ(о) шофьор!  Малии за това някога се учеше 3-4год.

камионджията

Благодаря ти колега, ако мога да те нарека вече така всичко с времето си надявам се някой ден да спра на някой европейски паркинг. Дай Боже с някаква наточена Scania, че вече Форд-а ми идва малко малък, а пък и мерака ми мина искам нещо по голямо! :) Поздрави!

Относно към потребителя loshdancho, така е колега аз още 1 ден го попитах инструктора, защото има много видео в youtube за категория Е и съм ги гледал от... до какво се прави и той ми каза цитирам: "А бе да не ти пука, дори и на изпита вика не ти иска да си толкова стриктен!" Смятай иначе това което каза и така трябва да е, но те гледат да ти вземат парите за съжаление.

Редакция поради: Малко правопис и моля, ползвай главни букви в началото на изречението!!!

Люси

Цитат на: камионджията - Неделя, 13 Януари, 2013, 20:46:36
относно към потребителя loshdancho така е колега аз още 1 ден го попитах инструктора защото има много видео във youtube за категория Е и съм ги гледал от... до какво се прави и той ми каза цитирам а бе да не ти пука дори и на изпита вика не ти иска да си толкова стриктен! смятай иначе това което каза и така трябва да е но те гледат да ти вземат парите за съжаление 
Евала пич, ще става шофьор от теб обаче както ти каза и колегата Данчо обърни внимание на безопасността блокирай го при откачане а при закачане му слагай лулите и кабелите на ремаркето защото да го гониш не е приятно и ти го казвам от личен опит,а инструктора не го слушай относно съветите му да не си стриктен,с тия големи железа шега не бива това си е за твое добро!!! :)
Успех на изпита и от мен!!! ;)

камионджията

благодаря ти Люси да непременно другия път вече ще го правя както трябва аз предварително знаех какво трябва да се прави но какво да направя че инструктора вика то от слагане на кабели и маркучи ще се развалят буксите :D:D

ivopifeca

Цитат на: loshdancho - Неделя, 13 Януари, 2013, 20:34:59
Така ли ви учи инструктора, или е само за пред камерата?
Похвален е ентусиазмът ти, но,.... Винаги има но...
Като първо- Не  е обезопасено(блокирано) ремаркето при закачането, вижда се как се помести когато го закачаш.
Може би за това не сработи заключалката и беше принуден да слезеш да я заключиш ръчно.
Не провери дали е заключило ремаркето, за хенгер е лесно да се види, но за прицеп обезателно се проверява  веднага след като щракне и преди да повдигнеш краката.
Леко се тръгва напред, да провериш дали е заключило... а това при теб не е възможно защото ремаркето е подвижно и няма как да те задържи.
Не закачи кабелите и лулите... Да приемем, че това е само за пред камерата.
Ама ако искаш да те харесаме като професионалист, трябва да го направиш поне за пред нас уставно.
Така, че очакваме новият клип, само, че да е както пише по дебелите книги.....
Казва ти го човек, на който се откача ремарке  2 пъти (в движение и на място под наклон)...
Да ти кажа не е въобще приятно да го изпиташ, дори да няма последствия и жертви.

Успех на изпита!

Има хенгери на които теглича не е в час,тоест не сработва,както трябва,дори да си го обезопасил,си трябват и други методи,за да заключи ;)

loshdancho

Приемам забележката ти веднага....По какиерите сме се борили няколко пъти  да помагаме на Мадарки с ремаркета!
Нали си си хенгерджия и то професионален, ама младото поколение трябва да се наплаши, за да ни слуша.
Иначе какъв авторитет ще имаме. :D
ПРОСТ(о) шофьор!  Малии за това някога се учеше 3-4год.

Люси

Цитат на: loshdancho - Неделя, 13 Януари, 2013, 21:29:39
Приемам забележката ти веднага....По кариерите сме се борили няколко пъти  да помагаме на Мадарки с ремаркета!
Ами и аз като карах самосвала и като тръгна да закачам българското ремарке задължително ми трябваше човек да ми държи теглича на ремаркето че не му държаха пружините и падаше на земята,а не може да го подпираш че задницата на 4-оса не е на въздух да я регулираш според теглича,а да тръгнеш да подглавяш на теглича за дойде на точната височина не става!!!! ;D

ivopifeca

Цитат на: loshdancho - Неделя, 13 Януари, 2013, 21:29:39
Приемам забележката ти веднага....По какиерите сме се борили няколко пъти  да помагаме на Мадарки с ремаркета!
Нали си си хенгерджия и то професионален, ама младото поколение трябва да се наплаши, за да ни слуша.
Иначе какъв авторитет ще имаме. :D
Не беше никва забележка,а просто много съм страдал с калпави тегличи...просто трябва да му хванеш чалъма,докато преди това те е изкарвал многократно извън нерви...Не се пишем за професионален хенгерджия,просто съм се сблъсквал и с неизправни тегличи.

scaniavolvo

Цитат на: камионджията - Неделя, 13 Януари, 2013, 21:09:02
благодаря ти Люси да непременно другия път вече ще го правя както трябва аз предварително знаех какво трябва да се прави но какво да направя че инструктора вика то от слагане на кабели и маркучи ще се развалят буксите :D:D
Пич каква е тази школа,в която караш,че не ти дават да се упражняваш на лулите,те на изпита искат да закачиш лулите на ремаркето.Искат да си е както трябва иначе има наказателни точки,така му кажи на инструктора,ако не знае.Мен ме тренираха доста.

scaniavolvo